Do you like my blog?

Monday, November 30, 2009

13 nov 2009

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post


Aku tengok citer Sepi arahan Kabir Bhatia kat laptop aku pd pukul 1 pagi.
Weih…..jgn bg aku tengok citer nih lagi…sasau karang.
Citer ni sedih..yg part Khalil ngan Imaan.
….out  of my mind now..aku ase nak nangis(pape tah tngok movie pun sedey).
….aku sedey sangat..eish…cm menjiwai cerite je aku ni…..
Sape ke yg suggest aku tengok citer ni?..aku nak bunuh dye.(he~)

6 Nov 2009

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post


Monorel Chow Kitt.
(femes among UKM KKL stud.)


Lif TS.(wink2x..)
Muke aku=cm org tua.(sleepless.)

Hari yg aku mesti ingat sampai bile2.
Di mane, aku jumpe Mohamad Ridwan, 4 the 1st time, without any frens with me. Except me n him.(even at first Farid ade skali la..hehe)..
Spending several hours with him. This precious time will remain in my mind.

Then, it’s tyme for farewell..(ceh ayat mlampau,,,..haha)…
Aku balik ktsn..for the 1st tyme, dari timesquare blik ktsn, aku sorang2 je…hehehehehe..aku bangga !..
Smpai kolej, mak kol…aku ckp aku baru sampai, n mak aku terkejut..ke mane je lah aku merayau.
||||| 1st date in my life. It deserves space in my euphoria. |||||

H6P5 Kolej Matrikulasi Pulau Pinang 2008/2009

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
TYME KASIK ADIAH KAT PUAN IJAN..

TALENTYME I GUESS..



MY CHEMFREN.....



BUNGA TU MMG PAKLONG PUNYE..AKU PINJAM JE..



DPN MASJID KAPITAN KELING, PENANG...



DI TEPI PANTAI YANG INDAH..



BOYS H6P5



PERAK MALI....



BULATAN MERAH : PAKLONG YG KELAPARAN..HAHAHA 
(mampu plak aku mkn seblah musuh ketat ni..hehe)

Di mane di dalamnye ade Puan Ijan yg disayangi…(u rock our BIO Class!!)even its bio, still rock..hehe
KP kite yg paling macho(tp tyme orientasi aku x suke dye..)…DIN!!!! Bakal doctor kite..
PKP kite yg kiut-miut cm kueh apam yg kaler pink tu, ATuL, ader jauh kat UNIMAS skrg…
Wakaka…
Kawan ku yg amat senyap tyme orientasi. Dan juge hari2 yg seterusnye,tp hakikat nye dye x la senyap sangt…ko semut ann?-MAR…rajin2 la stain ko punye bacteria kt UM tu..hahaha
Si ceria yg menceriakan hari2 aku…aku gembire bersama mu .ko kacang ann?-PIKAH PKR!!!...teruskan undi parti anda…ko n bio x dpt dipisahkan ye?moge2 dpt bf klate..wakaka..
MOllusca…haha…sOpan santun!!!!aku suke kamu..bilis selamanya.. LELA..bkal kaunselor, nty kite jmpe..ko kaunseling aku ke, aku yg kaunseling ko..hahaha..end up, sape kot yg gile dulu?..ko..!!!
Bakal CikGu MatH..nty ajar aku lagi ye, kalo aku nak la..hahaha…aku salu tiru tutor dye..wakaka..tp atul salu rebut ngan aku..!! ADA..UPSI di hati…
Sepet2,..potpet2…itulah dye kawan ku NAB!!!..hehe…ni bkl jd Puan Ijan nih..al-mklum la cikgu BIO..
Tinggi, tp bukan pokok kelape mahupun tiang lektrik…ske melawak, tp bukan artis sitcom pun,..hahak..h6p5 ceria kerana anda di dlm nye juge…ang memang sewel.. PAKLONG..rajin2 la mkan pasni, jgn memilih2..ang da la skeping..hahahaha!!!!
Kalo sebut name ang, yg terlintas kat pale..citer korea..games..laptop..kimia..pastu pakar kena drop..ang la tu..hehe..sory sebab aku salu drop ang..lgpun ang suke wat slenges je, perasaan x dpt ditafsir..huhu.. SIFU..ni pun psai Bio gx..
Pharmacist kite!!!!....suke mengarut bile jumpe aku..mcm2 la cter dye..jmpe aku je ade je nx bebel kan?ape salahku?..adekah?adekah?...ish3.. USHER@ECAH…jaat2!!!!
Walau satu sem je kenal, tp xpe..memori still ade.pak lawak antarabangsa ni…slalu bkepit ng PakLong…dia lah SYAHIR!..our future lawyer!
Cakap x supe bikin..aku salu kutuk ko ann..haha..sowy2..aku mmg jaat,,aku tahu itu!!!..x perlu kaw bkate2 lagi.. APIC
Ske buat2 merajuk…mnyampah aku…jentik telinga laju2, pdn muke..hehe..gurau2…jauh kwn ku ni kat UNIMAS..huu…bile lagi boley jumpe, ko x blnja pun aku lg ann? BALKIS.
Anak ustazah….huhu..dgr citer ade BF baru..sian sifu..hehe..minah kedah, tu dia ckp pekat gila..dye antaq msg kat aku, aku x phm..haha.. FATIN..
Lalalalalalala….ape tah dye ckp aku x fhm…cm ketapi…cmne eyh naK ckp…cm bullet train kat jepun tuh..kalo nerves, lagi laju dye ckp, cm kene kejar antu…hehe..cpat kcik aty minah ni tau x..hahaha…aku rindu mu,, AIN…bio2 gx..em
Bakal VETERINAR kite……aku nak sngt ko punye kos tu, tp aku da suke da ngan kos aku skrg…hehehehe…ye, aku rindu ko yg baik itu…xtaw la skrg kalo da jd evil ann…hehe ..YANA
Dx USM nih..huhu….bio gunaan..ape tu?ubt gune2 ke?...hahahah..gurau2 je beb…rindu la nak pi pasar mlm sesame…hehe ..BIAH.
Kite bkl bekerja dlm environment yg same la nmpaknye nih….ko physio, aku OT..hahaha…aku ase, patient tu lagi parah bile kena treat ng aku n ko..hehehe…ko ajar dye jlan, aku ajar dye menari ye…shuffle punye..huhuk ..PQA TINGGI..
Ni, aku mmg rindu dye…gile2 punye makhluk asing..suke gelakkan aku…awek ko ade kat cni ha…hari2 aku nmpak dye..hehe..CHUAH SUN CHIN…saye xnak dtg hospital yg u keje….nty kene bnuh plak..hehe
Rakan seIPOH aku..kite salu balik ipoh same2 ann…huhu…nty bg la pakai braces free,…nak yg kaler2 punyer tao….u kan dentist…same UKM lak tuh..huhu ..VJ
Kecik2 yg bnyak mulot…wargghhh…lame ilang beb.. MIMI
Senyap je,,,…kdg2 senyum…misteri… QIAN YEE

Last but not least,.....yg selalu pi kafe ngan atul lepas2 kelas..jeng3x....NOR.......mak cik nih sensitif...tp x tunjuk...pnyabar org nyer..ckp lembut je kan..(yeke?)...dlu2 aku ingt dye sombong...1st tyme aku nmpak dye gmbire adelah bile dye tngok tarikh besday aku, same plak ng kwn dye..hehe...amende la mak cik nih.....aku tngok NOR cm relax je, xder mslah, wlaupun ade, aku tau tu.....psl W** ko ann..tp xpe la...old story kot..ann?...wlau pe pun aku rindu ng kebaikan ko..hehe
Haha…ader sape2 aku tertinggal?...sory..ingtn terluput kah?...hehehe….
Ape2 pun, memori ni mmg antara terbaik yg aku ada…memori bersama korang……wah…rindu nye…walau pun blaja nye cm gile, tp sebab korang ade, aku rse, da smpurna dah…

5 Sigma 2007 Bainun High School.(Ini Sekolah Bukan Tadika!)

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 7 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Kelas kite yg heppy..kan?kan?

Ye, guru klas paling best skali…..Cikgu Shuk, si pengajar addmath n math, yg sering buat aku kecut perut dari form 4 lagi….wakaka….balik2 muke aku je kena point..tiap kali exam je, bile kua result, nmpak la muke aku dlm line org yg bakal dirotan…hahaha…rekod yg aku pgg, 6 rotan dlm mase 2 hari.1 dari ustaz che’(siyes berbirat.lagi sikit, luke kot...rotan paling dsyat aku penah kene..!), 5 dari cikgu shuk…huhuhuh…bgga lak….balik umah mak aku gelakkan aku lagi mcm nak pengsan,,….abah aku plak tertanye2 nape gelak2..(smpai ari nih ase nye abah aku x fhm2 gx,…hehe….nvm)….

kk…sambung balik pasal bnda ni..

em….bya aku retrieve balik memory nih…kelas kite, yg terletak di hujung aras, blog tepi medan susila…warna klas : maroon pink…langsir : biru kot…karat ouh….bnyak habuk…award : penah menang sekali ke 2x kelas paling ceria n bersih..huh..bngga i…kua kelas ikut pintu depan, tepi tngga,kat lorong tu, ader cermin ann….aku suke crmin tu….hahahaha….rndu nye….

