Do you like my blog?

Tuesday, December 29, 2009

Fish Spa

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, December 29, 2009 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Ikan Di Kaki

hahaha...aku, hana n Faz saje nak try pi Fish Spa.Kebetulan kat TS murah je.RM5 utk 15 min..jadi la, nak cube.Kalo nak pi spa cm Spa Q tu, kayap la aku.hehe..so, pi la spa yg ade ikan makan kaki(cm takut je...~)...xde ape yg aku dpt melainkan mjerit2 kat c2(bukan jerit cm kawad tu!!)...aku rase sbenanye ikan tu menakutkan.walaupun dye kecik, tp mengelirukan otak aku selame 15 min.
Tapi pastu kaki rase ok la..(kot~)...

Hana dan Fazz yg gile Girlie menghasut aku b'shopping sakan.Tapi x la sakan benor ann...haha...melayang2 gx la duit aku.

kasut yg x mungkin aku beli.
hoh, gile klaka.

Sunday, December 27, 2009

Jogging Baik Untuk Kesihatan

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, December 27, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
ecot , hana dan aku pegi joging kat tmn tasik titiwangsa.
Nani pun ade.Dye kene gigit nyamuk.(haha~)
tengok aku, tak kurus pun.(huu~)

gembire plak 3 org ni.
(captured by Nani)

inside me : pegi joging pun nak kecoh ke?
outside me : ye la..nape ko, jeles.
inside me : jeles la sngt.~

Saje Nak Tulis.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, December 27, 2009 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
ari Sabtu yg bosan..
Bangun tido pun lambat.
hehe.
tu pun bosan..
x kan nak on9 spanjang ari..mletup la laptop aku yg chantek nih.
ajak Farid ng Mira pi tengok movie.
Princess and The Frog. RM 11. Xde student price. x gune.
Pop corn GSC x bape best, TGV's better.
tp pape pun lagi sedap dr pop corn kat pasar mlm yg aku beli ari tu.(hehe)
x jumpe kasut. x jumpe perfume. x jumpe beg.
FRUST.
but at least aku klua, dr t'cengang2 dlm bilik.(haha)
TS..lowyat.(tu je la tmpat aku klua)

inside me : oit, da xde tmpat lain ke nak klua?
outside me : xde, knape?ko nak bg suggestion?
inside me : erk...xde kot
outside me :dah tu, diam....

bosan Q beli tiket


aku ng mira...~


farid dan fries nye.


gile sundae strawberry.aku la tu.


prosperity tu pedas..(i dun like)


tengok muke da slenges(da penat da tyme ni)





Thursday, December 24, 2009

Orientasi UKM

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, December 24, 2009 4 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Mungkin agak lambat aku nak citer sal ni..tp xpe, juz sharing sket2 stOry...

Benda aku da msuk 2nd sem da kt UKM nih....pape je...

Once, I got to know dpt masuk U mane adelah via sms...dye tulis UKM ng kod kursus..aku x ingt..aku ingt dpat course Diet...(hah..mampus aku kalo betul2 dpt..)

then aku pi umah ajeera gune tenet(umah aku xde tenet!!), baru aku tau kos nye...kos TERAPI CARA KERJA....mmg la aku mohon, tp aku pun x bape nak phm kos cmne nih?.....aku ase Ajeera pun ttanye2 ape bnda la Terapi Cara Kerja tu....i dun know how 2 xplain...(skrg tau dah!)...

sminggu orientasi kat Bangi, baru pindah kampus KL...kolej aku Kolej Tun Syed Nasir(KTSN), bjaye mnjadi kolej tbaik tyme orientasi nih...pdn muke Za'ba..kalah..(kolej kakak2 aku ni,...~)hehe...

tyme orientasi aku tumpang Kolej Keris Mas..dah le tyme tu kcoh2 kat Keris Mas ader budak kene H1N1..

bertolak dari Bangi, naik bape bus eyh....lupe...ader polis iring la plak...(aku ingt msuk jd anak raje je kene iring ..hehe)..

