Do you like my blog?

Thursday, April 15, 2010

Perempuan Melayu Terakhir? Wujud tak?

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, April 15, 2010
apa nak jadi perempuan melayu sekarang ni. masih ade ke perempuan melayu terakhir?..aku, mak, kakak dan kawan2 aku pun perempuan melayu gak...tapi xde la sampai nak merokok, clubbing n sebagainya yang pelik2. bukan nak berlagak baik, tapi aku rasa jenuh sudah mereka dinasihati ngan cara baik, sekarang masa untuk kritikan. bukan nak suruh berubah sekaligus, tapi beransur-ansur la. lebih baik berubah jadi baik sedikit dari tak berubah langsung kan. haha. (amik kau.) aku tau aku akan menerima kritikan. meh , meh aku tak kisah sebab aku tahu aku pun banyak silap. sila fire aku jika korang tak suka entri ini. fire abes-abesan tau(fire sikit2 x affect, bukan nak berlagak, tapi hakikat). anggap je aku ni hati kering, tak kisah nak dengar komen korang pasal ni. pada yang menyokong thx u. so mari lihat gambar2 yang aku da google. ngahaha~ (mane plak aku nak g tangkap.).

mula-mula tengok apa yang pelik2 dulu. sebab lepas tu kita perlu perubahan.

tengok budak2 sekolah ni.(gambar ni aku rasa mesti ramai yg da jumpa)

muke comel je sbenanye ni..(yg kanan tu cam cousin aku skali pandang). tiba2 pegang rokok. (hancuss...)
maafkan aku kalau ini sekadar lakonan.


gambar ni ada masuk dalam slide presentation aku hari tu...(dia ingat bergaya abis la tu merokok camtu.?)

nak cakap buat peace bukan gak. emm....

bergaduh rebut lelaki. (adeyh....aku rase cam nak join je blasah sume skali. haha. gurau je. lebih baik aku pi nasihat...~)

muka2 gembira pi sekolah. x ada apa yang suspicious bagi aku.(kecuali free hair...kat sekolah aku xley free hair..sori la aku tak terima ni, kalau free hair tu korang rasa sebab nak kurangkan panas, fikir2 kan la balik.akhirat lagi panas)


perlu ke aku cakap bergaya?
TAK PERLU!! TAK BERGAYA LANGSUNG!!

hadiah dari aku untuk mereka kat atas tu yang galak duk hisap rokok.(tiket pantas ke alam barzakh)


ni apehal ni.? nak test tudung ke nak test skirt ke? or nak test sliper. atau pun mmang ini ko punye gaya.

awat nya ceq, x cukup kain ka?

cheers2 otak ang..(melayu semuanya...)

ni ape kes ni? atas tutup bwah terbelah....

hehe...ni fesyen ape kak? nak pi dinner kolej ke? awat pelik ngat?

ni la gambar paling mahal. gambar aku. hehe. jahat kan aku? meh la tabuh aku plak, asik aku je tabuh orang.

ok. tu je gambar pelik2 yang aku nak letak kat sini. yg 18PG, 18PL, 18SX sume aku tak nak letak. blog aku ni tatapan umum ok.

jom la membuang dosa tu sume...mari kita lihat gambar yang sejuk hati tengok...kot2 ada calon perempuan melayu terakhir kan....
bukan ke dulu budak2 kat atas tu sume bermula innocent dan cute camni?

semua pun penah belajar agama. kan? 

ceria camni kan bagus.

cantik kan lagi camni dari seksi dan seksa.

buat la benda ni cepat2 tak la mudah terjebak ngan perkara teruk2...insyaAllah.

rasa tak gambar ni lagi sweet dari kita duk tengok gambar couple2 pegang tangan walau 1 ikatan pun x ada.

 lagi bagus baju kurung kan? fleksibel, kecuali nak main roller coaster dan naik moto..(skuter xpe...)

lagi ayu kan?....x perlu skirt pendek untuk ayu la...~

para OKU pun boleh pakai leklok xkan yg normal ni x reti....(heee~)

k la.....tak la panas sangat kan review aku...haha....sila lah fire...~

26 C.O.M.M.E.N.T.S:

pika ruslan~ said... [Reply]

ak plg suke gmbr yg pkai bju kurung pgg pyung tuh..
cun+ayu+comel jek..
dpat2 yg pkai bju wrne merah tu~

idAti mALek said... [Reply]

haha..yeke?

aku rase org yang take pix lagi cool...hohohohohohoho

datin le~ said... [Reply]

salam~..ustzh dati!!!
waaa~..entri yg sgt bgos..I loiIKkee it..ngeh3..scra conclusionnye..alang2 nk jahat..jhat btol2..mmg konpem tmpah suite room kt neraka~..
so pd sesape yg maseh ada ksedaran 2..alhamdulillah..ALLAH msih mnyayangimu..kmbli lah ke jln ALLAH yg bnar~..
BTW:..ak rse ak da knal sum1 lam slah 1 pic 2..ko egt x..dak mtrx kita gk tuh..feymes dia~!..hahaa

AISHA SAAD said... [Reply]

terook memang terokkk!!
aku yang jadi malu tengok dieorang nih...

weh, tajuk pe lagu kt page hg nih??
aku sbnrnya sula je ade lagu auto kat page org, tapi lagu2 yg kooll jek..
tapi, nth knp otai2 selalu ckp jgn bia auto, so up to you okkk nak yang mcm mn...

dah follow hg.. btw, gi tau tajuk lagu tu kat shoutmix aku eh. tenxx!! hee~

idAti mALek said... [Reply]

hah? yeke? sum1?yg pakai baju itam tu ke?hahahaha...aku kenal la datin!!!!!! ko saje je ann???,,,,....

aisha :
ko malu aku pun turut malu.....
ntah la maybe dorang x suke bunyik2 ni...aku tau tapi aku saje je nak letak...lagu kool ape salah nye kan???...aku wat je autoplay..bg sape tak suke jgn la lawat lagi blog aku////senang citer kan?ngahahahah~

umie said... [Reply]

bagus tol n3 ni..biar terbuka sikit org menengok nyer..hhhehehehhe

idAti mALek said... [Reply]

haha..btol tu, btul umie....~

datin le~ said... [Reply]

x laa..serius nih..lam pic ke5..dak 2..dak kulia ak..dok blok kita..aras 1..

idAti mALek said... [Reply]

hah? yeke? hahahaha..mane aku ingat...dye freehair eyh ??..

hoho~

coretan hati insan bernama Shafiqah Sufyan said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... [Reply]

masyallah..sedihnya tgk umat manusia zman skrg..dh xkenal dosa atau pahala..tanda akhir zmn..hrp2 mereka dberi hidayah oleh Allah..tapi harapnya sbrg gambar yg dipostkn agar ditutup sket mukanya supaya aib org itu tdk terlihat..bkn apa..bila kta jga aib saudara seislam kita,Allah akn jaga aib kita di akhirtat kelak..

datin le~ said... [Reply]

yup2..free hair..dia slalu kwn ngn chinese..tp dia salu snyum je..pas2 rmbut dia pndek sket~

idAti mALek said... [Reply]

ok dah edit balik dah anonymous..~

datin : yang mane 1?

datin le~ said... [Reply]

aku nk cite lbey2 pon konpem hg x egt..abaikn jelah..hee~

idAti mALek said... [Reply]

alaa....ko ckp la position dye yg mane? boley la aku ingat2 sket..hehe

budakhitam said... [Reply]

sedih gak tengok perangai diorang ni..tah pape..kang pape jadi, tuding jari nak ke depan je

idAti mALek said... [Reply]

hehe....ape tuding jari nak ke depan tu?

datin le~ said... [Reply]

pic ke 5..2 dri kiri..yg pgang kamera n sandar kt kwn dia 2..

parangwarisan said... [Reply]

ouh itu...haha..membe aku kat cni ckp dye kenal budak tu..

ptut la aku ase cam familiar je tngok muke dye..~

idAti mALek said... [Reply]

eh....silap2...terguna ID membe aku plak "parang warisan" kat atas ni..tgh tolong dye edit blog td..ngeheheh~

Atiqah said... [Reply]

haha..parang warisan lak ek skunk nih..ahaha..agk laa..1 blok ngn kita kn..hehe

idAti mALek said... [Reply]

parang warisan ni blog syahmi la....dye baru lagi blogging, hang tngok kan...bg idea, nty aku edit balik, aku tak tau dye nak mcm mana, dye ckp nk wrna light coklat je...aku bubuh la cmtu...hehe...tengok kn!!!

datin le~ said... [Reply]

ok je 2..tp x ke tlalu bling2 utk blog laki..=.="

idAti mALek said... [Reply]

oh yeke? tdi dye ckp kat aku dye nak template lain,...ok...nanti aku buat..ngeheheheh~

kamarukom said... [Reply]

mane satu kamu??bukan yg buat sign2 pelik tu kan?hahak

dzulhaqq said... [Reply]

salam..

cik...

saya minta izin copy gambar ni. gambar perempuan berpurdah mandi laut..