Do you like my blog?

Thursday, January 28, 2010

Dari Pagi Bawak ke Malam.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, January 28, 2010
5.30a.m- alarm bunyik2…. oh bulan, enggan melayan diriku lagi..pabila, air mata membasahi ppi…….. Yuna-dan sebenarnya, bunyik alarm aku…da bosan gune lagu James Blunt-You’re Beautiful…sbb kalo psng alarm You’re Beautiful,  pasan plak aku pagi2 ader org nak puji..tu yg nak smbung mimpi…nmpaknye lagu Yuna ni pun same je……..ZzzzZZZzz…6.03a.m!!!.baru bngun dgn normal(warrgghhh…)..kalut gile aku.rushing..mandi…6.30 baru aku siap..
Larian UKM 2010.
Pagi2 lagi blom pun pukul 7, kitorang da lari2 rebut bus.masuk bus dpt roti..
"budak baik" duk blakang!!

..tp aku tido2 kambing la dlm bus.x larat ckp pape.pakcik bus merempit ng bus ni.aku risau btol tayar bus tu tcabut.x bape lame je da smpai UKM Bangi.nampak dah padang ng kata2 yg aku sangt suke sjak dlu lagi::Mengilham Harapan, Mencipta Masa Depan:: tah la..sjak dlu anta Anyah balik ukm, msti aku tngok pdg.aku suke kata2 tu…satu semangat yg bagus.x sgka aku dpt gx masuk UKM, dan dpt b’bngga gx ngan kata2 tu(patriotic lak aku nih,,,,huhu)
Then, kmpul2..kat line Kolej Tun Syed Nasir…sblah tu Kolej Pendeta Za’ba.dx2 OT nih, as usually, gile gambar.aku kasik msg kat Nana, dye ckp ade kat Za’ba lagi…ceh.em..mcm2 gambar kitorang tgkap smpy xtau ar nak wat muke cmne lagi nih.aku baru ckp kat dx2 OT “mane la kakak aku ni..?”..pndg kanan je aku nmpak dah dia..bapak labang la aku pgil bnyak kali pn x pasan.pastu baru pasan,…hepi2 plak…

 Lautan manusia UKM!!!
Macam nak msuk Prom je...!!huhuk!..(tgn ter crop kat tepi tu, aku la..haha)

 
 Nani & Poket Doraemon(bnyak barang dlm tu!!)

 
 Nana yg jaat & aku yg baik..!!(KTSN vs. ZA'BA)

 
 Tangan2 OTism..bkn autism..huhuk..(ape tu OTism??)
Btw, OT is Adorable+Loveable towards Disable.
We provide intervention full-heartedly.

Wat2 warmin’ up.tah pape je…rase cm nak tgolek pun ade gx...then, start ar larian tu.kitorang dx2 ot da jnji xnak lari, nak jlan kaki je same2..tp ecot ng isma hanya tinggal jnji manis je..awl2 lagi da lari…(cis..)..aku, fazz ng nani hepi2 je jlan kaki lambt2, ikut shortcut lgi.hehe.(ala…bkan nak menang sngt pun..~)..m’hirup udara segar dlm UKM Bangi,,..ase nyaman..kalo kat KL nak hirup2 udara ni silap2 bley kene athma.(hahak….)…akhirnye stlah aku ase sjam lebih, baru la kami dpt mnamatkan ‘larian’ 5km kami ni.huhu.dpt Milo free, tp kene rebut2…aku ase cm mgsa perang x ckup makan je dx2 UKM ni..(ish3…)
Milo sampai 2 sorang...mak aih..~ 
(fazz yg x pdn ngan kecik...)

Dipendekkan citer, sngt penat la…da kul 11a.m cmtu, aku naik bus la balik KL..tido jap dlm bus.penat la…..smpai KTSN, kafe penuh org…perut aku da bnyik muzik keroncong Puan Siti dah ni…cmne nak beli eyh???...tetapkan gx hati ni, AKU NAK MAKAN!!!!!!!aku bjaye beli….yey!!!!!!!
Balik bilik..bersepah..sbb pagi td kelam kabut.kemas bilik, mandi,makan.relax2 jap..on9..tgh carik lirik lagu Santa Esmeralda-You’re My Everything.cair mair la dgr lagu nih tau..(jiwang la plak..)tp sesaje je sbenarnye...hehe.....knock,knock..ai, org m’jual lagi ke.mls btol aku nak beli.duit aku x abis la plak kan duk beli2 ni.kenyang x jugak.(huhuk)..bukak la gx,farid ng mira…jeng3..ade dayah..huhu..whoa…dorang ni ke.huhu.lame x jmpe dayah..dtg jln2 dr UPM.lepak2 bilik aku, cdg nak klua g TS jap..saje la.aku yg tgh penat, tdo laju2 slame stngah jam,.bngun2 da refresh.
Timesquare
Kat Monorel Titiwangsa!
mira - dayah - farid

Jalan2 beli kasut Mira.dayah bagi keychain henfon..(yey,).keychain roti.rase cm nak gigit2 je.pegi makan kat chicken rice shop.(sendat nyer perut aku..)..
Menunggu makan!!

Bajet cm kiut la...kot..

Aksi2 mereka....(bajet baby la nih???)

Ceh...dorang lagi??

aku : x puas ati waiter tu ngorat farid je..ces..~

Bainun la plak....!!!

ts ramai org..crowdednye ari Ahad.kitorang ader pi fish spa..nmpaknye aku still x immune lagi ng ikan2 tu…gile geli..
ikan ni lagi!!

pas mgrib, Mira kate nak blanje aiskrim baskin robbin.tp slepas melihat harge nye, Mira ajak makan ais krim  lain(huuuu…)..kitorng pi kat Aiskrim Gelato Fruity..huhuhu..abg yg keje kat Gelato Fruity ni sangt peramah n manis org nye..dye bg kitorang tester aiskrim bnyak2…aku hepi!!!..sangt baik!!...pastu duduk makan ais krim, aku swoh farid pi tgkap gmbar abg tu…farid pun ngan puyus nye, pi tgkap gambar abang tu..hehe…btw, ais krim sangt sedap, dan penuh kasih sayang(cewah….)…
Kedai aiskrim!!

Abang n kakak yg baik dan peramah!!!!!!!

Aiskrim kami yg sangat sedap!!!!

Makan!!!nyum2!!!

then, kami gerak balik..anta dayah kat LRT Hang Tuah….

Music Carnival Taman Tasik Titiwangsa
Masuk pagar KTSN..badan da x larat nak bergerak..tp ter’excited plak tngok dayah, fai, zihan n d geng nak pi tasik tngok battle of the band tu..huhuk..kitorng pun pi..bnyak nyer mat2 motor(rempit kot???), x kurang gak ng minah2 motor(yeke???)…
pegi Gigs pakai skirt ok gx ann?haha....

aku da penat kot...cm nak pitam dah..~

aku ng farid nak tngok band.dorang2 yg laen nih excited nak makan je,.adeyh..lwak2…slepas kire2 2 band nyanyi, aku da x larat lagi da..time tu da pkul 10 lebih kot.aku ajak farid balik…..band pun aku x kenal..tu bley trime lagi..mslhnye lagu pun aku xley masuk..agaknye da penat..huhuk.balik bilik, kemas2 barang…mandi…rendam kaki dlm air pans(lega nyer…. ^.^)..then, aku pun koma..slame sjam lebih….terjage balik kul 1 lebih..got msg.from…my sunshine…hehe..

0 C.O.M.M.E.N.T.S: