Do you like my blog?

Tuesday, October 19, 2010

jadi cantik susah, jadi hodoh susah. kasi potong je la kepala.!

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, October 19, 2010
seperti tajuk di atas, aku tau korang cepat-cepat scroll blog ni cari gambar aku(bagi yang tak kenal aku la), untuk pastikan aku sangat cantik atau sangat hodoh.

....................
....................
....................
...................
...................

jadi korang dah dapat jawapannya? bagus. . . . .


aku bukan dalam kategori itu. aku comel (ini lah masa untuk membina keyakinan diri) hahaha!



andaikan la aku si hodoh (andaikan je, jangan la jujur sangat). dan kawan aku Leen, si cantik (ini realiti..).

cerita pasal si cantik Leen dulu.(untuk menutup cerita yang hodoh).
Si Chantek Leen
si hodoh(T.T)--nama tidak disiarkan atas sebab menjaga hati (padahal kat atas dah sebut)

Leen yang cantik itu ada muka yang cantik, gaya yang feminin di mana aku tidak ada, otak yang pandai, boyfriend yang hensem, kawan-kawan yang juga cantik (aku laa tu gila tak boleh blah), family yang bahagia juga.

tapi di sini kita fokus pada cantik, bergaya dan boyfriend hensem.
eh eh...terpublish plak ann...Leen kalo ko tak suka publish cakap kat aku balik tau..hahaha

pada suatu hari anda jalan-jalan dalam area kampus universiti. anda nampak sorang perempuan cun tengah jalan-jalan dengan boyfriend dia yang super hensem macam kat atas ni. adakah anda cemburu?

jika ya,anda normal. sebab seseorang cemburu adalah kerana anda mahu jadi sepertinya.

sapa la perempuan yang nak jadi hodoh. kan?!

tapi AWAS jika anda dengki. macam ni...




hasil stalking formspring kawan-kawan.

lebih kurang macam tu la orang cantik kena hadapi. sabar Leen.

apa la masalah orang yang bertanya tu. teringin betul aku nak tanya. bagi aku yang dah kenal leen sejak sekolah aku rasa biasa. 'over' tu memang aku tak heran, bila lagi nak over kan. muda-muda ni laa kena buat.dah tua bangka nak over nanti orang cakap 'tua ganyut tak sedar diri' plak. lagi pedihh kan.

paling terbaik ayat dia 'kau sayang,cinta bf kau. bf kau sayang, cinta kat kau ke?better u check'..keluar spm memang kantoi la nak jawab, sebab henset tak boleh bawak masuk exam hall, nak taip mesej kat bf "You, you betul tak sayang, cinta kat i" semata-mata untuk check. cara menjawab adalah "insyaAllah".

Cerita si hodoh pula :

agak sedih la kisah ni. cepat menangis!

dulu-dulu aku comel, dah besar tak cun pulak.tak tau la kenapa. itulah namanya hidup ini adil. kawan aku yang macam orang ulu masa dekat sekolah rendah dah jadi gojes(gorgeous) gila sekarang. kesimpulannya,jadilah orang ulu semasa di sekolah rendah, supaya menjadi cun di kemudian hari.

apa-apa pun aku ada bf yang hensem sekarang. haha. aku gembira bf aku hensem gila. cepat pergi serang formspring aku dengan soalan "eleh macam la bf ko sayang kat ko." atau "ko je sayang dia, dia konfem ke sayang ko?". lepas tu Leen kena buat satu entri khas untuk Idati dalam tmblr dia. .

aku memang terbaik dalam memplagiat soalan yang dengki.

(entri ini khas untuk Leen, sebab aku bersimpati dengan dia. she's my friend.)

30 C.O.M.M.E.N.T.S:

Lia @ Norli (Mamarempit) said... [Reply]

nk potong kepala apa???
Ketapi ke LRT ke...

fadzlina said... [Reply]

haha...dulu mse aku kcik aku comel
ble dah besa aku pun jd x cun. tp aku x de bf yg ensem pon..harharhar

idAti mALek said... [Reply]

Lia :
potong kepala sendiri. trus xde kepala..mudah kan.

xyah dah pk cun ke hodoh...miahahaha

Anonymous said... [Reply]

haaa..bak dtg nie mrs ahnaf nie
hihihihi
million thanks to hutan kabut from me,ahnaf n family..
=]

idAti mALek said... [Reply]

faz:
sama je ko dgn kecik kecik dulu.

masih 'kecik'..

wakakaka!!!!!!!

nak bf hensem google je la gune lappy ko..nty jumpa.

idAti mALek said... [Reply]

leen :
haha...

million welcome.

hari ni aku rajin nak type. wakaka

alinac lover said... [Reply]

wow!

aliens la tu yg suka tny bukan2..i pon kena wlupon i x lawa..wakakka~

idAti mALek said... [Reply]

alinac :
hahah...

aish....ni kena wat entri baru ni..

tajuk dia : aku yang x cun pun kena ke? ceh~

AISHA SAAD said... [Reply]

eh ade jugak org spesis nihh.
syukur aku sederhana jekk.
aku nak buat formspring, tapi takot takder soalan org2! hahahaha.

newayy ckp kat kawan ko, sbr lah ehh.
orgkann, aper punya hati pon tak tau!

newayy bf dia mmg hensem! hahahahahahahha.

nadey said... [Reply]

alien tu dengki kot!
ahahhahahahhaah

tp entri ni besh! ndy pon kategori si huduh....tp lom dpt bf ensem....akan dtg ok! haghahahahahahah

idAti mALek said... [Reply]

aisha :
memang ade laa...nama pun manusia kan....hahahaha...

