Do you like my blog?

Wednesday, May 12, 2010

Saka Lembu Hitam? Kenapa Aku?

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, May 12, 2010
Aku tak pasti ini adalah hadiah, anugerah atau bala. Tapi aku TERterima seekor saka lembu hitam.(lembu pink tak ada kah?). Jadi aku kena buat TAG yang berbunyi SAKA LEMBU HITAM milik aku yang coklat.
Syarat-syarat penerimaan saka:


1. Thank & link the person that gave you the cow


Trimas Encik Ikmal Hakim yg berbaik hati bagi saka plak kat aku. Ko bela sorang-sorang tak boleh kah?


2. Bagi balik wasiat saka ni kat 7 bloggers yg paling active


Saka kerat tujuh..share sikit sorang..~


Amik korang!!


Ikmal Moktaro (saja kasi balik kat ko. Amik kau double saka..wahaha!!)


…tak tahu nak bagi siapa.


Siapa berminat boleh ambil. Nak ambil autograph atau gambar bersama saka juga dibenarkan ya. Sila, jangan malu-malu.


3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat.


Kepada ikmal, aku bagi balik. Saka ko nih awat terencat cam ko.


4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv.


Baca komik (membazir elektrik pasang TV tapi tak tengok)


Tidur depan TV (ini juga kategori pembaziran ya!)


Makan tapi tak endahkan TV. Ya makan lebih penting kalau korang nak tahu.


Dalam erti kata lain, aku tak berminat sangat menonton peti yang berkata-kata dan bersandiwara itu. Aku lebih suka wayang kulit.


5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan:


  • Telur katak (sebenarnya aku salah faham, ia adalah biji selasih dalam air sirap sebenarnya. Aku sangka aku akan jadi frog girl lepas makan telur katak tersebut.)
  • Nasi goreng ala petai (aku jumpa masa sekolah rendah. Aku tak tahu apa motif chef kantin tersebut, yang aku tahu nasi itu seperti bubur nasi kosong ada tambah petai 2 ketul. Apakah? Aku tak larat telan.)
  • Ketam goreng rentung (ini abah aku masak masa aku sekolah rendah dulu. Mak aku kerja, abah aku ada kat rumah. Abah aku gorengkan ketam, dan aku bawak pergi sekolah agama. Kawan-kawan aku pelik, ada kah ketam goreng?rentung pulak tu.)
6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK


Alah, ramai pun bukan aku kenal semua. Betul tak?


7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...


Soalan maut. Ya, maut. Aku jumpa dekat Malaysia masa aku pergi road tours ke ibu negara. Dulu Malaysia dikenali sebagai Tanah Melayu. Kalau korang tak tahu, tengok peta dunia. Tak ada? Pinjam kakak aku punya bantal. World Cup pun boleh tengok live atas tu.




Ok. Aku tak faham lah tag ni. Aku takut. Ada kah saka boleh kena tag? Hehe.

0 C.O.M.M.E.N.T.S: