- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf 2009 | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Tuesday, December 29, 2009

Fish Spa

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, December 29, 2009 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Ikan Di Kaki

hahaha...aku, hana n Faz saje nak try pi Fish Spa.Kebetulan kat TS murah je.RM5 utk 15 min..jadi la, nak cube.Kalo nak pi spa cm Spa Q tu, kayap la aku.hehe..so, pi la spa yg ade ikan makan kaki(cm takut je...~)...xde ape yg aku dpt melainkan mjerit2 kat c2(bukan jerit cm kawad tu!!)...aku rase sbenanye ikan tu menakutkan.walaupun dye kecik, tp mengelirukan otak aku selame 15 min.
Tapi pastu kaki rase ok la..(kot~)...

Hana dan Fazz yg gile Girlie menghasut aku b'shopping sakan.Tapi x la sakan benor ann...haha...melayang2 gx la duit aku.

kasut yg x mungkin aku beli.
hoh, gile klaka.

Sunday, December 27, 2009

Jogging Baik Untuk Kesihatan

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, December 27, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
ecot , hana dan aku pegi joging kat tmn tasik titiwangsa.
Nani pun ade.Dye kene gigit nyamuk.(haha~)
tengok aku, tak kurus pun.(huu~)

gembire plak 3 org ni.
(captured by Nani)

inside me : pegi joging pun nak kecoh ke?
outside me : ye la..nape ko, jeles.
inside me : jeles la sngt.~

Saje Nak Tulis.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, December 27, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
ari Sabtu yg bosan..
Bangun tido pun lambat.
hehe.
tu pun bosan..
x kan nak on9 spanjang ari..mletup la laptop aku yg chantek nih.
ajak Farid ng Mira pi tengok movie.
Princess and The Frog. RM 11. Xde student price. x gune.
Pop corn GSC x bape best, TGV's better.
tp pape pun lagi sedap dr pop corn kat pasar mlm yg aku beli ari tu.(hehe)
x jumpe kasut. x jumpe perfume. x jumpe beg.
FRUST.
but at least aku klua, dr t'cengang2 dlm bilik.(haha)
TS..lowyat.(tu je la tmpat aku klua)

inside me : oit, da xde tmpat lain ke nak klua?
outside me : xde, knape?ko nak bg suggestion?
inside me : erk...xde kot
outside me :dah tu, diam....

bosan Q beli tiket


aku ng mira...~


farid dan fries nye.


gile sundae strawberry.aku la tu.


prosperity tu pedas..(i dun like)


tengok muke da slenges(da penat da tyme ni)





Thursday, December 24, 2009

Orientasi UKM

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, December 24, 2009 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Mungkin agak lambat aku nak citer sal ni..tp xpe, juz sharing sket2 stOry...

Benda aku da msuk 2nd sem da kt UKM nih....pape je...

Once, I got to know dpt masuk U mane adelah via sms...dye tulis UKM ng kod kursus..aku x ingt..aku ingt dpat course Diet...(hah..mampus aku kalo betul2 dpt..)

then aku pi umah ajeera gune tenet(umah aku xde tenet!!), baru aku tau kos nye...kos TERAPI CARA KERJA....mmg la aku mohon, tp aku pun x bape nak phm kos cmne nih?.....aku ase Ajeera pun ttanye2 ape bnda la Terapi Cara Kerja tu....i dun know how 2 xplain...(skrg tau dah!)...

sminggu orientasi kat Bangi, baru pindah kampus KL...kolej aku Kolej Tun Syed Nasir(KTSN), bjaye mnjadi kolej tbaik tyme orientasi nih...pdn muke Za'ba..kalah..(kolej kakak2 aku ni,...~)hehe...

tyme orientasi aku tumpang Kolej Keris Mas..dah le tyme tu kcoh2 kat Keris Mas ader budak kene H1N1..

bertolak dari Bangi, naik bape bus eyh....lupe...ader polis iring la plak...(aku ingt msuk jd anak raje je kene iring ..hehe)..

smpai KTSN, aku ase "alamak, kcik nye....giler x best"...tp skrg aku find out cnilg best la..haha...

n sminggu aku kat cni, demam teruk gile,,,...aku ingt kene H1N1...da nak tulis surat wasiat da...rupe2 nye pnjg lg nyawa aku..alhamdulillah...~

dan skrg kat cni lah aku,....masih dgn muke comot2 cm kt skolah, walau da kat kl(yg konon moden).....tp akhlak x bbape nak moden kot..he~

aku yg comot

da mcm ape je aku tengok

berbaris2 cm budak sekolah.

dalam DECTAR

gambar wajib ditangkap

hehe.

muffin ku yg penyek di dalam beg.

tangkap gambar kasut je, muke xyah, da itam da time ni.hehe

kali pertama outing kat KL.

