- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf Apa Erti Hensem di Mata Perempuan? | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Tuesday, April 6, 2010

Apa Erti Hensem di Mata Perempuan?

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, April 06, 2010
Hensem, Kacak, Macho, Smart, SmartFon atau apa saja yang sewaktu dengannya boleh dikategorikan sesuatu yang boleh diannouncekan dibanggakan jika anda dilabelkan begitu (bg lelaki). tapi apa ertinya kalau setakat muka je hensem perangai macam taik tak bape bagus. macam mana tu?..cepat je korang bukak entri aku nih kan, tapi aku pun tak faham isi dia, korang baca je la.. 



1 - Lelaki Hensem bila dia selalu senyum.
Bagi aku : kalo 24 jam senyum2 da cam biol la plak kan. pastu sambung sengih2 lagi, tu miang namenye. haha. mungkin yang dimaksudkan di sini ialah senyum ikhlas. Lelaki muke serius jarang senyum tibe2 senyum pun akan jadi hensem gak slalunye...senang je kan nak kena label hensem. tapi tahap ni sebut dalam hati je la, x de nye nak btao kat org lain yg korang tu hensem.wahaha.lepas bape minit, da ilang da kot rase tu.


2 - Lelaki hensem bila dia berani.
Bagi aku : berani bukannya dengan join merempit dan jadi Drug Addict. itu memang la, berani mampus mati namenya. berani mengaku kesalahan, berani bertanggungjawab, berani mempertahankan maruah agama, bangsa dan negara la yg sepatutnya.(cewah.)


3 - Lelaki sweet bila dia sayangi parents dia
Bagi aku : ye, ini betul. ini la ciri2 yang dicari. tapi kalau sampai tahap da kawin pun nak tido ngan mak lagi, itu masalah la sket kan. mungkin msalah manja terlebih kot.. hahah. manja sket2 xpe la.


4 - Lelaki hensem di mata perempuan yang mencintainya.
Bagi aku : ini la yg dikatakan cinta itu rabun buta. di mata perempuan yang betul2 cintakan lelaki tu, lelaki tu la yg paling hensem. tak kira la bape puluh, ratus, juta..err, melampau sangat..yang hensem di sekeliling dia, lelaki tu tetap jadi yang terhensem. tp lelaki yang tak disukai oleh seseorang perempuan tu, hensem n macho camne pun, perempuan tu tetap tak kan rasa cam tu. kecuali la, keajaiban berlaku. seperti, perempuan tu tibe2 jadi weng akibat guna2 (itu bukan keajaiban la sengal..itu mangkuk name nya).keajaiban tu mungkin lelaki tu berjaya menunjukkan kelebihan yang dia ada, bukan sekadar hensem tapi perangai macam tapir..(x baik cakap camtu..). mungkin kelebihan dia, dia boleh berzanji, tak tinggal pegangan Islam (aku da bagi tips tu..)..ini tak,hensem sikit je dari kucing aku(arwah kucing sbenanye), da nak jadi playboy.
kucing betina kat umah aku pun ramai bf...(aku tak mempengaruhi dia ok.?tolong percaya).<--da mnyimpang dari tajuk sebenar,.



5 - Lelaki yang cool and low profile lagi hensem
Bagi aku : yg ni aku biasa dengar. lelaki tu baik je, diam, low profile...then rupa2 nya ade fan club..fuiyoo. hebat lah. thumbs up. tp end up nye lelaki tersebut jadi players plak. tu yg x best nak dengar tu. patut nye laki cmni bagi contoh terbaik pada lelaki2 lain supaya perangai jangan nak bermegah2, perempuan tak suka lelaki terlalu show off ..n bagi nasihat pada perempuan2 yg ahli fan club dye tu,jgn la hanya kerana mereka memandang luaran nampak baik, seseorang lelaki tu semestinya baik.(kalo korang kategori ni, mesti punye org tak berhenti minat.) ..sekali lagi aku da bagi tips.


