Do you like my blog?

Monday, November 30, 2009

5 Sigma 2007 Bainun High School.(Ini Sekolah Bukan Tadika!)

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009
Kelas kite yg heppy..kan?kan?

Ye, guru klas paling best skali…..Cikgu Shuk, si pengajar addmath n math, yg sering buat aku kecut perut dari form 4 lagi….wakaka….balik2 muke aku je kena point..tiap kali exam je, bile kua result, nmpak la muke aku dlm line org yg bakal dirotan…hahaha…rekod yg aku pgg, 6 rotan dlm mase 2 hari.1 dari ustaz che’(siyes berbirat.lagi sikit, luke kot...rotan paling dsyat aku penah kene..!), 5 dari cikgu shuk…huhuhuh…bgga lak….balik umah mak aku gelakkan aku lagi mcm nak pengsan,,….abah aku plak tertanye2 nape gelak2..(smpai ari nih ase nye abah aku x fhm2 gx,…hehe….nvm)….

kk…sambung balik pasal bnda ni..

em….bya aku retrieve balik memory nih…kelas kite, yg terletak di hujung aras, blog tepi medan susila…warna klas : maroon pink…langsir : biru kot…karat ouh….bnyak habuk…award : penah menang sekali ke 2x kelas paling ceria n bersih..huh..bngga i…kua kelas ikut pintu depan, tepi tngga,kat lorong tu, ader cermin ann….aku suke crmin tu….hahahaha….rndu nye….

Ketua kelas yg paling best, paling bergaye,paling ensem la aku penah ader kat bainun, jatuh kpd Aiman!!!!wakaka…dye sngt baik…seronok la kenal aiman, ader je bnda lawak ngarut2 dye ann…tp juge emo sket2….hehehehe…

Ni bakal doc nih tau…kitorang punyer penolong k.kelas…hahahahahahaha…..UPM mari Oo…dayah hanafiah…..she’s hot, tp dlm erti kate muslimah la…bkn seksi2 punye yep..dye baik, pndai nyanyi..sore sdap..kalo dye wat album, aku nak jd manager..hehe…

Ok….aku tulis satu2 la ea ikut tmpat duduk kite…

Mule ngan geng TV…hahaha….pggil geng TV sbb bdk2 baris ni je, balik dari cuti2, msti smbng sal rncangan kt tv…tmasuk la aku…huk2…tp citer bnyak yg kat astro, aku juz dgr je la.sbb umah aku ade tv bese je, astro xde…tp lawak2 je dorang ni…kdg2 spnjg prep tu citer sal tv je.aku yg jrg2 tngok tv pun boley tau ape citer yg ade..hehe…siap boley citer balik kat org lain…wakaka…eh lupe plak…..

GeNg TV ::::::: Diana – Tihah – Dati – Mira – Nana – Leen

Diana = LRT…gler ckp laju…msuk debate serupe lawan debate ng LRT..haha…bkl LEctuRer BI.way 2 go!

Tihah = Ni lagi sorng bakal doc kt upm juge…cute.comeil..suke smbng ng tihah sal sheikh mszaphar…kitorang la pemint fanatic dr sms dlm klas tu…aku president, dye vice president…budak laki sume anti…tp aizat da officially jd adik angkt dye…hahahahah!!pdn muke ko…

Dati = budak yg blur…baik gx…jht gx….pling bngong math kot..(ish xder la smpai bngong ann..)..heh..ni aku lah….bakal OT…i.allah..

Mira = sdg amik degree of biomedical science kt ukm…same la ng aku ann..hahak…ukm mari…dari skolah smpai u, aku suke mrempat kat bilik dye..mtrix je laen..ish2…hahaha…dye suke mkn…dye suke English song…indie2 x layan ma…jaat!!!

Nana=huhahuha….knp aku sering tlupe dye amik ape..tp power la dye nih…sifu kimia….ariff suke mngendeng kat nana suwoh aja…sbb kalo swoh aku, konfem, ajaran paling sesat kat msia..hahaha…mak cik ni sensitip weih…dye ann, ade rhsia ng aku…hahaha…tp aku xder rhsia ng dye…sbb xde ape yg pnting pun yg perlu aku rhsia kan..(giler la aku nih)..aku paling ingt bku lagu dye..tebal..cm catalog avon mak aku yg terkumpul selama 16 bulan…heheh..bile nak ade bf weih?..

