Do you like my blog?

Monday, December 27, 2010

Monologue Date Berganda

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, December 27, 2010
hari ini bertarikh 27 Disember.

jadi semalam 26 Disember. (untuk yang selalu lupa tarikh)

dalam dunia ni ada 4 jenis manusia mengenai hari dan tarikh.

Jenis 1 :

Malek  : hari ni berapa haribulan?
Syima : 17 Oktober 2010 bersamaan 8 Zulkaedah 1431, hari Ahad.

Jenis 2 :

Ipin  : berapa tarikh hari ni?
Pika : aku tak tahu yang pasti hari ni hari rabu.

Jenis 3 :

Murni  : hari ni hari apa?
Muiz   : hari? entah. tarikh tahu la.

Jenis 4 :

Memey : hari ni hari apa, berapa haribulan?
Farid    : esok ada kuliah, (maksudnya tak tahu dua-dua).


sebenarnya bukan nak cerita pasal tarikh. it's about yesterday. yeah tak tahu berapa gedik cara aku taip tapi sila lah jangan muntah tanpa plastik beg di sisi.

it's my first double date. anda baca 'tarikh dua kali ganda'. aha! berjumpa dengan Mohamad Ridwan di samping pergi bersama Jeri dan Nur. (promote nama, yeay yeay).

no candle light dinner or candle light lunch kerana ia sungguh tipikal. ia satu date yang seronok selain kerana ada yang hampir tersepit di pintu monorel di samping seseorang meletakkan pasangannya di kejauhan apabila pintu monorel memisahkan mereka. (mesti kena nanti ni..haha).

aktiviti pada hari itu ialah makan, jalan guna kaki, buat lawak sambil berjalan, sembahyang, naik monorel dan sebagainya, pergi Aquaria tapi tak nak masuk, minum air, tengok pemandangan, transfer gambar dan naik motor. it's perfect.

mari lihat gambar untuk bersama-sama menghayati.



sedikit blur. bukan salah ibu yang mengandungkan anak yang tangkap gambar ini.


Aquaria yang menghasilkan penat lelah berjalan kaki tapi tak nak masuk sebab tak berbaloi.



gambar di crop untuk effect kurus.



SATU
(LET US SING THE NATIONAL ANTHEM, NEGARAKU, 1,2 ,3....)


DUA

jalan-jalan di atas jalan sambil tersenyum gumbira
what else should i say. I'm really happy (senyum sampai telinga).

7 C.O.M.M.E.N.T.S:

AISHA INANI said... [Reply]

tinggi nyaa beliau!
ehemmm...
nampak anda sungguh rendah di situu... haha!

cantik header kaw! ahhh.

idAti mALek said... [Reply]

oish kejam ang ea.

aku paling tinggi. msa tu je dorang sume pakai high heels sedangkan aku pakai sport shoes sja,,,saja nak merendah diri..hohoi.

ko ni sume header aku cntik.

Anonymous said... [Reply]

weh..perlu ka letak nama dak2 silat kt situ..hak3..cam hampeh

idAti mALek said... [Reply]

SANGAT PERLU...

bukti aku salu ingat kat korang.hahah

dabuldahi said... [Reply]

hehhe.. suka! suka entry ni.. aku jenis orang yang ke 4

nikamir said... [Reply]

baca n tgk gmbr...
^_^

Generated by:
Kami Pemalu

idAti mALek said... [Reply]

nikamir:
thanks~