Do you like my blog?

Tuesday, November 9, 2010

adakah dia perfect.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, November 09, 2010
nurul seorang gadis berumur 17 tahun yang menghadiri sebuah kem jatidiri selama 5 bulan. dia seorang yang comel, baik hati, periang dan disukai ramai. ibu dan bapanya orang berada dan terkenal di ipoh, Perak.

Nurul seorang yang perfect kalau diikutkan. dia sangat cantik dan dia ada seorang kekasih yang sangat kacak, sangat pandai dan sedang belajar di universiti luar negara, nama nya Ali. Ali adalah best student SPM di sekolah mereka dahulu.

Nurul digilai ramai di kem tersebut. Menurutnya, di sekolah, dia hanya berkawan dengan lelaki, kerana perempuan sangat banyak songel. dia adalah pengerusi kelab hoki & taekwondo sekolah dan pernah mewakili sekolah ke peringkat kebangsaan dalam dua aktiviti ini. Lagi, dia adalah favourite students untuk kebanyakan cikgu.

Realiti kehidupan :
Nurul memang comel. tapi kebaikan hatinya diragui. ibu bapanya bukan orang berada.dan dia tak tinggal di Ipoh, Perak. cerita di atas adalah imaginasi dia seorang.

Nurul tak perfect pun. dia yang menjadikan diri dia nampak cantik. Ali, hanya lah rekaan imaginasi Nurul. Ali memang wujud di sekolah, tapi dia tak pernah pun bersembang dengan Nurul walau sekalipun. Ali bukan student overseas, dia cuma belajar di kolej komuniti. Nurul tak pernah jadi pengerusi kelab hoki & taekwondo sebab dia sangat sucks dalam dua-dua aktiviti ini. Jangan kata mewakili kebangsaan, mewakili kelas pun tak pasti.

Di sekolah juga, dia tidak ada kawan lelaki. sebab lelaki rasa dia macam loser. dia cuma ada beberapa orang kawan perempuan yang bersimpati dengan dia. cikgu kenal dia hanya sebab dia kaki report dan kaki kipas cikgu.

kesimpulannya, Malaysia ni kecil saja. mana-mana kamu pergi, lebih baik jangan menipu.

peace . bukan cari gaduh.

7 C.O.M.M.E.N.T.S:

princeduyong said... [Reply]

usah biarkan realiti jadi fantasi..

idAti mALek said... [Reply]

princeduyong:

dan jgn jadikan imaginasi itu terlampau

aeron yon arshad said... [Reply]

haha.btol2.blogspot ni kecik je.buat pe nk tpu2 jd dri sendri la.proud wif ur self.:P

layang2 said... [Reply]

spekah nurul itu??hahaha

hamba Allah said... [Reply]

siapakah??
aku pun nurul gak.
hahaha..

idAti mALek said... [Reply]

Yon :
bukan blogspot tipu, ni kat luar...

hahahaha...eh, i dun mean any blogger..adoi2...

arif :
nurul idati...hahaha

AISHA SAAD said... [Reply]

geli dgn org spesis ini...
huahuahua!!

jd diri sendiri kan senanggg. haihh.