Ketua kelas yg paling best, paling bergaye,paling ensem la aku penah ader kat bainun, jatuh kpd Aiman!!!!wakaka…dye sngt baik…seronok la kenal aiman, ader je bnda lawak ngarut2 dye ann…tp juge emo sket2….hehehehe…

Ni bakal doc nih tau…kitorang punyer penolong k.kelas…hahahahahahaha…..UPM mari Oo…dayah hanafiah…..she’s hot, tp dlm erti kate muslimah la…bkn seksi2 punye yep..dye baik, pndai nyanyi..sore sdap..kalo dye wat album, aku nak jd manager..hehe…

Ok….aku tulis satu2 la ea ikut tmpat duduk kite…

Mule ngan geng TV…hahaha….pggil geng TV sbb bdk2 baris ni je, balik dari cuti2, msti smbng sal rncangan kt tv…tmasuk la aku…huk2…tp citer bnyak yg kat astro, aku juz dgr je la.sbb umah aku ade tv bese je, astro xde…tp lawak2 je dorang ni…kdg2 spnjg prep tu citer sal tv je.aku yg jrg2 tngok tv pun boley tau ape citer yg ade..hehe…siap boley citer balik kat org lain…wakaka…eh lupe plak…..

GeNg TV ::::::: Diana – Tihah – Dati – Mira – Nana – Leen

Diana = LRT…gler ckp laju…msuk debate serupe lawan debate ng LRT..haha…bkl LEctuRer BI.way 2 go!

Tihah = Ni lagi sorng bakal doc kt upm juge…cute.comeil..suke smbng ng tihah sal sheikh mszaphar…kitorang la pemint fanatic dr sms dlm klas tu…aku president, dye vice president…budak laki sume anti…tp aizat da officially jd adik angkt dye…hahahahah!!pdn muke ko…

Dati = budak yg blur…baik gx…jht gx….pling bngong math kot..(ish xder la smpai bngong ann..)..heh..ni aku lah….bakal OT…i.allah..

Mira = sdg amik degree of biomedical science kt ukm…same la ng aku ann..hahak…ukm mari…dari skolah smpai u, aku suke mrempat kat bilik dye..mtrix je laen..ish2…hahaha…dye suke mkn…dye suke English song…indie2 x layan ma…jaat!!!

Nana=huhahuha….knp aku sering tlupe dye amik ape..tp power la dye nih…sifu kimia….ariff suke mngendeng kat nana suwoh aja…sbb kalo swoh aku, konfem, ajaran paling sesat kat msia..hahaha…mak cik ni sensitip weih…dye ann, ade rhsia ng aku…hahaha…tp aku xder rhsia ng dye…sbb xde ape yg pnting pun yg perlu aku rhsia kan..(giler la aku nih)..aku paling ingt bku lagu dye..tebal..cm catalog avon mak aku yg terkumpul selama 16 bulan…heheh..bile nak ade bf weih?..

Leen =ni la dye sotong hot!!kah3…jaat aku nih..leen, siyes…pndai, cun,bbakat…sotong juge…kekeke…bley la takhta playez.(it’s a joke lar!!)..kite 1 matrix…layan indie ssame…aku rindu ko weih…aku xde geng indie sngt kat cni…….woo00oo~..aku nak indie songs bnyak2, kne download sniri..mls….sngt2…dan aku bjangkit pnyakit ko ng fara, window shoppink.tp bukan baju la,..hehe…jeng2..pstu aku nak pi mmane xtau nak borrow bju sape..huk2…xder sape nk tolong aku sal dress up, sume asik komplen je….(komplen lebih bukan nx tolong..)..so, skrg, aku lagi x bgaye dr matrix..wakaka…lagi cm dx kg mane tah…(I miss you!!)


OKey…kite beralih pade Geng seblah kitorang…center of the class,…Geng Gossip!!...sbb, geng nih suke bergossip…segala jenis gossip dlm skolah, dorang akan spread 1 klas….wakaka….jaat aku nih,,…..mari mngenali mereka plak…

Geng Gosip :::: Dayah – Alin – Aya – Azie – Leha – Farid

Dayah = sudah ckp di ats..hehe..

