- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf Kenapa Lelaki Mudah Menabur Janji Manis? | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Thursday, April 15, 2010

Kenapa Lelaki Mudah Menabur Janji Manis?

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, April 15, 2010
Ok, aku faham entri ini bakal menimbulkan syak wasangka terhadap aku, iaitu, adakah aku sudah ditabur2 atau di blink2 kan dengan janji manis yg bakal mengakibatkan diabetes atau senile dimentia (xde kaitan)? 
Jawapannya-->Tidak!!!, cume nak post 1 entri buat kawan ku , Datin, yang nak tahu pasal ni. Aku ada beberapa ketul/ekor/orang/helai (sila pilih penjodoh bilangan yang cool) responden/pembebel/pengata yang menjawab soalan ini.(jangan risau ini tak akan affect result bm spm korang, bg yg belum la.kalau yang dah, jgn risau, korang xde MUET utk BM, k?)
Malas nak tanya ramai2, aku x dapat duit pun (money eye ground a.k.a dasar mata duitan). Hee. Mari baca apakah pandangan mereka yang telah aku tanyakan atau lebih tepat, ugut, soalan di atas. (ugut gune kambing yg suke gigit orang.warf!!)
dia ni suka tabur janji manis. bnyak da filem dia weih.dia tabur janji manis dlm tu la :p
Responden/pembebel/pengata 1 :
sbab dye tak nak awek dye lari.  sbab dye rasa pompuan ni kacang je utk ditipu.sbb memang lumrah laki cmtu kot.
Reaksi idAti bagi Responden/pembebel/pengata 1 :
Bertubi2 dia bagi jawapan. asal awek dye nak lari eyh? awek dye atlet larian jarak jauh ke? hehe. bia la awek dye nak bersenam, sihat ape. Tapi aku bukan kacang. Aku manusia sejati.(baru cek tadi, korang camne?? baik cek cepat)
 u ke cinderella i? meh la test sliper ni. cumel je..meh,meh.tngok muat tak.. (err,sliper aku kaler ijau..~)
 Responden/pembebel/pengata 2 :
Dorang tu mulut manis ntok dptkan ape yg dye nk tp blom tntu dye mampu nk tunaikan jnji dye. Dan lg sng ntok bjnji drpd tunaikan. lg 1 dowg ni mcm yakin gle dpt tunaikan jnji tu cth nye mcm yakin gle akn kawen ngn awek dye, syg gle la kt awek dye tp las2 ade skndal len gak.
Reaksi idAti bagi responden/pembebel/pengata 2 :
Hah. Aku tak leh terima yg skandal laen tu. Setelah dia menyebabkan perempuan tu terkena diabetes atas janji2 manis dia, dia cari lain plak. spesis ni kite patut letakkan dia atas pokok je.jgn bagi turun kat tanah.kalau turun gak, kita wat hukuman gigitan kerengga.(kambing pun orait gak, warf!!)
muah.!!
Responden/pembebel/pengata 3 :
ak xtauuuuuuuuuu…lelaki around me semua tabur mesej nk tnye assgnment + pastu de kuiz ke x
Reaksi idAti bagi responden/pembebel/pengata 3 :
hah? tu la Celcom baik sangat wat U Pax.msg 1 sen bley la tabur.cube msg 1 singgit, muntah darah la nak topap.rm10 anta 10 msg da out da sume kredit..hehe. Tapi mesej boleh ditaburkah? Pening kot nak kutip.(dapat plak kutip msg soalan add math..wah, rase cm gile...!!)
i want you! you! and you! (banyak nye...sape yg ko nak nih???)
Responden/pembebel/pengata  4 :  hidayah hanafiah ( dia nak dedahkan identity ye..aku x ugut.hehe)
sebab die tau perempuan suka ngan ayat2 indah walaupown die sememangnyer tau yg sebahagian dari janji tu die x blei nak tunaikan.die tau perempuan hati nyer lembut mudah dilenturkan dengan kata2. perempuan lebih mudah menerima ayat2......sebab 2 ramai yang cair .ayat2 yang power nyh la klu nak pikat seseorang 2...pastinya si dara  mau mendengar kata-kata indah dari si teruna.walaupown si dara tu sendiri tau yg kata2 2 hanyalah kata2 bukan nye boleh di tunaikan walaupown ikot logik akal,tapi dah lumrah manusia....sentiasa maukan ayat2 dan taburan janji yg begitu tapi ade lelaki yg pegang janji nya tapi jenis nyh,pergh....payah nak mati klu cari kat dunia.
Reaksi idAti bagi responden/pembebel/pengata  4 :
(aku nak cuba mengulas secara normal)..Cair-mair memang wajib agaknya. kalau xley cair, letak dalam oven mak aku. Yg memegang jnji tu plak kadang2, perempuan yg jadi partner dye plak yg indah kata2 walau hakikatnya mulut bau longkang. Kan?
gambar sekadar hiasan.
encik Ridwan jgn marah, die cume Yamapi. 
cume? (hehe~)
Responden/pembebel/pengata 5 :
mungkin sebab dorg just nak maen2 n sdapkn ati pompuan itu aje. yg suke tabur jnji2 mnis ni mybe x mtured enough.heee..x taw la lg..
Reaksi idAti bagi responden/pembebel/pengata 5 :
Hah, x matured la plak.kesian nya. abes tu umo 40 la kot baru matang? cm tuh ke?
i janji i akan kawin ng u..(bley la plak edward cullen ckp melayu kan..hehe)
Responden/pembebel/pengata 6 :
sbb kal0 laki bckp lg huuy000!!!!!! drpd p0mpuan..tau ja depa amenda yg p0mpuan yg di0rg nk mnabur 2 nk or harapkn..lbeykurang cm2 k0t
Reaksi idAti bagi responden/pembebel/pengata 6 :
Huiyyoo tu ape? Ape kah yg mereka tahu? ..(pening2..)
Aku rasa macam pelik je entri kali ni. Hoho. (lelaki? sendiri mau ingat la.ini cume surve, anda yg menentukan..)
sekian dari aku yang merapu(tapi aku x pernah makan ikan kerapu k?)