smpai KTSN, aku ase "alamak, kcik nye....giler x best"...tp skrg aku find out cnilg best la..haha...

n sminggu aku kat cni, demam teruk gile,,,...aku ingt kene H1N1...da nak tulis surat wasiat da...rupe2 nye pnjg lg nyawa aku..alhamdulillah...~

dan skrg kat cni lah aku,....masih dgn muke comot2 cm kt skolah, walau da kat kl(yg konon moden).....tp akhlak x bbape nak moden kot..he~

aku yg comot

da mcm ape je aku tengok

berbaris2 cm budak sekolah.

dalam DECTAR

gambar wajib ditangkap

hehe.

muffin ku yg penyek di dalam beg.

tangkap gambar kasut je, muke xyah, da itam da time ni.hehe

kali pertama outing kat KL.

Merayau2 pade mlm ke-4 kat KL hanye utk cari ATM..nak bayar duit buku,.....



tak faham betul la...




Wednesday, December 23, 2009

Some Words to Share

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, December 23, 2009 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
aku jumpe satu statement yg agak menarik bg aku.

dlm blog 'Izzatul'..but i don't know her, cume terjumpe blog dye dan bace....

about 'Perigi cari Timba'...

the words sounds like :

"Kita tak suka perigi mencari
timba…Perempuan jenis apakah itu???
Siti Khadijah pun perempuan mcm itu;
Hinakah dia??????".......

Kerana statement ni, aku tersenyum satu hari..

Tuesday, December 22, 2009

Holiday Destination : Shah Alam-Setapak-Ipoh

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, December 22, 2009 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Mak aku kate cuti ni aku banyak jalan2..mane ade aku ase cam x la banyak mane..(x baik lawan ckp mak tau!!)..duit aku, x abis banyak pun tau..!
So, aku mule kan ng Shah Alam..tido umah mak teh..pi sunway lagoon..tiket bapak mahal gile.RM58, dposit rm10.aku ase cm "perlu ke?"..balik dari sunway, aku ng cousin termenung, mngenangkan duit da bnyak abis.haha..(ingtkan x sedar diri td)..yg best main kat c2, sampan tu la...huhu~..syok gx.tp x trauma la, aku ase solero kt genting lg nx tcabut jntung aku..sape x jerit mmg mslh la..yg lain2 bese je..roller coaster x bape ngat.skdr nk jerit ngade2 bley la kot(tp bkn aku eyh!)..cousin aku siyesly penakut, main dinosaur trbang2 tu pun nx jerit cm naik solero.x phm aku...the next tyme aku pi cni, 10 thun lg la kot..buat rugi je pi salu..hehe..dah la mkanan mahal gle...

ni la sampan tu...x ramai yang berani main..hehe

continue pi Setapak...umah akk aku.act aku xmao pi.tp nak teman akk aku tu takut tggal sorang2 kt umah wktu mlm..husband dye keje mlm.so, wktu siang dye keje, aku ng nana(kakak aku lg sorng), pi la jln2...xder keje btol la..klcc,mid valley..tu je la.

 
 picaz ape tah muke x ready.....

last but nOt least, kuar same2 ng my old buddies..bainun mari..huhu..mcm2 keje la..aku naik bus je sorang2 dr gopeng, salu ade ajeera..tp ajeera da balik utm..pe la utm, cpat benor balik..kitorang main game kat capcom, lpas tngok twilight new mOon..(huu....ksian jacOb, bella jaat!!)...jalan2 je, shopPiNk..beli2 makan n balik....mlm aku nangis2 psl 1 sbjek.(ah forget it!)...rupe2 nye sume org pun result 2x5 je..pnat je aku sdih2..tp xpe la..FiGht 4 tis sem!!


coin x masuk toksah berangan la weih..hahah


aku fight ng syah yg dah x control ayu dah mase game ni..hihi


sampai2 makan dlu..hehe