LEEN, ade org cakap bf ang ensem(leen da kembang2 dah tu)...

idAti mALek said... [Reply]

nadey :
aish nadey, x baik ar ckp huduh...cko konon2 huduh xpa...wakaka(mcm aku ni haa)

aku b'doa agar ang btemu bf yg giler hensem~

nadey said... [Reply]

wow!!!!!!!!!!!!!! i loike!!!!!!!!!tp kang ade bf ensem nnti ramai lak alienssssss dengki2!!!!!!!! seyes doh bukan korg je yg kene gni....aku yg huduh ni pon....PONDAN2 dengki ngan aku dulu.....padahal skandel je tu...lom kapel lg....kalo aku kapel,,,,pondan2 tu sure bunuh aku!....

doa2 je la jauhi dr org dengki gini!!!

faridah said... [Reply]

cian kt leen..huuu~~~
aku rsa cm nk pnc0ng..picit..gils..gulung..tumbuk wt smbal belacan je mnusia 2..aku wt smbal belacan then bagi kt b0ya..ntah2 b0ya p0wn x ma0..har3
sabaq ye leen..bila lg kita 0ver d0se cmni..hehehe

alinac lover said... [Reply]

syok baca entri ni..sbb saya pon penah wt ala2 gitu.tp..tajuk nyer msti ada Aliens~ ngeee

idAti mALek said... [Reply]

nadey :
wah x leh blah la ko neyh ha...bnyk skandal tu(ape lagi nyanyi ar lagu akuskandal ann..uhuk)...

pondan pun nak jeles ngan ko aku pun xtao laa...

kalo aku, aku tendang2 je pondan2 tu..mnyemak je..hahaha

nadey said... [Reply]

seyes jarang la ade pmpn yg dengki ngan aku....seyes dr dulu lg.....pondan ni siap dorg stalk blog aku ari2...pastu kalo dorg jumpe aku...maki2 aku...aku just ckp ngan dorg....bodo la korg yg ade K**** ni......hahahhaa

ko rase alien ko ni laki ke pmpn??? tp aku panas gak care die tanye soklan kt ko....

idAti mALek said... [Reply]

alinac :
hah kantoi alinac pegi stalk org,..kan? kan? hahahahaha

idAti mALek said... [Reply]

nadey :
wah...stakat ni xde sape lak nak stalk blog aku.

aku ade, aku welcoming sangat...tambah gak uniq visitor aku ann..hahak

eyh, ni kwan aku laaa punye alien..pmpuan kot.

idAti mALek said... [Reply]

farid :
jom kite salai manusia kacau leen tu

nadey said... [Reply]

bakpe la busuk sgt pmpn tu! dh laki tu xnk kt die....die xpueh hati lak....klo la ade sofware boleh hacked pmpn ni kn besh ya Allah jahatnye aku!

syer. said... [Reply]

aah dat..aku ada baca kat formspring dia..simpati aku ngan c leen ni..dia dah la lama takda bf..baru nak rasa bahagia..da org dok wat jeles bole..tak paham aku ngan peel manusia ni..haesh~

amalina sahaja said... [Reply]

kelam kabut gila la anonymous tu.
kesian ouh kak leen.


*er btw, junior ms skola rendah dye. hee

idAti mALek said... [Reply]

nadey :
ko pndai hacked ke?haha...ajar laaa aku weih

idAti mALek said... [Reply]

syer :
tu laaa psal...leen baru nak b'gembira ng bf dye...sibuk je makhluk asing tu ann..hehehehehe

idAti mALek said... [Reply]

amalina:
tu laaa gila kalut nak mmpus..miaahaha

Anonymous said... [Reply]

entry semata mata nak cakap ramai orang dengki kat si leen sebab die lawa & bf hensem? duuh~

idAti mALek said... [Reply]

anonymous:
ha'ah..

entri semata nak cakap leen lawa n bf hensem.tibe2 nak promot 'sy ade kawan yg lawa'..weeeeee

dan lagi nak cakap, cemburu itu normal, dengki itu sakit jiwa.


haha..sape kah kau? x ade nama pun ^.^

Anonymous said... [Reply]

Nah. Tade masalah ape ape pun dengan any one of you guys. Blog hopping & terbace entry ni. Tanye je. Not gonna waste my time untuk rasa jealous or dengki kat orang. Good for her la if she's having a great life. & to those yang ade issue dengan die, too bad for them. I got nothing to do dengan korang punye life pun. So no worries. Tak perlu rase tergugat.

Peace!

idAti mALek said... [Reply]

anonymous:
yea, thx for dropping by,k..i thought u r 1 of the "anonymous' @ anonymous' frens.sbb tu tnya cmtu..sori2. forgive me. (^,~)

peace back.