6 - Handsome with brain
Bagi aku : ini sepatutnya ada la pada lelaki yg nak jadi terbaik. kalau muka je boleh tahan, tapi pemikiran macam org x siuman lagi bagus tah ape2, susah weih. mula2 perempuan tu akan bertahan la sebab nak ada bf hensem punye pasal, lama2 perempuan lari pada lelaki yang lagi matang dan lagi berfikir dari lelaki hensem tapi nak berfikir 1 + 1 pun amik mase 10 minit. kalau tak pandai dari segi akademik pun, pandai la dari segi lain yang mendatangkan faedah. at least, the girl will feel comfortable with u.



7 - Lelaki hensem bile mereka menghormati perempuan
Bagi aku : ini sangat tepat kot.mereka menghormati perempuan sebab mak dorang juga seorang perempuan. mengerti mengapa perempuan diciptakan.bukan untuk dirosakkan. dalam erti kata lain, be gentleman.



8- Lelaki yang setia lebih dihormati
Bagi aku : pernah dgr? tak bape kot. mungkin atas sikap dia yang setia tu ramai perempuan yang memuji. lagi kuat kesetiaan dia, lagi hensem.jadi, lagi banyak la perempuan yang akan cuba nak tackle(haha...percayalah, ini spesis perempuan playgirl..dorang akan rase hebat kalo dpt tarik lelaki yang hensem n betul2 setia ng gf sebelum ini hanya utk bersama ngan dorang)..jadi lelaki2 yg setia, teruskan setia, sebab tulang rusuk kiri anda itu mungkin sudah ada bersama anda sekarang. nanti sedih plak tulang rusuk tu.mungkin playgirl2 itu cuma tulang rusuk buatan yang sudah rosak (sedih betul..)


9 - Lelaki yang memang betul2 hensem
Bagi aku : artis atau model yg memang hensem kott.hehe.tu xley nak cakap ape la. tapi ape aku kisah, dia yang hensem, bukan aku. 



10 - Lelaki hensem bila ada banyak duit
Bagi aku : macam tak faham je korang ni. ini spesis mata duitan la. muka cam pecah rumah pun tak pe janji ada duit. dah tua kerepot pun tak pa janji ada pangkat Dato' ke Tan Sri ke. haiyaa...pempuan camni campak dalam lombong je senang.



jadi aku, em....da jumpa org yg hensem. hee.

10 C.O.M.M.E.N.T.S:

Alynn Notnot said... [Reply]

alasan last tu cam tak logik :)) mmg shaver gilette betul! terbaek :))

aneszailani said... [Reply]

waahhhh..setuju dgn semua alasan..huu
*mudah tertarik dgn laki yang rajin senyum..ehem2..senyum ikhlas ye..miang2 i rejek..haha..
(ok bajet hot).. =p

datin le~ said... [Reply]

xde ciri2 yg ak ske pon..hmm..ak ske yg muda dri ak..lg mude..lg bgos..sbb kita pon bley awet muda ble bsama dgn dia~..hohoh..
ak ske yg brutal..sbb..mke je brutal..wpon mat terap dlm hati ada taman..hahaha~..
duet 2 pnting zmn skunk..klo x ncem ley wt plastic surgery,, x cntik pon bley jd cntik..ahahah

idAti mALek said... [Reply]

alyn : yg last tu bnyk kot org gune skrg ...hahah

anes : hoho...senang2 la laki nak ngorat ko..senyum je, da cair...hehe..memain je...

datin : ang memang,,,,duit no 1...jadi yg terakhir tu seswai utk ang..~ wakaka

datin le~ said... [Reply]

money is everything~..ahhaha..tipulah klo org ckp dia x ♥♥ money~..haha

idAti mALek said... [Reply]

hoho....aku suke duit dgn cara halal...wahhahah...tp aku xnak la duit cina mati tu..~

datin le~ said... [Reply]

aish..lwk jek..duet sniri lbey da nikmat n eumm~..haahhahha

idAti mALek said... [Reply]

boleh makan kah duit itu? wakakaka

datin le~ said... [Reply]

bley je~..hg bley plih nk mkn mntah2..or nk jerukkn dlu..klo jeruk lbey sodap sket laa~..hahaa

idAti mALek said... [Reply]

jeruk la...jeruk lagi best kott~