Merayau2 pade mlm ke-4 kat KL hanye utk cari ATM..nak bayar duit buku,.....



tak faham betul la...




Wednesday, December 23, 2009

Some Words to Share

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, December 23, 2009 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
aku jumpe satu statement yg agak menarik bg aku.

dlm blog 'Izzatul'..but i don't know her, cume terjumpe blog dye dan bace....

about 'Perigi cari Timba'...

the words sounds like :

"Kita tak suka perigi mencari
timba…Perempuan jenis apakah itu???
Siti Khadijah pun perempuan mcm itu;
Hinakah dia??????".......

Kerana statement ni, aku tersenyum satu hari..

Tuesday, December 22, 2009

Holiday Destination : Shah Alam-Setapak-Ipoh

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, December 22, 2009 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Mak aku kate cuti ni aku banyak jalan2..mane ade aku ase cam x la banyak mane..(x baik lawan ckp mak tau!!)..duit aku, x abis banyak pun tau..!
So, aku mule kan ng Shah Alam..tido umah mak teh..pi sunway lagoon..tiket bapak mahal gile.RM58, dposit rm10.aku ase cm "perlu ke?"..balik dari sunway, aku ng cousin termenung, mngenangkan duit da bnyak abis.haha..(ingtkan x sedar diri td)..yg best main kat c2, sampan tu la...huhu~..syok gx.tp x trauma la, aku ase solero kt genting lg nx tcabut jntung aku..sape x jerit mmg mslh la..yg lain2 bese je..roller coaster x bape ngat.skdr nk jerit ngade2 bley la kot(tp bkn aku eyh!)..cousin aku siyesly penakut, main dinosaur trbang2 tu pun nx jerit cm naik solero.x phm aku...the next tyme aku pi cni, 10 thun lg la kot..buat rugi je pi salu..hehe..dah la mkanan mahal gle...

ni la sampan tu...x ramai yang berani main..hehe

continue pi Setapak...umah akk aku.act aku xmao pi.tp nak teman akk aku tu takut tggal sorang2 kt umah wktu mlm..husband dye keje mlm.so, wktu siang dye keje, aku ng nana(kakak aku lg sorng), pi la jln2...xder keje btol la..klcc,mid valley..tu je la.

 
 picaz ape tah muke x ready.....

last but nOt least, kuar same2 ng my old buddies..bainun mari..huhu..mcm2 keje la..aku naik bus je sorang2 dr gopeng, salu ade ajeera..tp ajeera da balik utm..pe la utm, cpat benor balik..kitorang main game kat capcom, lpas tngok twilight new mOon..(huu....ksian jacOb, bella jaat!!)...jalan2 je, shopPiNk..beli2 makan n balik....mlm aku nangis2 psl 1 sbjek.(ah forget it!)...rupe2 nye sume org pun result 2x5 je..pnat je aku sdih2..tp xpe la..FiGht 4 tis sem!!


coin x masuk toksah berangan la weih..hahah


aku fight ng syah yg dah x control ayu dah mase game ni..hihi


sampai2 makan dlu..hehe

Monday, November 30, 2009

13 nov 2009

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post


Aku tengok citer Sepi arahan Kabir Bhatia kat laptop aku pd pukul 1 pagi.
Weih…..jgn bg aku tengok citer nih lagi…sasau karang.
Citer ni sedih..yg part Khalil ngan Imaan.
….out  of my mind now..aku ase nak nangis(pape tah tngok movie pun sedey).
….aku sedey sangat..eish…cm menjiwai cerite je aku ni…..
Sape ke yg suggest aku tengok citer ni?..aku nak bunuh dye.(he~)

6 Nov 2009

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post


Monorel Chow Kitt.
(femes among UKM KKL stud.)


Lif TS.(wink2x..)
Muke aku=cm org tua.(sleepless.)

Hari yg aku mesti ingat sampai bile2.
Di mane, aku jumpe Mohamad Ridwan, 4 the 1st time, without any frens with me. Except me n him.(even at first Farid ade skali la..hehe)..
Spending several hours with him. This precious time will remain in my mind.

Then, it’s tyme for farewell..(ceh ayat mlampau,,,..haha)…
Aku balik ktsn..for the 1st tyme, dari timesquare blik ktsn, aku sorang2 je…hehehehehe..aku bangga !..
Smpai kolej, mak kol…aku ckp aku baru sampai, n mak aku terkejut..ke mane je lah aku merayau.
||||| 1st date in my life. It deserves space in my euphoria. |||||

H6P5 Kolej Matrikulasi Pulau Pinang 2008/2009

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
TYME KASIK ADIAH KAT PUAN IJAN..