Leen =ni la dye sotong hot!!kah3…jaat aku nih..leen, siyes…pndai, cun,bbakat…sotong juge…kekeke…bley la takhta playez.(it’s a joke lar!!)..kite 1 matrix…layan indie ssame…aku rindu ko weih…aku xde geng indie sngt kat cni…….woo00oo~..aku nak indie songs bnyak2, kne download sniri..mls….sngt2…dan aku bjangkit pnyakit ko ng fara, window shoppink.tp bukan baju la,..hehe…jeng2..pstu aku nak pi mmane xtau nak borrow bju sape..huk2…xder sape nk tolong aku sal dress up, sume asik komplen je….(komplen lebih bukan nx tolong..)..so, skrg, aku lagi x bgaye dr matrix..wakaka…lagi cm dx kg mane tah…(I miss you!!)


OKey…kite beralih pade Geng seblah kitorang…center of the class,…Geng Gossip!!...sbb, geng nih suke bergossip…segala jenis gossip dlm skolah, dorang akan spread 1 klas….wakaka….jaat aku nih,,…..mari mngenali mereka plak…

Geng Gosip :::: Dayah – Alin – Aya – Azie – Leha – Farid

Dayah = sudah ckp di ats..hehe..

Alin = kalo ckp sal dye, aku paling ingt Greenday..hehe…sbb dye minat greenday…smbng ng dye, boley msuk la pasl pe je…tp emo sket kdg2 la…haha..aku suke…kacau org emo…yeke?...

Aya = upm punye doc…lagi skali…hahak…xder ke doc ukm?...ish…geram2,,…hehe…warge2 pndai ann..em..aya yg happening, comei n bkicau ngan riang(cm burung je..)..aya, slalu ckp bnda yg positif…kdg2 da geram sngt kot baru ngumpat org..heheh…aku rindu aya gak….

Azie = top model in our batch kot..cinte hati kpd acap…hehe….azie juge baik…..kwn baik aya nih….dorng salu share probs same2 ann….hahaha,,……azie, kat UM…amik ape?aku lupe..huhuk…lenkali pi jogging kat tmn tsik ttwgsa tuh, jmpa la aku kat ukm nih…..dkt je…huhuk

Leha = yeah…leha…tyme sk0ol, innocent..kat mtrix, wah…bdak indie tu~…x caye aku..tp caye la, sbb aku satu mtrix ng dye..huhuk….rakan indie sy juge…..aku rindu ko gak weih…xder geng sngt nak smbng sal indie nih….sory tyme mtrix aku begitu x bersosial…salu x join korang outing….aku ni pemals..ptut pun duk mtrix makin tembun(bak kate wan…)…huu~

Farid = brutal…tp jiwang…no any other words to describe..haahak…aku x rindu ko…sbb bilik ko, aku kuar pintu, jln sket…jengah kepala,nmpak la ko ngah on9…wakaka….


Kite beralih plak pade Geng tepi tingkap,tepi kolam penuh katak…hehe…Geng Tido…geng ni suke tido berjemaah,,,…agaknye aman damai kot duk tepi tingkap, ader bunyik2 cgkerik…huhuhu…tu yg terbuai utk lena ke dasar yg paling dlm skali…kitorang “pOmpang2” dlm kelas pun x sedar..haha..jom mengenali mereka…

Geng Tido :::: Nadia – Piah – Zulaikha – Hanis – Ajeera

Nadia = hehe..anti nadia sejak form 1..wei ko jahat..suke kacau idup aku…haha…xley ke bia aku idop ng aman?....

Piah = ni, geng melukis aku…..paling ngam utk melukis ssame, ko la…aku suke krtun ko punye mate…nice eyes…huhuk…sjak abes skolah, aku da xde geng nx share new drawings…sume org juz tngok, n ckp “cantek la….tekap eyh?”….agak mlampau….aku lukis sdiri tu wei….then aku x publish sngt da drawings aku pd org laen…smpai kat matrix pun, ader org tnyer “ko bwat ape weih?”…I replied “melukis,,…”..kene gelak je…disertai dialog “lukis org lidi ke?..”…n aku cume kate “melukis pasir dgn saiz yg korang sndiri xley beza kan tu pasir ke habuk..”..hehe…aku kecewa..n I stop…da x melukis sngt…bce je komik2 yg ade…

Zulaikha = mak cik nih name je satu mtrix ng aku, blog seblah2..tp ape jadi aku pun tatau..skrg kat ump…btol ke?..heheh…aku dtg bilik dye, sepah2, dye lak bley tdo..wakaka…ape jugak la…pdahal time f1,f2 aku rapat ng dye….ntah la…he~

Hanis = ni budak nih, kalo ajak merapu, mmg ngam abes la….smpai aku ase pkara tu da x real pun layan je la….mmg x logic la…but I enjoy it…msing2 tnsen kan..dye pndai…cun…huhuk..bgaya…ape lagi..tp otak ader twist sket..hihahiha,,,……

Ajeera = org kg aku nih….hihihi…dr form 1 smpai matrix satu tmpat…u je lain2…sedey x dpt nak nmpak muke ko slalu wei,,,,…salu sng je….xpe2, balik umah jmpe ye…


Geng terakhir, yg konker blakang punyer tempat…budak2 laki la….spnjg kat bainun, korang la classm8 lelaki yg aku paling ngam….aku, x penah ase, sronok ade klasmate laki…slame nih, blur je…x bley get along sngt….kalo knl pun, cmtu2 je lah….korang mmg d best…huu…aku rindu korang……rindu sngt….korang punye geng, aku la bg name….name nye Geng Radio Karat…sbb suke mnyibuk ape yg kitorang buat….dah la mnyibuk, slh plak tu tekaan nye…hehe…mmg karat la korang nih…mari2, citer sal dorang plak…

Geng Radio Karat :::: aiman – Azani – keon – aizat – ariff

Aiman = da ckp kan td..hihihi…

Azani = satu mtrix ng ko gak…cecece…bdk nih, gentlemen…comei.nsem la..haha…baik…wakaka..xley ckp lebeyh2, nty pasan plak…dan aku ase, dye lagi matang dr ariff n aizat….hehehe…

Keon = skandal ajeera…huhuk..tiap kali aku tngok muke keon, aku msti nak gelak…knp tah…agak nye ader tulis “sila gelak kan aku” kat dahi ko…hahak….ceria…x pnah emo….pape jadi pun kool je ann…ape cter skrg?...aku xtau…..hihi,…..lupe kot….

Aizat = pemegang rekod warge ttinggi batch nih…mungkin la….aku pun xtau kot..hahah…pak lawak…ade je bnda nak ngarut2 ann…aku dah mngenali cinta hati aizat….ila…haha…mnurut citer, aizat jiwang,…hah, kntoi pun ang ng aku…wakakaka…no need to pretend anymore..huhuk…..pndai je gelak aku eyh…ko pun same je….!!!.....skrg sudah terbang ke UK…bkl lec math..huk2…..

Ariff = ni, pengacau…kalo satu hari, x mngacau, x sah kot….aku ase cm nak bwk tali pi klas..ikat dye kuat2 kat tgga bawah tu,sumbat mulut dye ng kain, baru boley buat homework….kalo dye da siap homework, abes la…org lain akan mjadi mgsa kacauan..hak2…xyah pegi jln, dye duduk kat tmpat dye je pun, da boleyh kacau satu kelas….ape je la…aku salu wat x dgr…pdn muke…hahak….dah la suke rmpas tmpat aku yg strategic kt bwh kipas…lenkali bwk kipas sdiri…heheh….wei arif gurau je….wakaka…..utp mari….


Haha…abes dah kot….huhuk….ni memori yg tersimpan, aku xder refer ape2,diari ke…xde…ni yg ade dlm fikiran aku je…so kalo ade yg ttinggal, sory ye….aku ..rase…sangat sayang dengan korang…sangat2.persahabatan kite, aku harap, x berhenti kat c2 je…biar lah smpai akhir usia kite, title persahabatan tu x ilang…memori kite bnyak sngt weih…aku x smpai aty nak ilang kan…andai kate terhilang, tolong aku ingt balik…precious sngt mase2 bsame korang…..kalo aku ilangkan, mksudnye, separuh kbahagiaan kat bainun, da ilang….aku xnak….harap aku x de jdi nyanyuk ke ape..hehe….bahaya2….ape2 pun, jmpe2, tgur la….even aku tgh buat pkare yg mmalukan, tgur la…aku x kisah….jmpe korang x malu dah…..hahahaha…

End of tis post, I wanna said “ saye syg 5 sigma 2007…syang sngt2…”

7 C.O.M.M.E.N.T.S:

$[e]Lip[a]r said... [Reply]

aku jua..hak3

Anonymous said... [Reply]

NANA IN DA HOUSE....
aku syg 5 sigma!!!
ske ati ckp bku lgu aku cm katalog avon!!huhu
bf lmbt lg ek....blaja dlu...
cbok plak die nk tau ble aku kapel...huhu

idAti mALek said... [Reply]

eley2....nana malu2 plak eyh...wakaka

piya said... [Reply]

cian2..t klo ad reunion kte lukih sme2 ag ek..
ngeh3..
thnx coz puji mata kart0n aku cntik..
1st time org puji..huhuk

idAti mALek said... [Reply]

aku da puji bnyak kali da...~

lampu-meja said... [Reply]

salam...
Ya Allah...betapa aku sgt2 rindu saat2 kita dahulu...saat2 yg mmg xdpt nk digambarkn skrg ni...walaupun kita amik 10 subjek ketika itu tapi perasaan itu lagi bahagia berbanding skrg yg hny ade 7 paper...

lampu-meja said... [Reply]

;0