Do you like my blog?

Saturday, February 20, 2010

Atuk Dari Medan, Indonesia

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, February 20, 2010
Cuti Midsem ini, atuk aku dari Medan, Indonesia datang.
dye ex-lecturer universiti dekat Medan. aku pun x ingat U ape.
Atuk tnye pasal course yg aku amik, aku cume ckp therapy.
But once i said it, atuk da tau course ape, siap bley terangkan lagi.
Fuh, tabik spring la...aku ase sangat seronok sepanjang atuk ade kat umah. wlau pun aku kene bangun awal sbb segan kot.hehe.
dah lame aku x panggil "atuk"..mungkin sebab tu aku seronok.
aku rindu kat arwah atuk.rindu sangat2.

well, atuk aku dari Medan tu datang untuk cari balik sedara2 kat sini.
dan barulah aku tau susur galur family aku cmne.  moyang aku dulu belajar kat Mekah, jd tahfiz, bile balik ke rumpun melayu ni, mengembangkan ilmu agama. bagusnye.
aku rase terharu.
Atuk ng famili opah cik.

Atuk kat umah Opah.
dari kanan : Opah, Atuk, Mak Ngah, Mak Long n My MOM!!!

Atuk ngan Famili Acu.



Kat umah Mak Tam.



Kat umah Opah Lang.


Atuk n Abah.

so, sedara mara aku ni terpecah kepada 3 tempat : Perak , Kelantan dan Medan.
ape2 pun, aku ade keturunan kelantan rupenye.
tp x fhm pun ape org klantan ckp.hehe.
hah, xpe la.. aku bbangga jd org Perak darul Ridzuan.













0 C.O.M.M.E.N.T.S: