Do you like my blog?

Saturday, August 28, 2010

Cik Bunbun & Suami Idaman Aku

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, August 28, 2010
disebabkan dah besar-besar ni jarang orang nak bagi duit raya(di samping kanak-kanak yang menjeling-jeling hebat pada aku dengan harapan aku hulur duit raya sebab muka aku macam dah ada pengalaman kerja 30 tahun), jadi aku kena cari duit raya sendiri. (jika mak-mak sedara aku ada baca entri ni, hehe...)

berlari-lari aku dari 1 blog ke blog lain walaupun agak tak sedar diri ada test minggu depan hanya kerana aku mata duitan, aku jumpa ini. http://www.emocutez.com

cik Bunbun

jadi Cik Bunbun mahu aku buat entri pasal contest itu. ya, kawan-kawan, ini contest. sila join jika kamu ada blog ya? klik sini.

dan satu soalan cepumas, Cik Bunbun minta aku berangan mengenai ciri-ciri suami idaman aku. (sambil pejam mata berangan dan tarik nafas laju-laju dan juga buat muka penuh kejahatan) http://www.emocutez.com

ciri-ciri suami idaman saya : 
saya nak suami yang sangat sangat kacak, http://www.emocutez.com setiap hari saya tengok pun tak jemu. mungkin kurang kacak masa dah tua, tapi tak apa, sebab sama-sama tua. sama-sama kerepot. suami saya tu mesti lah doktor sebab nanti dia boleh main doktor-doktor dengan saya. saya boring main sorang-sorang. kalau tak pun dia seorang chef,nanti dia boleh main masak-masak dengan saya. saya nak suami saya pakai spek, sebab nanti sama la taraf rabun dengan saya.miahaha(dengki~)http://www.emocutez.com. saya suka kalau suami saya lebih tinggi dari saya http://www.emocutez.com, sebab saya suka mendongak bila tengok orang berbanding tunduk. kalau sama tinggi dengan saya, dikira gagal. saya nak suami saya tu kaya raya, jadi saya boleh buat majlis kahwin yang sangat grand sampai duit suami saya tu kering saya kikis semuanya. haha!!

itu adalah zaman jahiliah punya impian.ditambah dengan kejahatan dalam hati yang amat materialistik dan tak menghargai. sangat selfish kan.http://www.emocutez.com

sebenarnya aku dah tak kisah. aku dah jumpa orang nya yang aku nak. tak kacak macam sheikh muszaphar, tapi lebih dari itu. bukan doktor dengan degree UKM dan kerja di HUKM dengan 24 jam on-call, tapi doktor yang mampu mengubati kesedihan aku di masa aku perlukan dia. bukan chef dengan kepakaran dari Itali dan melawan chef wan, tapi cukup dia boleh masak sikit-sikit kalau aku tak sihat http://www.emocutez.com. rabun, tapi tak pakai spek sebab dia dah patahkan spek dia. memang lebih tinggi dari aku, tapi itu bukan point utama. tak kaya raya macam Tok Ketua dalam cerita melayu dulu-dulu mahupun kaya raya macam Donald Trump. cukup sekadar dia akan yakinkan keluarga aku yang dia mampu bahagiakan hidup aku dan jadi superhero aku yang cool. http://www.emocutez.com, juga kahwin dengan majlis yang sederhana di samping kehadiran orang-orang yang penting dalam hidup aku. haha,... rasa nak kawin sekarang je<--si gila yang terharu dengan entri sendiri.
http://www.emocutez.com

6 C.O.M.M.E.N.T.S:

NahDaTuLIzaH said... [Reply]

Pasangan yang baik adalah yang bule menrima kite seadanya...
Tak perlu menjadi perfect sebab manusia masih ade kelemahannya..
betul tak? :)

Nice blog and nice entry. Keep it up sis! :)

idAti mALek said... [Reply]

(insaf).~

haha...thx nahdatulizah.

x perlu perfect janji dye terima kita seadanya...~

cik bunbun said... [Reply]

hahahaha. terharu . sobsob. terase macam entry ni ditujukan utk cik bunbun huahua.

btw, tengs sudi join. gudlak! ;)

idAti mALek said... [Reply]

hahaha...cik bunbun....

xkan anda calon suami idaman tu...anda kan perempuan~

AISHA SAAD said... [Reply]

berpikiran jauhh betol lah ko nih.
goooddd!

aku nih, hooo cm mana tah ciri suami idaman aku, tak dikenl pasti lagik!
adehhh.

idAti mALek said... [Reply]

apekata ko masuk je contest ni di smping berangan...

mana tau ade cute guys drop by blog ko terus berkenan dan perasan yg ciri2 ko nak tu ade kat dye...hahahahaha...kan da bertemu jodoh tuuuuuu!!!!!