Do you like my blog?

Wednesday, February 24, 2010

Majlis Mandi Minyak Silat Gayong di Gelanggang Daeng Kuning

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, February 24, 2010
21 hb Februari tahun 2010 Masihi menjadi tarikh pilihan.
Dengan coaster UKM, 14 orang pesilat(cewah...) pun menuju ke Kg Melayu Subang.
4 perempuan, slebihnye lelaki.
Smart nye gelanggang sane. nak dibandingkan ngan kitorang yg berlatih kat court bola tampar tp kire syukur la ann dari kene blatih atas jalan tar.(bukan jalan TAR yg nak ke SOGO tu..tp tu pun orait gx ann...hehe)
jadi, dalang nye(yeke?), adelah Cikgu Sazali, anak Mahaguru Silat Seni Gayong, Allahyarham Dato' Meor Abdul Rahman b. Uda Md. Hashim.


pade hari itu aku sbg photographer kepada kamera bukan milik aku dan aku juge x kenal pemilik kamera tsebut.hehe.
dlm kamera tu, banyak dak Gelanggang KTSN je la, aku x berani nak pi dekat2 ngan dak gelanggang lain utk snap pix.walau hakikatnye aku tau dorang x mkn org.(i guess so.)
betapa bosan n memalukan idup aku pade hari itu.(erghh.)
dorang sume wat keje, dari kopek kelapa gune gigi...gurau je..kelapa da siap kopek kot.
so, dari belah kelapa, kukur, masak jadi minyak sume wat sendiri. aku x suke bau serai yg kitorang kene basuh tu. cm pelik je.
tp bile minyak da siap, wangi plak bau nye, cm biskut.
tp, ari itu mmg hitam, kulit pun btukar warna.(cm sesumpah kot.)
akhirnye, tibe mase mncelup tgn ke dalam minyak yg sudah dimasak.
Cikgu Sazali kate, jgn ragu2, kalo teragak2 lagi sakit nty.
aku ase cm "wah!!!biar btul nak celup dlm minyak nih...!!"
belah perempuan, dimulakan oleh Kak Tim. cewah..cool giler..
then, Pqa, Farid n Murni...dorang pun relax je....
aku pun ngan konfiden nyer..mencelup sepenuh perasaan tapak tangan aku.
akibat kekonfidenan aku yg tinggi, pdn muke gak la.
tangan aku melecur.tp aku bnyak kan selawat, esoknye tgn aku dah elok, pdahal mlm tu aku pgg span mandi pun pedih.
alhamdulillah ia x meninggalkan sebarang kesan.

x sempat nak urut gune minyak tu bbanyak cuz x ckup mase.
lepas tu ade kene wat Bunga Tanjung.
aku x warming up. jadi time nak duduk ke kanan, pinggang aku.......nasib baik x jam.
sangat sakit.tp aku x nangis. kuat. hehe.(perasannye!!)
then, aku x larat nak makan pape.kcuali kuih minum ptg n bihun.
sbb aku sakit perut,..sakit hati pun ade gak.hehe.

bergerak balik KL.baru aku tau jauhnye Abg Padil nak dtg Gelanggang KTSN nak ajar silat tp kitorang suke turun lambat2.ksian abg padil.
pasni aku harap aku berubah n lebih berdedikasi n disiplin dlm silat.

P/s : sebenar nye tgn sume org melecur. tmsuk la yg konfiden tu. lakonan semata2.aku tertipu.

aku ngan farid....

pqa n aku b'kaler2 mukenye...

aku n Murni Santun.

Srikandi Silat Gayong KTSN

Gelanggang Daeng Kuning di Kg Melayu Subang.


Farid nak membelah kelapa menggunakan ilmu sakti.

Pengalaman pertama Pqa dan kelapa nya.

ini bukan DODOL..
ini minyak la...!!

mereka di bawah khemah.

Farid &Syima
(Disebabkan Syima x dtg mase mandi minyak, buh la gambar time lain)

Gambar2 yang seterusnye ni pun bukan mase mandi minyak, tp saje je nak poyO2.

Farid & Pqa yg bergaye(konon laa...~)

Berlakon je ni.

Syima yang x ready & aku yg garangnyer muke...hehehe

aku & pQa.
(tgh tunggu syima beli sabun)

0 C.O.M.M.E.N.T.S: