Do you like my blog?

Friday, February 26, 2010

Hebat

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Friday, February 26, 2010 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Orang kalo tengah gaduh , mesti nak cakap kuat2 kan?kadang2 siap jerit lagi. Sampai orang yg mendengar pun rase nak tempeleng je orang yg gaduh2 tu. Kenapa dorang jerit?dorang pekak ke?haha. x sama sekali. Bile bergaduh, hati pun menjauh sebenarnya. Sampai jarak hanya 2cm pun nak pekik2.
Tapi bila kita tengok orang yang…em..bercinta.hehe.ade ke dorang jerit2, ckp kuat2 cm nak bg 1 kampung dengar? Xde kan?...sebabnya, hati masing2 dekat. Kadang2 sampai berbisik. Ade yg sampai x yah cakap pape pun da faham. Tu mmg btul2 dekat la. Hebat kan kuasa hati??
Nurul Idati bermaksud cahaya hati….
Idati = Hati.
Jadi, konklusi nye..Idati = Hebat.
hahaha.
P/s : ader sape2 rase nak belasah aku x?hehe
 suke.huk2

Wednesday, February 24, 2010

Majlis Mandi Minyak Silat Gayong di Gelanggang Daeng Kuning

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, February 24, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
21 hb Februari tahun 2010 Masihi menjadi tarikh pilihan.
Dengan coaster UKM, 14 orang pesilat(cewah...) pun menuju ke Kg Melayu Subang.
4 perempuan, slebihnye lelaki.
Smart nye gelanggang sane. nak dibandingkan ngan kitorang yg berlatih kat court bola tampar tp kire syukur la ann dari kene blatih atas jalan tar.(bukan jalan TAR yg nak ke SOGO tu..tp tu pun orait gx ann...hehe)
jadi, dalang nye(yeke?), adelah Cikgu Sazali, anak Mahaguru Silat Seni Gayong, Allahyarham Dato' Meor Abdul Rahman b. Uda Md. Hashim.


pade hari itu aku sbg photographer kepada kamera bukan milik aku dan aku juge x kenal pemilik kamera tsebut.hehe.
dlm kamera tu, banyak dak Gelanggang KTSN je la, aku x berani nak pi dekat2 ngan dak gelanggang lain utk snap pix.walau hakikatnye aku tau dorang x mkn org.(i guess so.)
betapa bosan n memalukan idup aku pade hari itu.(erghh.)
dorang sume wat keje, dari kopek kelapa gune gigi...gurau je..kelapa da siap kopek kot.
so, dari belah kelapa, kukur, masak jadi minyak sume wat sendiri. aku x suke bau serai yg kitorang kene basuh tu. cm pelik je.
tp bile minyak da siap, wangi plak bau nye, cm biskut.
tp, ari itu mmg hitam, kulit pun btukar warna.(cm sesumpah kot.)
akhirnye, tibe mase mncelup tgn ke dalam minyak yg sudah dimasak.
Cikgu Sazali kate, jgn ragu2, kalo teragak2 lagi sakit nty.
aku ase cm "wah!!!biar btul nak celup dlm minyak nih...!!"
belah perempuan, dimulakan oleh Kak Tim. cewah..cool giler..
then, Pqa, Farid n Murni...dorang pun relax je....
aku pun ngan konfiden nyer..mencelup sepenuh perasaan tapak tangan aku.
akibat kekonfidenan aku yg tinggi, pdn muke gak la.
tangan aku melecur.tp aku bnyak kan selawat, esoknye tgn aku dah elok, pdahal mlm tu aku pgg span mandi pun pedih.
alhamdulillah ia x meninggalkan sebarang kesan.

x sempat nak urut gune minyak tu bbanyak cuz x ckup mase.
lepas tu ade kene wat Bunga Tanjung.
aku x warming up. jadi time nak duduk ke kanan, pinggang aku.......nasib baik x jam.
sangat sakit.tp aku x nangis. kuat. hehe.(perasannye!!)
then, aku x larat nak makan pape.kcuali kuih minum ptg n bihun.
sbb aku sakit perut,..sakit hati pun ade gak.hehe.

bergerak balik KL.baru aku tau jauhnye Abg Padil nak dtg Gelanggang KTSN nak ajar silat tp kitorang suke turun lambat2.ksian abg padil.
pasni aku harap aku berubah n lebih berdedikasi n disiplin dlm silat.

P/s : sebenar nye tgn sume org melecur. tmsuk la yg konfiden tu. lakonan semata2.aku tertipu.

aku ngan farid....

pqa n aku b'kaler2 mukenye...

aku n Murni Santun.

Srikandi Silat Gayong KTSN

Gelanggang Daeng Kuning di Kg Melayu Subang.


Farid nak membelah kelapa menggunakan ilmu sakti.

Pengalaman pertama Pqa dan kelapa nya.

ini bukan DODOL..
ini minyak la...!!

mereka di bawah khemah.

Farid &Syima
(Disebabkan Syima x dtg mase mandi minyak, buh la gambar time lain)

Gambar2 yang seterusnye ni pun bukan mase mandi minyak, tp saje je nak poyO2.

Farid & Pqa yg bergaye(konon laa...~)

Berlakon je ni.

Syima yang x ready & aku yg garangnyer muke...hehehe

aku & pQa.
(tgh tunggu syima beli sabun)

Saturday, February 20, 2010

Atuk Dari Medan, Indonesia

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, February 20, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Cuti Midsem ini, atuk aku dari Medan, Indonesia datang.
dye ex-lecturer universiti dekat Medan. aku pun x ingat U ape.
Atuk tnye pasal course yg aku amik, aku cume ckp therapy.
But once i said it, atuk da tau course ape, siap bley terangkan lagi.
Fuh, tabik spring la...aku ase sangat seronok sepanjang atuk ade kat umah. wlau pun aku kene bangun awal sbb segan kot.hehe.
dah lame aku x panggil "atuk"..mungkin sebab tu aku seronok.
aku rindu kat arwah atuk.rindu sangat2.

well, atuk aku dari Medan tu datang untuk cari balik sedara2 kat sini.
dan barulah aku tau susur galur family aku cmne.  moyang aku dulu belajar kat Mekah, jd tahfiz, bile balik ke rumpun melayu ni, mengembangkan ilmu agama. bagusnye.
aku rase terharu.
Atuk ng famili opah cik.

Atuk kat umah Opah.
dari kanan : Opah, Atuk, Mak Ngah, Mak Long n My MOM!!!

Atuk ngan Famili Acu.



Kat umah Mak Tam.



Kat umah Opah Lang.


Atuk n Abah.

so, sedara mara aku ni terpecah kepada 3 tempat : Perak , Kelantan dan Medan.
ape2 pun, aku ade keturunan kelantan rupenye.
tp x fhm pun ape org klantan ckp.hehe.
hah, xpe la.. aku bbangga jd org Perak darul Ridzuan.













Thursday, February 11, 2010

KAMI

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, February 11, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Ketika rumet ku nurul hidayah sedang berperang ng notes2, buku2 tebal ala encyclopedia, lec notes on laptop n x lupe, CD Buku Marieb, aku pun sedang berpening2an dgn notes dan buku2 aku.
tapi, ketahanan diri x sekental dye.
kejap2 alih benda lain.haha.

let me tell u.u can't tell my mom.
sbb aku bakal kena rotan kalo aku ckp kat mak aku.
haha.
gurau je.

aku,..Cafe World on FB.skrg baru Level 33.
em, btw juz wanna write a short review bout my fav movie.
movie ni da lebey dari stahun pun.but still, a lot ppl out there haven't watching it yet.
nevermind, juz promoting.

This is Kami The Series.
 


It's been played on 8TV in 2007.i remember it is my Form 5 tyme.
i bought the CD cuz, i don't enjoy dwnloading tis movie.i wanna keep it 4 a long tyme.

Citer bermule dgn kisah pasal Lynn. follow by Ali, Sofi, Adii n Abu. Then how they turn into KAMI.
have virtues about frenship.
tp lifestyle mereka bukan utk dicontohi.i hOpe NOT!
Kami The Movie

At cinema on 2008.
Really good story.follow-up dari TV Series.
but sad ending.
tiap kali tengok pun aku sedih.ai tah la....

I give 5 STAR.
for making Indie Songs sound greats.

Support our local bands.



Wednesday, February 10, 2010

yeah, mari..berusaha.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, February 10, 2010 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Midsem Year 1 Sem 2.

Juz twO paper.

:::::Komunikasi & Kaunseling:::::

:::::Neuroscience:::::

Way to go.

Good Luck Idati.

+++++nak berpoya2 pun susah.berpoyo2 je boleh+++++

 
the cousins yg chubby.huhuk
(xde kaitan ng post nih)


muahaha.wiNk2.

Tuesday, February 9, 2010

I Want A Marriage Not A Wedding

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, February 09, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Bulan May nanti, da nak genap setahun da kakak aku kawen.
tp aku xde pun tulis bout her wedding. mmg la.
aku kan adik yg kejam.
mwahaha.

so, abg ipar aku = abg burhan @ abg bo.
(weird name given tO him, ain't rite?)
dye org Bahau, N9.
but he's not a weirdo.
he just OK.

Agak kalut pd hari tu.
BLACKOUT----WORSE!!!!
susah org nak masak.
Lagi sedey : Nana terluka kan jari sendiri ng pemotong bawang..(sumpahan)
tah pape btol.
I'm as usually, The Egg Flower Girl.(bunge telur la...~)
i hate tis job. i hate seeing ppl yg wat muke sombong, esp kalo special guess.
ape dye ingt aku org gaji?
hehe..so far xde la..saje je aku nak kasik gempak.
hihi.

agak penat ari tu.
but, congrats to my sis for her marriage.
hoping her to be happily ever after with her new family.

 
bulu mate palsu yg amat jelas.
anyah, that's so fake. hahaha.

 
kenape aku xde?
jawapan : bunge telur punye pasal.


 
itu dye pekerja KAMDAR berbaris2 nak amik gaji.hahah.
nampak x aku?bley beza x aku ngan langsir?
i told u my sis. that colour doesn't suit.
it makes us looks like THE KAMDAR STORE worker. not the manager.


 
kawan baik Anyah. kak Ira.
baik..~


 
this is what we call.
menggedik di atas pelamin.farah mmg da bese kje2 cmni.
aku je. innocent. huhahuha.


 
kak Uya-Anyah-Syera
the cOusins..indie band baru.tema band : hari kenduri.
hehe

 
swift Ariff punyer.
saje je nak pose, kete sendiri xde.

 
tis is wat i call my face look so weird. asal aku cmtu?
bt thx to him. the only guy frens who came.rajin plak.
..pemilik kete swift..siap la nty aku nak rompak ko..
nangis la bangun2 pagi kete ko aku da amik tayar dye.hahaha.


 
cousin ku yg tua 60 tahun.
hahaha.
dua2 buat muke.pelik2.


kakakku nmpak nye da matang la slepas kawin ni.
kalo x, tah pape je keje dye.
this April, aku akan dpt sorang lagi Power Rangers--(anak buah la..)
aku harap Power Rangers yg sorang nih x mmbuatkan aku sewel 5hari 5 mlm just like icha, ena n arin did.
when i'm going home, there's no way to sleep properly when they r around.
i'm hoping for a GOOD POWER RANGERS.
hihi


Meja & Aku

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, February 09, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
 

ye. itu dye meja aku yg "super sepah" utk midsem.
hipotesis umum : semakin sepah meja, semakin rajin study, semakin banyak subjek yg dah cover.

yeke?

big fat lier.

ni aku saje je sepahkan. hobi. jgn jeles lak ann ng hobi aku.

bley imagine, cmne aku ?
kat situ la notes.
kat situ la botol air.(g air nyer da abes)
kat situ la Laptop.(tgh YM)
kat situ la kalkulator.(buat bisnes Print.)
kat situ la henfon.(smpy dua..mgalahkan tokey Balak)
kat situ la CD Kami.(sah2 x study)
kat situ la ROTI nk kasik kura2.(ayang..ayang)
x tmasuk habuk2.(cesz...~)

"ur bf quiet handsome.."--huuhuhu....somebody said it to me..
bese la, pix bf ader display kat board, sape pun bley nmpak.
hihi.


Monday, February 8, 2010

Myspace aku milik Mohamad Ridwan?

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, February 08, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
bile pk2 tergelak gx la.
aku yg tipu atau pun dorang yg rabun?atau mmg saje?

Myspace aku name nyer cahaya hati..terang2 kot tulis name Idati.
dulu, tyme letak pix aku je, yg add ramai lelaki je.(ye ke?)
aku x kenal pun, aku approve je.
dorang kasik komen 'hi, hello, salam, nak kenalan"..aku bace, n bia je.
sbb aku x knal kot.
kalo kenal aku reply la.

but recently, i changed d default pix.
i put my pix wit Mohamad Ridwan.
in that pix, his is major.

dan2 la..yg add sume girls je.
hot2 girls lak tuh.
bile aku on9 je, bnyk je friend request.
bderet2 girls.
then sume kasik komen "hi,hello,salam,nak kenalan,da mamam?"
OMG.

knape slame nih, aku letak pix aku, xde pun hot girls nak add, kasik kumen ke,spam pix bnyak2 ke.
agaknye,
dorang cume bminat dgn Mohamad Ridwan.

hehe...sori la...x bley..aku x bg...wekk...