- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf January 2010 | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Sunday, January 31, 2010

Pesta Ang Pow UKM KKL - Satu Malaysia

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, January 31, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Persembahan kami dikenali sebagai Satu Malaysia.

Our group members terdiri daripada 3 Melayu, 3 Cina n 3 India.

We are : Ah Leng, Lisa, Su Chin, Idati(it's me!!!), Isma, Nani, Roopini and Devan....

Sangat seronok keje ng dorang ni......

Kami nyanyi lagu Bai Nian...n Satu Suara...

Aku pegang Mic(poyo nyer,,,...)..sore x marvellous pun...huhu.....

 
Dengan Ah Leng yg gembire...

Gile2 jap.....

in lurve????who???

aku nak nari tarian singa...ok x???wahahaha

takut nye...~

At first agak nerves, tp bile real performance, x ase neves pun, ase sronok x nak turun dari pents pun ade gx..hehehe......

Satu Malaysia mendapat sambutan....walaupun kami berlatih dalam tempoh x smpai sminggu sdg kan performnce lain da blatih dgn lame....(bngga la sket kan...~)

Suasana yg seronok n cantik dlm dewan...budak2 chinese nih kalo buat keje bsungguh2 betul....sampai performance pun senior nak pantau gak....takut x menarik.....hehe....nak menari zapin n joget pun, senior chinese tu yg ajar kitorang dak2 Melayu nih....klaka sngt...huhu.....malu sket la...(aku menari poco2 tau la...)

Persembahan bnyak yg menarik......ader tarian singa lagi..huhu...seronok..tp ksian lak aku tngok, singa tu tergolek plak dari tiang tu....mesti sakit......~

Sume org wajib mekap....bbudak chinese nih swoh trun mekap kul 5.30 ptg...performance lepas isyak...apekehe??...sudahnye aku janji ng dorang, bebudak melayu mekap sdiri....(mcm la aku terer sngt....)..aku da buh mekap kat muke(ikut style aku la...), tp dorang tnye "Idati, kenape x mekap???"...susah payah aku mekap, ish3.....sedey I....

 
with Chuah Sun Chin my ex-classm8 in KMPP....same in orange color..

Isma, Nani, Su Chin, Idati, Lisa

aku : Tahun Kuda kan????..1990!!

Bile kami naik stage, rase sngt sronok.....sbb bwh da gelap....aku ase cm lari je lagu ng muzik aku nyanyi, tp org kat bwh tepuk2....blasah je la...hehehehehhe..........

Turun stage ase sngt lega la.......huhuk!!!!!!!!!!!!

Btw, u guys are great n supportive.......love u all...
 
ng Hsing yg seksi....huhuk....~(gmbar kabur lak..)

terserlah ke chubby an muke....~ 

 
This is us!

Thursday, January 28, 2010

Dari Pagi Bawak ke Malam.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, January 28, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
5.30a.m- alarm bunyik2…. oh bulan, enggan melayan diriku lagi..pabila, air mata membasahi ppi…….. Yuna-dan sebenarnya, bunyik alarm aku…da bosan gune lagu James Blunt-You’re Beautiful…sbb kalo psng alarm You’re Beautiful,  pasan plak aku pagi2 ader org nak puji..tu yg nak smbung mimpi…nmpaknye lagu Yuna ni pun same je……..ZzzzZZZzz…6.03a.m!!!.baru bngun dgn normal(warrgghhh…)..kalut gile aku.rushing..mandi…6.30 baru aku siap..
Larian UKM 2010.
Pagi2 lagi blom pun pukul 7, kitorang da lari2 rebut bus.masuk bus dpt roti..
"budak baik" duk blakang!!

..tp aku tido2 kambing la dlm bus.x larat ckp pape.pakcik bus merempit ng bus ni.aku risau btol tayar bus tu tcabut.x bape lame je da smpai UKM Bangi.nampak dah padang ng kata2 yg aku sangt suke sjak dlu lagi::Mengilham Harapan, Mencipta Masa Depan:: tah la..sjak dlu anta Anyah balik ukm, msti aku tngok pdg.aku suke kata2 tu…satu semangat yg bagus.x sgka aku dpt gx masuk UKM, dan dpt b’bngga gx ngan kata2 tu(patriotic lak aku nih,,,,huhu)
Then, kmpul2..kat line Kolej Tun Syed Nasir…sblah tu Kolej Pendeta Za’ba.dx2 OT nih, as usually, gile gambar.aku kasik msg kat Nana, dye ckp ade kat Za’ba lagi…ceh.em..mcm2 gambar kitorang tgkap smpy xtau ar nak wat muke cmne lagi nih.aku baru ckp kat dx2 OT “mane la kakak aku ni..?”..pndg kanan je aku nmpak dah dia..bapak labang la aku pgil bnyak kali pn x pasan.pastu baru pasan,…hepi2 plak…