Alin = kalo ckp sal dye, aku paling ingt Greenday..hehe…sbb dye minat greenday…smbng ng dye, boley msuk la pasl pe je…tp emo sket kdg2 la…haha..aku suke…kacau org emo…yeke?...

Aya = upm punye doc…lagi skali…hahak…xder ke doc ukm?...ish…geram2,,…hehe…warge2 pndai ann..em..aya yg happening, comei n bkicau ngan riang(cm burung je..)..aya, slalu ckp bnda yg positif…kdg2 da geram sngt kot baru ngumpat org..heheh…aku rindu aya gak….

Azie = top model in our batch kot..cinte hati kpd acap…hehe….azie juge baik…..kwn baik aya nih….dorng salu share probs same2 ann….hahaha,,……azie, kat UM…amik ape?aku lupe..huhuk…lenkali pi jogging kat tmn tsik ttwgsa tuh, jmpa la aku kat ukm nih…..dkt je…huhuk

Leha = yeah…leha…tyme sk0ol, innocent..kat mtrix, wah…bdak indie tu~…x caye aku..tp caye la, sbb aku satu mtrix ng dye..huhuk….rakan indie sy juge…..aku rindu ko gak weih…xder geng sngt nak smbng sal indie nih….sory tyme mtrix aku begitu x bersosial…salu x join korang outing….aku ni pemals..ptut pun duk mtrix makin tembun(bak kate wan…)…huu~

Farid = brutal…tp jiwang…no any other words to describe..haahak…aku x rindu ko…sbb bilik ko, aku kuar pintu, jln sket…jengah kepala,nmpak la ko ngah on9…wakaka….


Kite beralih plak pade Geng tepi tingkap,tepi kolam penuh katak…hehe…Geng Tido…geng ni suke tido berjemaah,,,…agaknye aman damai kot duk tepi tingkap, ader bunyik2 cgkerik…huhuhu…tu yg terbuai utk lena ke dasar yg paling dlm skali…kitorang “pOmpang2” dlm kelas pun x sedar..haha..jom mengenali mereka…

Geng Tido :::: Nadia – Piah – Zulaikha – Hanis – Ajeera

Nadia = hehe..anti nadia sejak form 1..wei ko jahat..suke kacau idup aku…haha…xley ke bia aku idop ng aman?....

Piah = ni, geng melukis aku…..paling ngam utk melukis ssame, ko la…aku suke krtun ko punye mate…nice eyes…huhuk…sjak abes skolah, aku da xde geng nx share new drawings…sume org juz tngok, n ckp “cantek la….tekap eyh?”….agak mlampau….aku lukis sdiri tu wei….then aku x publish sngt da drawings aku pd org laen…smpai kat matrix pun, ader org tnyer “ko bwat ape weih?”…I replied “melukis,,…”..kene gelak je…disertai dialog “lukis org lidi ke?..”…n aku cume kate “melukis pasir dgn saiz yg korang sndiri xley beza kan tu pasir ke habuk..”..hehe…aku kecewa..n I stop…da x melukis sngt…bce je komik2 yg ade…

Zulaikha = mak cik nih name je satu mtrix ng aku, blog seblah2..tp ape jadi aku pun tatau..skrg kat ump…btol ke?..heheh…aku dtg bilik dye, sepah2, dye lak bley tdo..wakaka…ape jugak la…pdahal time f1,f2 aku rapat ng dye….ntah la…he~

Hanis = ni budak nih, kalo ajak merapu, mmg ngam abes la….smpai aku ase pkara tu da x real pun layan je la….mmg x logic la…but I enjoy it…msing2 tnsen kan..dye pndai…cun…huhuk..bgaya…ape lagi..tp otak ader twist sket..hihahiha,,,……

Ajeera = org kg aku nih….hihihi…dr form 1 smpai matrix satu tmpat…u je lain2…sedey x dpt nak nmpak muke ko slalu wei,,,,…salu sng je….xpe2, balik umah jmpe ye…


Geng terakhir, yg konker blakang punyer tempat…budak2 laki la….spnjg kat bainun, korang la classm8 lelaki yg aku paling ngam….aku, x penah ase, sronok ade klasmate laki…slame nih, blur je…x bley get along sngt….kalo knl pun, cmtu2 je lah….korang mmg d best…huu…aku rindu korang……rindu sngt….korang punye geng, aku la bg name….name nye Geng Radio Karat…sbb suke mnyibuk ape yg kitorang buat….dah la mnyibuk, slh plak tu tekaan nye…hehe…mmg karat la korang nih…mari2, citer sal dorang plak…

Geng Radio Karat :::: aiman – Azani – keon – aizat – ariff

Aiman = da ckp kan td..hihihi…

Azani = satu mtrix ng ko gak…cecece…bdk nih, gentlemen…comei.nsem la..haha…baik…wakaka..xley ckp lebeyh2, nty pasan plak…dan aku ase, dye lagi matang dr ariff n aizat….hehehe…

Keon = skandal ajeera…huhuk..tiap kali aku tngok muke keon, aku msti nak gelak…knp tah…agak nye ader tulis “sila gelak kan aku” kat dahi ko…hahak….ceria…x pnah emo….pape jadi pun kool je ann…ape cter skrg?...aku xtau…..hihi,…..lupe kot….

Aizat = pemegang rekod warge ttinggi batch nih…mungkin la….aku pun xtau kot..hahah…pak lawak…ade je bnda nak ngarut2 ann…aku dah mngenali cinta hati aizat….ila…haha…mnurut citer, aizat jiwang,…hah, kntoi pun ang ng aku…wakakaka…no need to pretend anymore..huhuk…..pndai je gelak aku eyh…ko pun same je….!!!.....skrg sudah terbang ke UK…bkl lec math..huk2…..

Ariff = ni, pengacau…kalo satu hari, x mngacau, x sah kot….aku ase cm nak bwk tali pi klas..ikat dye kuat2 kat tgga bawah tu,sumbat mulut dye ng kain, baru boley buat homework….kalo dye da siap homework, abes la…org lain akan mjadi mgsa kacauan..hak2…xyah pegi jln, dye duduk kat tmpat dye je pun, da boleyh kacau satu kelas….ape je la…aku salu wat x dgr…pdn muke…hahak….dah la suke rmpas tmpat aku yg strategic kt bwh kipas…lenkali bwk kipas sdiri…heheh….wei arif gurau je….wakaka…..utp mari….


Haha…abes dah kot….huhuk….ni memori yg tersimpan, aku xder refer ape2,diari ke…xde…ni yg ade dlm fikiran aku je…so kalo ade yg ttinggal, sory ye….aku ..rase…sangat sayang dengan korang…sangat2.persahabatan kite, aku harap, x berhenti kat c2 je…biar lah smpai akhir usia kite, title persahabatan tu x ilang…memori kite bnyak sngt weih…aku x smpai aty nak ilang kan…andai kate terhilang, tolong aku ingt balik…precious sngt mase2 bsame korang…..kalo aku ilangkan, mksudnye, separuh kbahagiaan kat bainun, da ilang….aku xnak….harap aku x de jdi nyanyuk ke ape..hehe….bahaya2….ape2 pun, jmpe2, tgur la….even aku tgh buat pkare yg mmalukan, tgur la…aku x kisah….jmpe korang x malu dah…..hahahaha…

End of tis post, I wanna said “ saye syg 5 sigma 2007…syang sngt2…”

Subjek untuk sem ini..haha

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, November 30, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Subjek utk Sem ini.
Physiology
:: Yg sepatutnye : Subjek ni blaja f(x) dlm body system kite.
:: Tp aku? : Paling tau f(x) eyelid…tuk tutup mate tyme tido!huhu..
Anatomy
:: Yg sepatutnye : Subjek ni blaja sal figure, bones, histology.etc.
:: Tp aku? : Aku apply dlm silat..haha..boley la, paralyse kan org pasni..wakaka
Pengenalan dan Asas Terapi Carakerja
:: Yg sepatutnye : Asas2 OT la…cmne nak keje nty.
:: Tp aku? : Ape ni?..boley ke aku?cm takut je..hehe
Psikologi Asas
:: Yg sepatutnye : Blajar psiko la, mesti apply dlm OT nanti…kalo x tau susah..
:: Tp aku ? : Tido dgn tegarnye dlm kuliah psiko.susah plak tu nx bangun.hehe..bkn slh aku..kerusi tu best sngt!!!
Pengurusan Masa
:: Yg sepatutnye : Kite boleh pandai mengurus mase dgn lagi baik pas ni.
:: Tp aku? : Lagi pandai buang mase
Hubungan Etnik
:: Yg sepatutnye : Ala2 sejarah la..belajar sal kaum..
:: Tp aku? : Buat sejarah sendiri…tp siyes, lec best!