Do you like my blog?

Monday, October 19, 2009

hari jadi ke 19 yg giler la....

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 19, 2009
Salam.
.besday aku ni, n0t so much things to say.as simple as years behind.(abah never wished me.thats normal kot)
Aku sedang blogging blog “colours” yg tak berapa nak kaler ni time tu.(11.45p.m on 16th 0ct 09).
“buzz”…that’s d sound..owh..ym aku berbunyik..no words..juz “buzz”.by sape..aku lupe..
Ringt0ne “piring hitam=penipu” berbunyik….isma anta mesej hepi besday..klakar betul Puan Isma ni(act cik lagi ye!)..belom kul 12 lagi…haha..smlm pun dye da wish aku..kalut2 kul 10pagi cmtu kot aku dpt msj dari dye “hepi besday dati..sowi lambat wish”…?????...aku cume text dye “weih,besday aku esok la..”..wakaka..amende la minah nih.tp dye dpt gx jd owg 1st yg wish ann.credits 4 her..(clap2x..)
And on real 17th of Oct 09, she’s the 1st to wish..then, followed by my fwen..(mane syah ng wan nih?x ingt ke..nak kena sekeh ni..)..i can list them =isma,izyan,ariff,mira,fai,dayah,pakLong,zihan,datin,lela,ada,pikah,mar,usher,hana,ecot,nabilah,aya,ajeera,azani,ain,aizat,…still waiting 4 2 “importantest” pers0n..├čayat ni x penah wujud dlm kamus ye.
Ikin, org ptama aku kol..hahah..gelak2,ngumpat owg..tnye sal akim piring yg duk tuduh aku angau..(pape tah dye nih..)..pstu mnyingkap kisah lame yg aku nak lupekan psl DM..oh gosh.
Pstu paklong,..senget btol la mkhluk asing nih.pelupa,org tua..sume ade..bape ratus kali aku nak ckp kat dye budak-budak kelas kit0rang sekarang ada kt mana..(smpai aku pun da hapal..)..dye kate rindu kat kelas h6p5(sori aku x rindu dye,,hahah,…)
 suddenly, the ph0ne going “ett2..”..amende tuh?oho…fon aku tak ada call waiting rupenye.ceh,henset murahan...juz displaying “SIM1 ridwan is calling”..aku pun kate kat paklong “ang pi tidoq aku nak kol owg laen..lagipun esok ang ade koko”..yess,kene halau free2 je ng aku..heheh..
Calling mohamad ridwan..tutt..tutt…jeri is with him..(dgr bunyik ramai ooo000oo~)…ape2 je la jeri duk ngarut2 kat blakang tu aku dgr n gelak je.haha.(they sing besday song for me..hoho..1st bday song 4 me tis year eyp!!)..even he’s nOt d 1st to wish, I’m glad, n I’m happy..chit-chattin’ smpai kol 5 lebih,..haha.tu pun 3x kot ba3 dye kong..aku xtau la,bile smbang ng dye, rse cm tak nak mase bergerak je.bya stay.tp mane boley..giler ke..hehe..(agaknye ini la kawan aku duk ckp angau tuh.)..rase syg nak letak fon, tp fon aku da nak mletup da panas ni..haha…(aku gila sudah)..
When I wake up,it’s t0o late to say “Selamat Pagi Dunia” kerana matahari terpacak tepat di atas kepala(mana mungkin!!)..huhu..syah kasik msg “wei hepi besday.sowi late”..n I juz reply.. “hehe..thx a bunch.”…she did replies “mcm tuh jek?”…hah padan muka anda…wish lagi lmbat2,simple plak tuh..aku trus kol dye..bising2..smbil mkn tembikai, yg aku kutip time jamuan OT..da lemau kot..(ader ke tmbikai lemau?)…so then, kol mak..mak aku gelak2 n wish me…mak kate, mmg betul pun aku lahir ari deepavali.(nasib baik aku x itam weih..)..nana ym aku.aku mnx adiah,dye kate nak kasik pelempang kat aku..(mcm tuh ke kakak?)..dah la xnak ajak aku pi genting.(pijak kaki dye laju2..)
Aku pi Timesquare ng dayah,my rumet.nak carik secret recipe.hoh..jmpe pun kat tgkat 3.hihi..smntara tuh, pi mkn kat mcD..then amik kek..dlm lif, ad0i, ramai btul pminat secret recipe duk kaco2..(aku tndg karang..)..hehe..balik ktsn,lalu dpn umah pengetua,kena tahan..(sbb kalo dah lalu,kene masuk open house dye..)hehe..anta kek,n aku mkn la..(giler da sendat).aku kacau amin,dye kate tgh daki gunung..hehe..then baru dye kate sowi x pasan,hepi bday…(???)
Mlm,aku pot0ng kek tuh dlu..nak kasik kat chuah ng usher..VJ balik…pstu balik bilik,kol mar ng pikah..ader je lah budak 2 org tu mengarut2.hehe..then aku kol adik ridwan.(grg nye sore dye..aku kool je lah..hehe)..ape2 je aku ckp.kejap je,aku letak balik.no idea.(blank.)
9.30..bermula lah..mkn2 kek…aku da nak muntah telan kek bnyak2..dgn dorang wat lawak x tentu hala nye..hehe..gmbar nani ng bf dye kua dating display kat laptop aku,jd tontonan..(punye la xder citer laen..)..pastuh tngok gmbar jamuan silat(mereka sudah menggila,tengok abg2 silat yg mjd feveret..hahah)..aku x cukup nafas da gelak.hahah..abes tuh, aku kol adek akim piring..makhluk asing nih kalo x kutuk aku x sah agaknye ann.aku sembang merapu2 je, konfem x masuk exam.dye kate aku ni ckp laju2 gaye happening n penink.(pancung dye laju2..)..
Then da nak kul 12..aku kasik msg kat wan…tp xde respon.dye tido kot.nevermind.
Kol amin, x jwb.atuk tua nih da tdo plak..xpe, aku pi jemur baju..n the fon ring. “amin al-gojo calling…”..pick up the fon…ape dye ckp..aku xfhm..serupe org mamai.aku cume fhm dye kate “hepi belated bday ng dye citer dye jatuh kt gnung tuh lalu sakit”..pastuh dye smbung tdo, n aku pun smbung keje2 lain…(simply said, I miss a thing I dun know)


besday kek aku nih!!indulgence choc.

 mari potong kek,,!

ni ng usher kat kafe!