 Lautan manusia UKM!!!
Macam nak msuk Prom je...!!huhuk!..(tgn ter crop kat tepi tu, aku la..haha)

 
 Nani & Poket Doraemon(bnyak barang dlm tu!!)

 
 Nana yg jaat & aku yg baik..!!(KTSN vs. ZA'BA)

 
 Tangan2 OTism..bkn autism..huhuk..(ape tu OTism??)
Btw, OT is Adorable+Loveable towards Disable.
We provide intervention full-heartedly.

Wat2 warmin’ up.tah pape je…rase cm nak tgolek pun ade gx...then, start ar larian tu.kitorang dx2 ot da jnji xnak lari, nak jlan kaki je same2..tp ecot ng isma hanya tinggal jnji manis je..awl2 lagi da lari…(cis..)..aku, fazz ng nani hepi2 je jlan kaki lambt2, ikut shortcut lgi.hehe.(ala…bkan nak menang sngt pun..~)..m’hirup udara segar dlm UKM Bangi,,..ase nyaman..kalo kat KL nak hirup2 udara ni silap2 bley kene athma.(hahak….)…akhirnye stlah aku ase sjam lebih, baru la kami dpt mnamatkan ‘larian’ 5km kami ni.huhu.dpt Milo free, tp kene rebut2…aku ase cm mgsa perang x ckup makan je dx2 UKM ni..(ish3…)
Milo sampai 2 sorang...mak aih..~ 
(fazz yg x pdn ngan kecik...)

Dipendekkan citer, sngt penat la…da kul 11a.m cmtu, aku naik bus la balik KL..tido jap dlm bus.penat la…..smpai KTSN, kafe penuh org…perut aku da bnyik muzik keroncong Puan Siti dah ni…cmne nak beli eyh???...tetapkan gx hati ni, AKU NAK MAKAN!!!!!!!aku bjaye beli….yey!!!!!!!
Balik bilik..bersepah..sbb pagi td kelam kabut.kemas bilik, mandi,makan.relax2 jap..on9..tgh carik lirik lagu Santa Esmeralda-You’re My Everything.cair mair la dgr lagu nih tau..(jiwang la plak..)tp sesaje je sbenarnye...hehe.....knock,knock..ai, org m’jual lagi ke.mls btol aku nak beli.duit aku x abis la plak kan duk beli2 ni.kenyang x jugak.(huhuk)..bukak la gx,farid ng mira…jeng3..ade dayah..huhu..whoa…dorang ni ke.huhu.lame x jmpe dayah..dtg jln2 dr UPM.lepak2 bilik aku, cdg nak klua g TS jap..saje la.aku yg tgh penat, tdo laju2 slame stngah jam,.bngun2 da refresh.
Timesquare
Kat Monorel Titiwangsa!
mira - dayah - farid

Jalan2 beli kasut Mira.dayah bagi keychain henfon..(yey,).keychain roti.rase cm nak gigit2 je.pegi makan kat chicken rice shop.(sendat nyer perut aku..)..
Menunggu makan!!

Bajet cm kiut la...kot..

Aksi2 mereka....(bajet baby la nih???)

Ceh...dorang lagi??

aku : x puas ati waiter tu ngorat farid je..ces..~

Bainun la plak....!!!

ts ramai org..crowdednye ari Ahad.kitorang ader pi fish spa..nmpaknye aku still x immune lagi ng ikan2 tu…gile geli..
ikan ni lagi!!

pas mgrib, Mira kate nak blanje aiskrim baskin robbin.tp slepas melihat harge nye, Mira ajak makan ais krim  lain(huuuu…)..kitorng pi kat Aiskrim Gelato Fruity..huhuhu..abg yg keje kat Gelato Fruity ni sangt peramah n manis org nye..dye bg kitorang tester aiskrim bnyak2…aku hepi!!!..sangt baik!!...pastu duduk makan ais krim, aku swoh farid pi tgkap gmbar abg tu…farid pun ngan puyus nye, pi tgkap gambar abang tu..hehe…btw, ais krim sangt sedap, dan penuh kasih sayang(cewah….)…
Kedai aiskrim!!