TALENTYME I GUESS..



MY CHEMFREN.....



BUNGA TU MMG PAKLONG PUNYE..AKU PINJAM JE..



DPN MASJID KAPITAN KELING, PENANG...



DI TEPI PANTAI YANG INDAH..



BOYS H6P5



PERAK MALI....



BULATAN MERAH : PAKLONG YG KELAPARAN..HAHAHA 
(mampu plak aku mkn seblah musuh ketat ni..hehe)

Di mane di dalamnye ade Puan Ijan yg disayangi…(u rock our BIO Class!!)even its bio, still rock..hehe
KP kite yg paling macho(tp tyme orientasi aku x suke dye..)…DIN!!!! Bakal doctor kite..
PKP kite yg kiut-miut cm kueh apam yg kaler pink tu, ATuL, ader jauh kat UNIMAS skrg…
Wakaka…
Kawan ku yg amat senyap tyme orientasi. Dan juge hari2 yg seterusnye,tp hakikat nye dye x la senyap sangt…ko semut ann?-MAR…rajin2 la stain ko punye bacteria kt UM tu..hahaha
Si ceria yg menceriakan hari2 aku…aku gembire bersama mu .ko kacang ann?-PIKAH PKR!!!...teruskan undi parti anda…ko n bio x dpt dipisahkan ye?moge2 dpt bf klate..wakaka..
MOllusca…haha…sOpan santun!!!!aku suke kamu..bilis selamanya.. LELA..bkal kaunselor, nty kite jmpe..ko kaunseling aku ke, aku yg kaunseling ko..hahaha..end up, sape kot yg gile dulu?..ko..!!!
Bakal CikGu MatH..nty ajar aku lagi ye, kalo aku nak la..hahaha…aku salu tiru tutor dye..wakaka..tp atul salu rebut ngan aku..!! ADA..UPSI di hati…
Sepet2,..potpet2…itulah dye kawan ku NAB!!!..hehe…ni bkl jd Puan Ijan nih..al-mklum la cikgu BIO..
Tinggi, tp bukan pokok kelape mahupun tiang lektrik…ske melawak, tp bukan artis sitcom pun,..hahak..h6p5 ceria kerana anda di dlm nye juge…ang memang sewel.. PAKLONG..rajin2 la mkan pasni, jgn memilih2..ang da la skeping..hahahaha!!!!
Kalo sebut name ang, yg terlintas kat pale..citer korea..games..laptop..kimia..pastu pakar kena drop..ang la tu..hehe..sory sebab aku salu drop ang..lgpun ang suke wat slenges je, perasaan x dpt ditafsir..huhu.. SIFU..ni pun psai Bio gx..
Pharmacist kite!!!!....suke mengarut bile jumpe aku..mcm2 la cter dye..jmpe aku je ade je nx bebel kan?ape salahku?..adekah?adekah?...ish3.. USHER@ECAH…jaat2!!!!
Walau satu sem je kenal, tp xpe..memori still ade.pak lawak antarabangsa ni…slalu bkepit ng PakLong…dia lah SYAHIR!..our future lawyer!
Cakap x supe bikin..aku salu kutuk ko ann..haha..sowy2..aku mmg jaat,,aku tahu itu!!!..x perlu kaw bkate2 lagi.. APIC
Ske buat2 merajuk…mnyampah aku…jentik telinga laju2, pdn muke..hehe..gurau2…jauh kwn ku ni kat UNIMAS..huu…bile lagi boley jumpe, ko x blnja pun aku lg ann? BALKIS.
Anak ustazah….huhu..dgr citer ade BF baru..sian sifu..hehe..minah kedah, tu dia ckp pekat gila..dye antaq msg kat aku, aku x phm..haha.. FATIN..
Lalalalalalala….ape tah dye ckp aku x fhm…cm ketapi…cmne eyh naK ckp…cm bullet train kat jepun tuh..kalo nerves, lagi laju dye ckp, cm kene kejar antu…hehe..cpat kcik aty minah ni tau x..hahaha…aku rindu mu,, AIN…bio2 gx..em
Bakal VETERINAR kite……aku nak sngt ko punye kos tu, tp aku da suke da ngan kos aku skrg…hehehehe…ye, aku rindu ko yg baik itu…xtaw la skrg kalo da jd evil ann…hehe ..YANA
Dx USM nih..huhu….bio gunaan..ape tu?ubt gune2 ke?...hahahah..gurau2 je beb…rindu la nak pi pasar mlm sesame…hehe ..BIAH.
Kite bkl bekerja dlm environment yg same la nmpaknye nih….ko physio, aku OT..hahaha…aku ase, patient tu lagi parah bile kena treat ng aku n ko..hehehe…ko ajar dye jlan, aku ajar dye menari ye…shuffle punye..huhuk ..PQA TINGGI..
Ni, aku mmg rindu dye…gile2 punye makhluk asing..suke gelakkan aku…awek ko ade kat cni ha…hari2 aku nmpak dye..hehe..CHUAH SUN CHIN…saye xnak dtg hospital yg u keje….nty kene bnuh plak..hehe
Rakan seIPOH aku..kite salu balik ipoh same2 ann…huhu…nty bg la pakai braces free,…nak yg kaler2 punyer tao….u kan dentist…same UKM lak tuh..huhu ..VJ
Kecik2 yg bnyak mulot…wargghhh…lame ilang beb.. MIMI
Senyap je,,,…kdg2 senyum…misteri… QIAN YEE

