Do you like my blog?

Wednesday, October 27, 2010

petua menjadi comel

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, October 27, 2010
seingat memori aku yang tak berapa besar storage nya ni, aku tak pernah bekerja selain dari tolong-tolong mak aku kat kebun getah.

tapi aku tak pernah toreh getah, mak aku tak bagi pegang pun pisau getah tu. mak aku kata 'nanti takut luka'. sebenarnya aku tau mak aku maksudkan 'nanti jahanam pokok getah aku tu' atau 'patah jugak la pisau tu karang'.

disebabkan aku terlalu banyak masa terluang untuk dibuang dengan menganga-nganga di kebun getah, jadi kerja lain aku adalah berlari-lari di lereng bukit pada pukul 8.30 pagi. sebab penyengat kejar aku (selepas aku tebang pokok sarang dia dengan sekali cantas). 

ini peristiwa 2 tahun dulu, selepas aku SPM. yang aku ingat pagi aku disengat penyengat di muka, petang tu aku nak pergi ambil gambar passport untuk daftar matriks. ouch! di situ.

jadi hasilnya? so eager untuk bagi tahu,!!


gambar aku comel(aku je la rasa comel), sampai aku buat gambar kad matriks untuk UKM punya sekarang.
camni la gambar kad matriks aku. comel kan???
(bosan betul la kad matriks mesti nak tangkap dari depan je, kantoi muka aku bentuk nonagon)

kesimpulannya, sebelum anda nak pergi tangkap gambar passport, pergilah menebang sebatang dua pokok di hutan. jangan dicari pokok meranti, keruing mahupun balak tegar, kelak dirimu disaman free2. 

pokok kurus-kurus pun boleh, janji ada sarang penyengat.




lepas tebang, jangan lari. 

diam macam tugu negara.

comel macam ni, mahu?

18 C.O.M.M.E.N.T.S:

AISHA SAAD said... [Reply]

tunjuk ah gambar comel tuhh, nak jugak tengokk. haha!

neway, mmg ah. apesal tah mst tgkp dpn2. bosan dow! aku dah la stok muka lgsng tak market if dr dpn. haihh

atiqah shaharin said... [Reply]

aku komen sbb rating pengomen tbnyk aku dh trun.ahaha~

titirara said... [Reply]

wa , comel la makcik2 tu . haaha
tira tak suka tangkap gamba pasport . mesti muke jadi buruk . taktahu nape . tapi kalau posing2 sendiri lawa pulak . HAHA .

idAti mALek said... [Reply]

aisha :
kire ko nak ckp kalo dari tepi,atas dgn bawah, muke ko ade market lah ea?

hahahah....

site mane pun muke aku xde market

idAti mALek said... [Reply]

datin :
ouh yeke...

apekate ko pi komen setiap entri....haha

idAti mALek said... [Reply]

titirara:
cecece...

kirenye tira nak ckp tira lg comel la dr makcik2 tu ea?

ksian mkcik tu, kecik ati dye tau...hahahah~

gnesop.com said... [Reply]

mmg comel :)

nadey said... [Reply]

hahahahhahahaha seyes lawak!!!!!!!!!!!! aku alergic ngan pokok getah weh...kalo kene kn..tgn aku mcm kene geget ngan penyengat

azzey said... [Reply]

iDati: nak gak dikatakan comel! he3..

idAti mALek said... [Reply]

gnesop:
comel mcm kamuu..

:)

idAti mALek said... [Reply]

nadey :

abes tu idup ko x penah jumpe getah ke weih,,,,,,aahahahahaha


nak comey kena jmpa pokok getah..haha

idAti mALek said... [Reply]

azzey :
ouh ouh


ok ok

AZZEY COMEL SANGAT!!!!CAYA LAHH!!

nadey said... [Reply]

aritu aku masuk hutan ,....tgn aku bengkak besa gile (lemak2 bengkak gak) mcm the hulk weh....pastu doc kate aku alergic pokok getah!!!!!

idAti mALek said... [Reply]

nadey :
ouh yeke?

so stay out of pokok getah...nty dye geget ko..uhuk2......

aku allergic rumput basah (T.T)

nadey said... [Reply]

rumput basah??? perghh pelik2

idAti mALek said... [Reply]

haha...

baru ko tau aku pelik~

wakaka

beLLa said... [Reply]

haha. smart gak gmbr macikk tuh. LOL!

idAti mALek said... [Reply]

bella :

try la pakai cmtu plak ann..woahaha~