- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf just make your entries friendly. | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Saturday, October 16, 2010

just make your entries friendly.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, October 16, 2010
sementara masa untuk rehat dari menghadap nota-nota cinta dari Dr Rohi ni, aku saja baca blog orang. tak kurang yang post entri bunyi macam "blog aku, suka hati aku".dalam minggu ni je ada 8,9 blog macam tu.

selalu nya dalam entri "blog aku, suka hati aku" ni mereka post la ayat macam "so what, nama pun blog aku takkan kau plak yang nak tolong taipkan. kalo rasa menyampah, sila unfollow blog aku. ni blog aku, suka hati aku laa nak tulis apa, peduli apa kau. aku mencarut ke maki ke, ko kisah apa.".

memang la betul tu blog anda, tapi yang baca tetap orang kan. yang follow pun orang kan. korang taip tu mesti ada rasa nak orang baca..kalo kita nak baca blog orang lain, kita pun pilih ayat yang kita suka.kalo penuh maki,hina,caci dari header sampai ke bawah, susah la, senak hati nak baca. kalo asyik suruh orang tekan 'x' pada blog korang, aku nasihatkan buat jelah blog korang jadi private.

senang kan, tak yah gaduh-gaduh.

5 C.O.M.M.E.N.T.S:

atiqah shaharin said... [Reply]

aku ske entri ni.ahha~

AISHA SAAD said... [Reply]

setuju jugakkk!
tapi belog aku ponn memaki orang jugakk kadang2. haihhh.

newayy, dorang nih aku syak overkonpident with their follower adn some sapoter that's why boleh come up dgn ayat2 mcm nih.
even kengkadang the thing yng dorang ckp tuh obvious sgt bercanggah dengan mcm2 hal like politik, agama, etc.

tapi, takpe lahhh.
agak2 dah mmg tak boleh nak stick dgn org cm nih dah, unfolow sudahh. kan?

idAti mALek said... [Reply]

datin :
haha thx...

aisha :
mengata aku pun ade gak post..tp kalo setiap entri pun nak mngata, parah tuu....

haha....ni aku taip utk yg x boleh terima koman anon sbg nye la jugak...mcm entri ko tuh

hamzah ian said... [Reply]

hahaha.. betul

idAti mALek said... [Reply]

thx hamzah