Do you like my blog?

Wednesday, October 28, 2009

24 OkToBer 2009

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, October 28, 2009 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Birthday..still in bday week.ya, masih.
Hari sabtu, 24/10/09, aku jumpa mohamad ridwan..dekat tmn tasik titiwangsa, dpn kolej aku.da maghrib da pun tyme tu..cuma jumpa beberapa minit, minum pun x smpat...(huuuu~). itu kali pertama jumpa selepas setahun lebih berjumpa untuk kali pertama(pening~)
tp Aku gembira kot.
Malam, aku ada mandi seni Silat Gayong. Aku cuma dapat jadi anak gayong..anak angkat x dpt..xpe..mengikut kata-kata pujangga kirin, anak pungut..(kurang asam di situ..)
Dan aku balik bilik agak lewat mlm tu, pagi esoknye pun bangun lambat..(bila entah aku bangun awal?)
Abg padil kate pas mandi seni, ade kot seri kat muke, aku tengok cermin same je…hehehe..
Lepas ni, bunge tu aku nak tanam ..ke hanyutkan?(mak, masak gulai bunga ni!!)
aku n farid dgn bunga2an kitorang..

peace!

cucu angkat dato' meor...hehe..yg blakang tu abg padil...

Thursday, October 22, 2009

::its study week,,::

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, October 22, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
minggu study yg agak bosan..biler mau cuty eyp??
tensen=sikit2
seronok=sangat
cuak=konfem la
mood=sengal2 otak

lalalalalala~.
eyh, tengok ni aku berjaya tiru lukisan 24 cOLors..huhuk...


Monday, October 19, 2009

gYm ktsn..::menyahut seruan MAWI!!!!!!

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
lepas interaksi ngan JAKSA ktsn ari tuh, dayah, fai ng zihan bk0bar2 nak mnyahut seruan mawi nak pi gym tu..cewah...so, aku pun j0in la...saje2 je ann..(bley kurus gak ann....)
mule2 pi, xley masuk sbb zihan ng fai pkai jeans,pstu sume pun pakai sliper je..haha...(xder ke org pi gym pkai sliper???)..kekekeke....

so,atas sbb bkobar2, pi la balik blik tukar ape yg patut ann...hahah...dtg balik..masuk gym..wah...aku x la batak sngt ann...heheh...tp suke2 nak main2 je..heheh...ader la laki gak kat c2,tp last2 kene halau ng mawi sbb ari nih turn budk pmpuan yg gune..(seronok nyer)...so, mawi da nmpak ader budak pmpuan yg dtg,BAGUS!!!!!!!

mawi cm nak tgelak tngok kit0rang pakai sental je gune alat2 yg ader(aku nmpak reaksi muke dye..)..dye ader la ajar care gune, tp kit0rng x fhm pun..buat2 x jadi gak...buat la care sndiri..hehe..kan senang..

pas mawi blah, giler la jd nye...seron0k angkat berat la...punching bag tuh. mgsa utama aku...ape lagi, practice silat la ann...siap wat bunge tanjung lagi....hihi...tp aku gmbire la....

tringat lak kat matrik dlu ader gym, tp xpnah bkk pun...ceh, baik x pyh ader...!!


so, in short, Mawi, kami dah buktikan...budk pmpuan nak gak gune gym...k?da......
aku yg agak terencat di situ dgn zihan yg jadi ju'on kat blakang..hahah
aku=x puas aty  faiy=senyum gumbira!!



Jamuan Raye OT yg autism..

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post

ni satu lagi jamuan,..wah ni lagi giler2 aku mkn tau x..sbb aku mmg suke mkn skrg, sume org kate aku da gemuk..wakaka..(i don't care!!!)..

so, jamuan kt BYS(bangunan jabatan kit0rang!!)...buat kat lab yg ade alat2 senaman tu(bagus ar,pas mkn terus bsenam..ilangkan lemak2 terkumpul..mwahahah)..kitorang smpai lambt sket la,nak jln kaki lagi dr fakulti tu..pak cik shuttle yg s0rang tu plak bukan bley arap nak anta, sibuk nak ikut jadual dye,..kot la org yg minx tolong anta tu tgh sakit,termati plak tgh jln ann..pdn muke dye..!!ahaha..ape aku merepek..

teruskan citer aku, emm..hujan plak on d way pi bys,bsh baju raye kitorang..(tu x kire lagi citer klaka Diya yg payung dye terbalik time hujan..gile klaka...hahahahha..da la bnyak plak kete time tu)..

so pas z0h0r kit0rang pun mkn sepenuh perasaan..seperti bese, aku xkn mkn satey..normal la tuh ann..mkn punye mkn,puan siti pun da start kar0k dye..walaweih, s0re retr0 tu..(thx t0 pn siti 4 preparing tis feast f0r us..!!!)...pastu ader aiskrim strawberry!!!!wah3...3 r0und aku pi hanye utk ais krim je...giler2 best lah!!!

dah nak abis2 tu, aku duk gerudi alat2 snaman,ape la fungsinye ann..kaki aku x smpai..hehe..tp buat2 je smpai..(kekekekek)..pastu keje kan plak alat kar0k tu...ape lagi aku la yg mggila..siap nari2 lagi...(mntang2 kos aku ader 2 ekor je budak laki..hahah..ape aku kisah)...nyanyi lagu giler2 xder tempo nye..kah3...dan ari nih, bile aku bngun tido,tekak aku sakit..hahaha...pd muke aku..!...
tugu ape tah.
my class!!or exactly, my coursemate!
our beloved Puan Siti yg sedang menyanyi full-heartedly!

JaMuan SiLat Gayong MaLaysia KTSN-UKM

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
wah...raya mmg seronok..semua kelab berebut2 nak buat jamuan..haha..
silat gayong pun same gx tp ni dah tradisi..
budak2 1st year yg handle all tis..
aku p0wn tatao aku ajk ape,tp tibe2 je aku in charge lagu2,speaker
(kita panggil ini AJK apa? AJK nyanyian mungkin kah? tapi aku tak menyanyi. ouh~)..

patut mjlis start kul 9, tp org jmputan nye smpai lambat plak..
hehe(gila la pukul 10 baru start mkn..pukul bape la tuh nak hadam ann?.).
bnyak la makan.aku mmg btol2 mkn la,juz satey je aku tak mkn..aku mmg x suke.hehe.
.dan disebabkan tu aku rse sedey sket.dah abis majlis baru abg padil ckp yg satey tuh 
abg faiz yg blanje..huhu..baik nye ati.
giler2 jap...tgh mkn kek!!

ape mendung kat atas tu?


aku ng nani.hahah(aku pucat!)

hari jadi ke 19 yg giler la....