Last but not least,.....yg selalu pi kafe ngan atul lepas2 kelas..jeng3x....NOR.......mak cik nih sensitif...tp x tunjuk...pnyabar org nyer..ckp lembut je kan..(yeke?)...dlu2 aku ingt dye sombong...1st tyme aku nmpak dye gmbire adelah bile dye tngok tarikh besday aku, same plak ng kwn dye..hehe...amende la mak cik nih.....aku tngok NOR cm relax je, xder mslah, wlaupun ade, aku tau tu.....psl W** ko ann..tp xpe la...old story kot..ann?...wlau pe pun aku rindu ng kebaikan ko..hehe
Haha…ader sape2 aku tertinggal?...sory..ingtn terluput kah?...hehehe….
Ape2 pun, memori ni mmg antara terbaik yg aku ada…memori bersama korang……wah…rindu nye…walau pun blaja nye cm gile, tp sebab korang ade, aku rse, da smpurna dah…

5 Sigma 2007 Bainun High School.(Ini Sekolah Bukan Tadika!)

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 7 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Kelas kite yg heppy..kan?kan?

Ye, guru klas paling best skali…..Cikgu Shuk, si pengajar addmath n math, yg sering buat aku kecut perut dari form 4 lagi….wakaka….balik2 muke aku je kena point..tiap kali exam je, bile kua result, nmpak la muke aku dlm line org yg bakal dirotan…hahaha…rekod yg aku pgg, 6 rotan dlm mase 2 hari.1 dari ustaz che’(siyes berbirat.lagi sikit, luke kot...rotan paling dsyat aku penah kene..!), 5 dari cikgu shuk…huhuhuh…bgga lak….balik umah mak aku gelakkan aku lagi mcm nak pengsan,,….abah aku plak tertanye2 nape gelak2..(smpai ari nih ase nye abah aku x fhm2 gx,…hehe….nvm)….

kk…sambung balik pasal bnda ni..

em….bya aku retrieve balik memory nih…kelas kite, yg terletak di hujung aras, blog tepi medan susila…warna klas : maroon pink…langsir : biru kot…karat ouh….bnyak habuk…award : penah menang sekali ke 2x kelas paling ceria n bersih..huh..bngga i…kua kelas ikut pintu depan, tepi tngga,kat lorong tu, ader cermin ann….aku suke crmin tu….hahahaha….rndu nye….

Ketua kelas yg paling best, paling bergaye,paling ensem la aku penah ader kat bainun, jatuh kpd Aiman!!!!wakaka…dye sngt baik…seronok la kenal aiman, ader je bnda lawak ngarut2 dye ann…tp juge emo sket2….hehehehe…

Ni bakal doc nih tau…kitorang punyer penolong k.kelas…hahahahahahaha…..UPM mari Oo…dayah hanafiah…..she’s hot, tp dlm erti kate muslimah la…bkn seksi2 punye yep..dye baik, pndai nyanyi..sore sdap..kalo dye wat album, aku nak jd manager..hehe…

Ok….aku tulis satu2 la ea ikut tmpat duduk kite…

Mule ngan geng TV…hahaha….pggil geng TV sbb bdk2 baris ni je, balik dari cuti2, msti smbng sal rncangan kt tv…tmasuk la aku…huk2…tp citer bnyak yg kat astro, aku juz dgr je la.sbb umah aku ade tv bese je, astro xde…tp lawak2 je dorang ni…kdg2 spnjg prep tu citer sal tv je.aku yg jrg2 tngok tv pun boley tau ape citer yg ade..hehe…siap boley citer balik kat org lain…wakaka…eh lupe plak…..

GeNg TV ::::::: Diana – Tihah – Dati – Mira – Nana – Leen

Diana = LRT…gler ckp laju…msuk debate serupe lawan debate ng LRT..haha…bkl LEctuRer BI.way 2 go!

Tihah = Ni lagi sorng bakal doc kt upm juge…cute.comeil..suke smbng ng tihah sal sheikh mszaphar…kitorang la pemint fanatic dr sms dlm klas tu…aku president, dye vice president…budak laki sume anti…tp aizat da officially jd adik angkt dye…hahahahah!!pdn muke ko…

Dati = budak yg blur…baik gx…jht gx….pling bngong math kot..(ish xder la smpai bngong ann..)..heh..ni aku lah….bakal OT…i.allah..

Mira = sdg amik degree of biomedical science kt ukm…same la ng aku ann..hahak…ukm mari…dari skolah smpai u, aku suke mrempat kat bilik dye..mtrix je laen..ish2…hahaha…dye suke mkn…dye suke English song…indie2 x layan ma…jaat!!!

Nana=huhahuha….knp aku sering tlupe dye amik ape..tp power la dye nih…sifu kimia….ariff suke mngendeng kat nana suwoh aja…sbb kalo swoh aku, konfem, ajaran paling sesat kat msia..hahaha…mak cik ni sensitip weih…dye ann, ade rhsia ng aku…hahaha…tp aku xder rhsia ng dye…sbb xde ape yg pnting pun yg perlu aku rhsia kan..(giler la aku nih)..aku paling ingt bku lagu dye..tebal..cm catalog avon mak aku yg terkumpul selama 16 bulan…heheh..bile nak ade bf weih?..

Leen =ni la dye sotong hot!!kah3…jaat aku nih..leen, siyes…pndai, cun,bbakat…sotong juge…kekeke…bley la takhta playez.(it’s a joke lar!!)..kite 1 matrix…layan indie ssame…aku rindu ko weih…aku xde geng indie sngt kat cni…….woo00oo~..aku nak indie songs bnyak2, kne download sniri..mls….sngt2…dan aku bjangkit pnyakit ko ng fara, window shoppink.tp bukan baju la,..hehe…jeng2..pstu aku nak pi mmane xtau nak borrow bju sape..huk2…xder sape nk tolong aku sal dress up, sume asik komplen je….(komplen lebih bukan nx tolong..)..so, skrg, aku lagi x bgaye dr matrix..wakaka…lagi cm dx kg mane tah…(I miss you!!)


OKey…kite beralih pade Geng seblah kitorang…center of the class,…Geng Gossip!!...sbb, geng nih suke bergossip…segala jenis gossip dlm skolah, dorang akan spread 1 klas….wakaka….jaat aku nih,,…..mari mngenali mereka plak…

Geng Gosip :::: Dayah – Alin – Aya – Azie – Leha – Farid

Dayah = sudah ckp di ats..hehe..

Alin = kalo ckp sal dye, aku paling ingt Greenday..hehe…sbb dye minat greenday…smbng ng dye, boley msuk la pasl pe je…tp emo sket kdg2 la…haha..aku suke…kacau org emo…yeke?...

Aya = upm punye doc…lagi skali…hahak…xder ke doc ukm?...ish…geram2,,…hehe…warge2 pndai ann..em..aya yg happening, comei n bkicau ngan riang(cm burung je..)..aya, slalu ckp bnda yg positif…kdg2 da geram sngt kot baru ngumpat org..heheh…aku rindu aya gak….

Azie = top model in our batch kot..cinte hati kpd acap…hehe….azie juge baik…..kwn baik aya nih….dorng salu share probs same2 ann….hahaha,,……azie, kat UM…amik ape?aku lupe..huhuk…lenkali pi jogging kat tmn tsik ttwgsa tuh, jmpa la aku kat ukm nih…..dkt je…huhuk

Leha = yeah…leha…tyme sk0ol, innocent..kat mtrix, wah…bdak indie tu~…x caye aku..tp caye la, sbb aku satu mtrix ng dye..huhuk….rakan indie sy juge…..aku rindu ko gak weih…xder geng sngt nak smbng sal indie nih….sory tyme mtrix aku begitu x bersosial…salu x join korang outing….aku ni pemals..ptut pun duk mtrix makin tembun(bak kate wan…)…huu~

Farid = brutal…tp jiwang…no any other words to describe..haahak…aku x rindu ko…sbb bilik ko, aku kuar pintu, jln sket…jengah kepala,nmpak la ko ngah on9…wakaka….


Kite beralih plak pade Geng tepi tingkap,tepi kolam penuh katak…hehe…Geng Tido…geng ni suke tido berjemaah,,,…agaknye aman damai kot duk tepi tingkap, ader bunyik2 cgkerik…huhuhu…tu yg terbuai utk lena ke dasar yg paling dlm skali…kitorang “pOmpang2” dlm kelas pun x sedar..haha..jom mengenali mereka…

Geng Tido :::: Nadia – Piah – Zulaikha – Hanis – Ajeera

Nadia = hehe..anti nadia sejak form 1..wei ko jahat..suke kacau idup aku…haha…xley ke bia aku idop ng aman?....

Piah = ni, geng melukis aku…..paling ngam utk melukis ssame, ko la…aku suke krtun ko punye mate…nice eyes…huhuk…sjak abes skolah, aku da xde geng nx share new drawings…sume org juz tngok, n ckp “cantek la….tekap eyh?”….agak mlampau….aku lukis sdiri tu wei….then aku x publish sngt da drawings aku pd org laen…smpai kat matrix pun, ader org tnyer “ko bwat ape weih?”…I replied “melukis,,…”..kene gelak je…disertai dialog “lukis org lidi ke?..”…n aku cume kate “melukis pasir dgn saiz yg korang sndiri xley beza kan tu pasir ke habuk..”..hehe…aku kecewa..n I stop…da x melukis sngt…bce je komik2 yg ade…

Zulaikha = mak cik nih name je satu mtrix ng aku, blog seblah2..tp ape jadi aku pun tatau..skrg kat ump…btol ke?..heheh…aku dtg bilik dye, sepah2, dye lak bley tdo..wakaka…ape jugak la…pdahal time f1,f2 aku rapat ng dye….ntah la…he~

Hanis = ni budak nih, kalo ajak merapu, mmg ngam abes la….smpai aku ase pkara tu da x real pun layan je la….mmg x logic la…but I enjoy it…msing2 tnsen kan..dye pndai…cun…huhuk..bgaya…ape lagi..tp otak ader twist sket..hihahiha,,,……

Ajeera = org kg aku nih….hihihi…dr form 1 smpai matrix satu tmpat…u je lain2…sedey x dpt nak nmpak muke ko slalu wei,,,,…salu sng je….xpe2, balik umah jmpe ye…


Geng terakhir, yg konker blakang punyer tempat…budak2 laki la….spnjg kat bainun, korang la classm8 lelaki yg aku paling ngam….aku, x penah ase, sronok ade klasmate laki…slame nih, blur je…x bley get along sngt….kalo knl pun, cmtu2 je lah….korang mmg d best…huu…aku rindu korang……rindu sngt….korang punye geng, aku la bg name….name nye Geng Radio Karat…sbb suke mnyibuk ape yg kitorang buat….dah la mnyibuk, slh plak tu tekaan nye…hehe…mmg karat la korang nih…mari2, citer sal dorang plak…

Geng Radio Karat :::: aiman – Azani – keon – aizat – ariff

Aiman = da ckp kan td..hihihi…

Azani = satu mtrix ng ko gak…cecece…bdk nih, gentlemen…comei.nsem la..haha…baik…wakaka..xley ckp lebeyh2, nty pasan plak…dan aku ase, dye lagi matang dr ariff n aizat….hehehe…

Keon = skandal ajeera…huhuk..tiap kali aku tngok muke keon, aku msti nak gelak…knp tah…agak nye ader tulis “sila gelak kan aku” kat dahi ko…hahak….ceria…x pnah emo….pape jadi pun kool je ann…ape cter skrg?...aku xtau…..hihi,…..lupe kot….

Aizat = pemegang rekod warge ttinggi batch nih…mungkin la….aku pun xtau kot..hahah…pak lawak…ade je bnda nak ngarut2 ann…aku dah mngenali cinta hati aizat….ila…haha…mnurut citer, aizat jiwang,…hah, kntoi pun ang ng aku…wakakaka…no need to pretend anymore..huhuk…..pndai je gelak aku eyh…ko pun same je….!!!.....skrg sudah terbang ke UK…bkl lec math..huk2…..

Ariff = ni, pengacau…kalo satu hari, x mngacau, x sah kot….aku ase cm nak bwk tali pi klas..ikat dye kuat2 kat tgga bawah tu,sumbat mulut dye ng kain, baru boley buat homework….kalo dye da siap homework, abes la…org lain akan mjadi mgsa kacauan..hak2…xyah pegi jln, dye duduk kat tmpat dye je pun, da boleyh kacau satu kelas….ape je la…aku salu wat x dgr…pdn muke…hahak….dah la suke rmpas tmpat aku yg strategic kt bwh kipas…lenkali bwk kipas sdiri…heheh….wei arif gurau je….wakaka…..utp mari….


