- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf silalah berpuas hati | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Sunday, November 7, 2010

silalah berpuas hati

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, November 07, 2010
kau nak tahu.

aku ada laptop sendiri, printer sendiri, handphone sendiri, motor sendiri, dan semuanya aku punya sebab mak abah aku bagi.

semua untuk aku.

kau pulak kata;
"ada laptop pun selalu rosak.
ada printer pun kejap mau kejap tak.
ada handphone pun dah jahanam satu.
ada motor pun second hand, apa barang.
lebih baik jadi aku."

itu kata kau. semua orang kata jadi diri sendiri lebih baik. yea betullah tu padahal dalam hati 'tak guna aku nak jugak' kan. jangan nafikan. aku juga manusia.

kata-kata aku pada kau nak tahu;
kau laptop pun tak ada.
printer lagi lah, kalau ada kau nak cucuk mana.lubang hidung?
kau pun pakai handphone orang.
jangan kata motor, basikal pun kau tak ada.
kau tumpang jugak motor kawan kau yang dah berapa kurun, motor aku second hand ni lagi cantik.

aku ada laptop, aku online guna broadband aku tak susahkan kau sikit pun.
aku ada printer tak payah nak pergi tumpang printer orang kalau nak print atau fotostat apa-apa.
handphone aku satu rosak, kawan aku baik. bukan macam kau. dia bagi aku pinjam handphone dia.sebab dia ada tiga.
motor aku boleh jalan mana-mana sebab aku guna duit aku isi minyak. ada aku mintak kat kau?
jadi hidup aku sederhana tapi bahagia.

kesimpulannya, silalah berpuas hati dengan hidup sendiri. ya.

hah bagus.

2 C.O.M.M.E.N.T.S:

pika said... [Reply]

emo gelll beb..huhu
nway,ak plg ske part hp ak 1 rosak tuu..
mmg baek ahh kn kwn ko yg bg hp tuu~*tesipu2 malu*
:P

AISHA SAAD said... [Reply]

jrg ek org nak puas hati dgn diri...
hermmm!

mcm aku, semdang nak kelainan tak reti bersyukur... grrr!