8 C.O.M.M.E.N.T.S:

datin le~ said... [Reply]

ak sgt2 tharu~..aish,,npe hg asek wt aku tharu huh????????????...
hg pon tabur jnji manis yg bley bg ak kne diabetes dgn cpatnye(tp klo ak kne diabetes,,ak tw..2 bkn slah hg..slah ak yg ske bntai coke "bgnda kriangan" 2..ngeh~)..tp ucapkn spenuh chenta n kaseh syg ak, yg x bpe nk laku nih kt responden2 yg mberi respon dgn jayanya..hahah..welcum sgt~,,i luv u ollz..=* mMuuAAXX(bajet cm artis la kn..ngeh~)

idAti mALek said... [Reply]

haha....bese la aku...tapi aku bukan tokey kilang gula weih..ngahahahahahaha~~~~

ha'ah bajet cam artis..ingat yamapi ke..hihihi~

ur welcome~

datin le~ said... [Reply]

sbenanye ak nx ckp thanx..tp 2lis welcum plak..
=.=" ngek btol ak nih..bg kamben hg 2 gigit ak..huhu..
yamapi sgt hensem,,bgos btol hg ltak pic dia..hahah~

idAti mALek said... [Reply]

kambing, pi gigit datin tu!!!hahahaha....

ye ye...yamapi hensem n cute..huhahuha

datin le~ said... [Reply]

ouch~..gnas nye kamben hg..ngeh~..
slmt NIGHT FURY ksygn ak xd..klo x..dia gigit blik kamben hg..heheh~

idAti mALek said... [Reply]

ah i don care..

kambing aku tu brutal tau x..ngahahahahahaha!!!!!!!!!

ajeera said... [Reply]

woyyt, yamapi aku nye :p

idAti mALek said... [Reply]

dye ckp i luv u kat idati, bukan ajeera...ngahahahaha~