Haha…abes dah kot….huhuk….ni memori yg tersimpan, aku xder refer ape2,diari ke…xde…ni yg ade dlm fikiran aku je…so kalo ade yg ttinggal, sory ye….aku ..rase…sangat sayang dengan korang…sangat2.persahabatan kite, aku harap, x berhenti kat c2 je…biar lah smpai akhir usia kite, title persahabatan tu x ilang…memori kite bnyak sngt weih…aku x smpai aty nak ilang kan…andai kate terhilang, tolong aku ingt balik…precious sngt mase2 bsame korang…..kalo aku ilangkan, mksudnye, separuh kbahagiaan kat bainun, da ilang….aku xnak….harap aku x de jdi nyanyuk ke ape..hehe….bahaya2….ape2 pun, jmpe2, tgur la….even aku tgh buat pkare yg mmalukan, tgur la…aku x kisah….jmpe korang x malu dah…..hahahaha…

End of tis post, I wanna said “ saye syg 5 sigma 2007…syang sngt2…”

Subjek untuk sem ini..haha

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Subjek utk Sem ini.
Physiology
:: Yg sepatutnye : Subjek ni blaja f(x) dlm body system kite.
:: Tp aku? : Paling tau f(x) eyelid…tuk tutup mate tyme tido!huhu..
Anatomy
:: Yg sepatutnye : Subjek ni blaja sal figure, bones, histology.etc.
:: Tp aku? : Aku apply dlm silat..haha..boley la, paralyse kan org pasni..wakaka
Pengenalan dan Asas Terapi Carakerja
:: Yg sepatutnye : Asas2 OT la…cmne nak keje nty.
:: Tp aku? : Ape ni?..boley ke aku?cm takut je..hehe
Psikologi Asas
:: Yg sepatutnye : Blajar psiko la, mesti apply dlm OT nanti…kalo x tau susah..
:: Tp aku ? : Tido dgn tegarnye dlm kuliah psiko.susah plak tu nx bangun.hehe..bkn slh aku..kerusi tu best sngt!!!
Pengurusan Masa
:: Yg sepatutnye : Kite boleh pandai mengurus mase dgn lagi baik pas ni.
:: Tp aku? : Lagi pandai buang mase
Hubungan Etnik
:: Yg sepatutnye : Ala2 sejarah la..belajar sal kaum..
:: Tp aku? : Buat sejarah sendiri…tp siyes, lec best!

Wednesday, October 28, 2009

24 OkToBer 2009

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, October 28, 2009 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Birthday..still in bday week.ya, masih.
Hari sabtu, 24/10/09, aku jumpa mohamad ridwan..dekat tmn tasik titiwangsa, dpn kolej aku.da maghrib da pun tyme tu..cuma jumpa beberapa minit, minum pun x smpat...(huuuu~). itu kali pertama jumpa selepas setahun lebih berjumpa untuk kali pertama(pening~)
tp Aku gembira kot.
Malam, aku ada mandi seni Silat Gayong. Aku cuma dapat jadi anak gayong..anak angkat x dpt..xpe..mengikut kata-kata pujangga kirin, anak pungut..(kurang asam di situ..)
Dan aku balik bilik agak lewat mlm tu, pagi esoknye pun bangun lambat..(bila entah aku bangun awal?)
Abg padil kate pas mandi seni, ade kot seri kat muke, aku tengok cermin same je…hehehe..
Lepas ni, bunge tu aku nak tanam ..ke hanyutkan?(mak, masak gulai bunga ni!!)
aku n farid dgn bunga2an kitorang..

peace!

cucu angkat dato' meor...hehe..yg blakang tu abg padil...

Thursday, October 22, 2009

::its study week,,::

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, October 22, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
minggu study yg agak bosan..biler mau cuty eyp??
tensen=sikit2
seronok=sangat
cuak=konfem la
mood=sengal2 otak

lalalalalala~.
eyh, tengok ni aku berjaya tiru lukisan 24 cOLors..huhuk...


Monday, October 19, 2009

gYm ktsn..::menyahut seruan MAWI!!!!!!