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009 1 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Salam.
.besday aku ni, n0t so much things to say.as simple as years behind.(abah never wished me.thats normal kot)
Aku sedang blogging blog “colours” yg tak berapa nak kaler ni time tu.(11.45p.m on 16th 0ct 09).
“buzz”…that’s d sound..owh..ym aku berbunyik..no words..juz “buzz”.by sape..aku lupe..
Ringt0ne “piring hitam=penipu” berbunyik….isma anta mesej hepi besday..klakar betul Puan Isma ni(act cik lagi ye!)..belom kul 12 lagi…haha..smlm pun dye da wish aku..kalut2 kul 10pagi cmtu kot aku dpt msj dari dye “hepi besday dati..sowi lambat wish”…?????...aku cume text dye “weih,besday aku esok la..”..wakaka..amende la minah nih.tp dye dpt gx jd owg 1st yg wish ann.credits 4 her..(clap2x..)
And on real 17th of Oct 09, she’s the 1st to wish..then, followed by my fwen..(mane syah ng wan nih?x ingt ke..nak kena sekeh ni..)..i can list them =isma,izyan,ariff,mira,fai,dayah,pakLong,zihan,datin,lela,ada,pikah,mar,usher,hana,ecot,nabilah,aya,ajeera,azani,ain,aizat,…still waiting 4 2 “importantest” pers0n..├čayat ni x penah wujud dlm kamus ye.
Ikin, org ptama aku kol..hahah..gelak2,ngumpat owg..tnye sal akim piring yg duk tuduh aku angau..(pape tah dye nih..)..pstu mnyingkap kisah lame yg aku nak lupekan psl DM..oh gosh.
Pstu paklong,..senget btol la mkhluk asing nih.pelupa,org tua..sume ade..bape ratus kali aku nak ckp kat dye budak-budak kelas kit0rang sekarang ada kt mana..(smpai aku pun da hapal..)..dye kate rindu kat kelas h6p5(sori aku x rindu dye,,hahah,…)
 suddenly, the ph0ne going “ett2..”..amende tuh?oho…fon aku tak ada call waiting rupenye.ceh,henset murahan...juz displaying “SIM1 ridwan is calling”..aku pun kate kat paklong “ang pi tidoq aku nak kol owg laen..lagipun esok ang ade koko”..yess,kene halau free2 je ng aku..heheh..
Calling mohamad ridwan..tutt..tutt…jeri is with him..(dgr bunyik ramai ooo000oo~)…ape2 je la jeri duk ngarut2 kat blakang tu aku dgr n gelak je.haha.(they sing besday song for me..hoho..1st bday song 4 me tis year eyp!!)..even he’s nOt d 1st to wish, I’m glad, n I’m happy..chit-chattin’ smpai kol 5 lebih,..haha.tu pun 3x kot ba3 dye kong..aku xtau la,bile smbang ng dye, rse cm tak nak mase bergerak je.bya stay.tp mane boley..giler ke..hehe..(agaknye ini la kawan aku duk ckp angau tuh.)..rase syg nak letak fon, tp fon aku da nak mletup da panas ni..haha…(aku gila sudah)..
When I wake up,it’s t0o late to say “Selamat Pagi Dunia” kerana matahari terpacak tepat di atas kepala(mana mungkin!!)..huhu..syah kasik msg “wei hepi besday.sowi late”..n I juz reply.. “hehe..thx a bunch.”…she did replies “mcm tuh jek?”…hah padan muka anda…wish lagi lmbat2,simple plak tuh..aku trus kol dye..bising2..smbil mkn tembikai, yg aku kutip time jamuan OT..da lemau kot..(ader ke tmbikai lemau?)…so then, kol mak..mak aku gelak2 n wish me…mak kate, mmg betul pun aku lahir ari deepavali.(nasib baik aku x itam weih..)..nana ym aku.aku mnx adiah,dye kate nak kasik pelempang kat aku..(mcm tuh ke kakak?)..dah la xnak ajak aku pi genting.(pijak kaki dye laju2..)
Aku pi Timesquare ng dayah,my rumet.nak carik secret recipe.hoh..jmpe pun kat tgkat 3.hihi..smntara tuh, pi mkn kat mcD..then amik kek..dlm lif, ad0i, ramai btul pminat secret recipe duk kaco2..(aku tndg karang..)..hehe..balik ktsn,lalu dpn umah pengetua,kena tahan..(sbb kalo dah lalu,kene masuk open house dye..)hehe..anta kek,n aku mkn la..(giler da sendat).aku kacau amin,dye kate tgh daki gunung..hehe..then baru dye kate sowi x pasan,hepi bday…(???)
Mlm,aku pot0ng kek tuh dlu..nak kasik kat chuah ng usher..VJ balik…pstu balik bilik,kol mar ng pikah..ader je lah budak 2 org tu mengarut2.hehe..then aku kol adik ridwan.(grg nye sore dye..aku kool je lah..hehe)..ape2 je aku ckp.kejap je,aku letak balik.no idea.(blank.)
9.30..bermula lah..mkn2 kek…aku da nak muntah telan kek bnyak2..dgn dorang wat lawak x tentu hala nye..hehe..gmbar nani ng bf dye kua dating display kat laptop aku,jd tontonan..(punye la xder citer laen..)..pastuh tngok gmbar jamuan silat(mereka sudah menggila,tengok abg2 silat yg mjd feveret..hahah)..aku x cukup nafas da gelak.hahah..abes tuh, aku kol adek akim piring..makhluk asing nih kalo x kutuk aku x sah agaknye ann.aku sembang merapu2 je, konfem x masuk exam.dye kate aku ni ckp laju2 gaye happening n penink.(pancung dye laju2..)..
Then da nak kul 12..aku kasik msg kat wan…tp xde respon.dye tido kot.nevermind.
Kol amin, x jwb.atuk tua nih da tdo plak..xpe, aku pi jemur baju..n the fon ring. “amin al-gojo calling…”..pick up the fon…ape dye ckp..aku xfhm..serupe org mamai.aku cume fhm dye kate “hepi belated bday ng dye citer dye jatuh kt gnung tuh lalu sakit”..pastuh dye smbung tdo, n aku pun smbung keje2 lain…(simply said, I miss a thing I dun know)


besday kek aku nih!!indulgence choc.

 mari potong kek,,!

ni ng usher kat kafe!


aku dan ampaian

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Aku jemur baju..lawa2 la gax ann…tp ader org “konker” besar2 pdahal jmur cardigan je pun..em hohoi!…mana aku nak bubuh cadar nih..(ader gx cardigan yg masuk longkang karang)…
 ni la dye cardigan tersebut..

aku curi jual kat chow kitt pun orait kan? (desperate nak duit? mungkin.)

aku yg membazir duit sendiri.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post

Pi TS, aku suka beli jam.hari ini, aku beli jam warna hijau pucuk pisang yang hebat!dengan akses0ri henset. warna biru polka dot untuk henset sony dan warna hitam untuk henset china.huh…aku rasa macam kiut plak..(macam je lah. ha ha ha)
Murahnye barang kat situ…aku rasa nak beli semua barang kcuali baju..baju2 kat situ serupa tak cukup kain ja nak jahit baju..hahah…betul.tolong percaya!.
barang2 yg aku beli.yg fOn tu bukan!