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
lepas interaksi ngan JAKSA ktsn ari tuh, dayah, fai ng zihan bk0bar2 nak mnyahut seruan mawi nak pi gym tu..cewah...so, aku pun j0in la...saje2 je ann..(bley kurus gak ann....)
mule2 pi, xley masuk sbb zihan ng fai pkai jeans,pstu sume pun pakai sliper je..haha...(xder ke org pi gym pkai sliper???)..kekekeke....

so,atas sbb bkobar2, pi la balik blik tukar ape yg patut ann...hahah...dtg balik..masuk gym..wah...aku x la batak sngt ann...heheh...tp suke2 nak main2 je..heheh...ader la laki gak kat c2,tp last2 kene halau ng mawi sbb ari nih turn budk pmpuan yg gune..(seronok nyer)...so, mawi da nmpak ader budak pmpuan yg dtg,BAGUS!!!!!!!

mawi cm nak tgelak tngok kit0rang pakai sental je gune alat2 yg ader(aku nmpak reaksi muke dye..)..dye ader la ajar care gune, tp kit0rng x fhm pun..buat2 x jadi gak...buat la care sndiri..hehe..kan senang..

pas mawi blah, giler la jd nye...seron0k angkat berat la...punching bag tuh. mgsa utama aku...ape lagi, practice silat la ann...siap wat bunge tanjung lagi....hihi...tp aku gmbire la....

tringat lak kat matrik dlu ader gym, tp xpnah bkk pun...ceh, baik x pyh ader...!!


so, in short, Mawi, kami dah buktikan...budk pmpuan nak gak gune gym...k?da......
aku yg agak terencat di situ dgn zihan yg jadi ju'on kat blakang..hahah
aku=x puas aty  faiy=senyum gumbira!!



Jamuan Raye OT yg autism..

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post

ni satu lagi jamuan,..wah ni lagi giler2 aku mkn tau x..sbb aku mmg suke mkn skrg, sume org kate aku da gemuk..wakaka..(i don't care!!!)..

so, jamuan kt BYS(bangunan jabatan kit0rang!!)...buat kat lab yg ade alat2 senaman tu(bagus ar,pas mkn terus bsenam..ilangkan lemak2 terkumpul..mwahahah)..kitorang smpai lambt sket la,nak jln kaki lagi dr fakulti tu..pak cik shuttle yg s0rang tu plak bukan bley arap nak anta, sibuk nak ikut jadual dye,..kot la org yg minx tolong anta tu tgh sakit,termati plak tgh jln ann..pdn muke dye..!!ahaha..ape aku merepek..

teruskan citer aku, emm..hujan plak on d way pi bys,bsh baju raye kitorang..(tu x kire lagi citer klaka Diya yg payung dye terbalik time hujan..gile klaka...hahahahha..da la bnyak plak kete time tu)..

so pas z0h0r kit0rang pun mkn sepenuh perasaan..seperti bese, aku xkn mkn satey..normal la tuh ann..mkn punye mkn,puan siti pun da start kar0k dye..walaweih, s0re retr0 tu..(thx t0 pn siti 4 preparing tis feast f0r us..!!!)...pastu ader aiskrim strawberry!!!!wah3...3 r0und aku pi hanye utk ais krim je...giler2 best lah!!!

dah nak abis2 tu, aku duk gerudi alat2 snaman,ape la fungsinye ann..kaki aku x smpai..hehe..tp buat2 je smpai..(kekekekek)..pastu keje kan plak alat kar0k tu...ape lagi aku la yg mggila..siap nari2 lagi...(mntang2 kos aku ader 2 ekor je budak laki..hahah..ape aku kisah)...nyanyi lagu giler2 xder tempo nye..kah3...dan ari nih, bile aku bngun tido,tekak aku sakit..hahaha...pd muke aku..!...
tugu ape tah.
my class!!or exactly, my coursemate!
our beloved Puan Siti yg sedang menyanyi full-heartedly!

JaMuan SiLat Gayong MaLaysia KTSN-UKM

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
wah...raya mmg seronok..semua kelab berebut2 nak buat jamuan..haha..
silat gayong pun same gx tp ni dah tradisi..
budak2 1st year yg handle all tis..
aku p0wn tatao aku ajk ape,tp tibe2 je aku in charge lagu2,speaker
(kita panggil ini AJK apa? AJK nyanyian mungkin kah? tapi aku tak menyanyi. ouh~)..

patut mjlis start kul 9, tp org jmputan nye smpai lambat plak..
hehe(gila la pukul 10 baru start mkn..pukul bape la tuh nak hadam ann?.).
bnyak la makan.aku mmg btol2 mkn la,juz satey je aku tak mkn..aku mmg x suke.hehe.
.dan disebabkan tu aku rse sedey sket.dah abis majlis baru abg padil ckp yg satey tuh 
abg faiz yg blanje..huhu..baik nye ati.
giler2 jap...tgh mkn kek!!

ape mendung kat atas tu?


aku ng nani.hahah(aku pucat!)