Abang n kakak yg baik dan peramah!!!!!!!

Aiskrim kami yg sangat sedap!!!!

Makan!!!nyum2!!!

then, kami gerak balik..anta dayah kat LRT Hang Tuah….

Music Carnival Taman Tasik Titiwangsa
Masuk pagar KTSN..badan da x larat nak bergerak..tp ter’excited plak tngok dayah, fai, zihan n d geng nak pi tasik tngok battle of the band tu..huhuk..kitorng pun pi..bnyak nyer mat2 motor(rempit kot???), x kurang gak ng minah2 motor(yeke???)…
pegi Gigs pakai skirt ok gx ann?haha....

aku da penat kot...cm nak pitam dah..~

aku ng farid nak tngok band.dorang2 yg laen nih excited nak makan je,.adeyh..lwak2…slepas kire2 2 band nyanyi, aku da x larat lagi da..time tu da pkul 10 lebih kot.aku ajak farid balik…..band pun aku x kenal..tu bley trime lagi..mslhnye lagu pun aku xley masuk..agaknye da penat..huhuk.balik bilik, kemas2 barang…mandi…rendam kaki dlm air pans(lega nyer…. ^.^)..then, aku pun koma..slame sjam lebih….terjage balik kul 1 lebih..got msg.from…my sunshine…hehe..

Thursday, January 21, 2010

Lunch at Puri Pujangga

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, January 21, 2010 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
I’m wearing the maroon baju kurung wit songket(chose by M.Ridwan, my hearties...talkin’ bout colour.)
Sangat lapar pagi tu, kat dlm klas Mr Gan x phm pape.aku pk nak mam je. Hahah.
Rase  mase mngengsot2 cam siput sedut je nak tnggu klas Mr Gan abes.siput sedut pn lg laju.
Fazz yang baru bangun tido.
Loct : TIBE, subject : Komunikasi & Kaunseling.

Main baling2 kapal terbang kertas kat dlm TIBE..hehe(bosan giler...)
Nani baling kapal terbang kertas tu masuk dlm beg senior diet laki...hahaha...klaka gile muke senior tu...!!!!!!
Yg Mr Gan asik "Oi2.."kat dpn....dah kitorang duk main2 kat blakang.
Pka ng Ecot bley la plak kuar nak beli kasut time tu..hehe..(sbb pkai sliper la plak pagi tuh..hehe
Then what.abes tu mmg la, heaven.(uuuuuu~)
Baik la plak muke2 nih...hehe

 
Ni dia budak2 OT.bajet melaram.hehe(muke baik je, konon la..hehe)


Saje nak bergambar ngan che' mek klate nih.(xde kot pix ng dye lg)

Naik bus UKM, pegi Bangi.aku ketuk kepala dhines ng beg.muke dye cm nk nangis.(knp aku ktuk eyh?)
Huhu.aku ase dye carik pasal ng aku kot.
Kerusi belakang dlm bus : untuk budak 'baik'  je..(wahaha!!!!!)
Sampai UKM Bangi, bangunan sblah Puri Pujangga tu under construction.ape la aku da pakai vogue2 nih
..vogue la sngt.hehe.kene lalu kat tanah2 yg lekat2 kat kasut.
Seblom mkn kene blaja dlu(perut aku da xley sabar.gile, da la x breakfast pape td)
Smpy ngantuk2 aku tggu.Pstu bermule la mkn2.
Sedap nyeeee!!!!!......Isma mkn ng cepat.Pqa tcekik2..hana slh pgg pisau-garfu.ecot kontrol2 lak.
Aku je normal..hehe
Seekor daun di dalam sup aku.

Roti Marrie versi mewah.(fahaman sesat)

X bubuh lagi black pepper sauce, aku da mkan laju2...(hehe...)


i like tis one.sbb ade sos vanilla.(seb bek bkn sos cili)

 
mengintai di balik gelas....huhu....(sungguh xde keje!)

::::makanan simple2 je sbb ni klas, bkn majlis sebenar..huhuk::::

Meja aku : aku, Hana, pQa, ecot, Isma.
Kitorang smbang ala2 mak datin(saje je nak gurau2…)..contohnye :
dati : eyh, u tau x husband I baru balik dari London?
Hana : oh yeke?..i dengar dye jadi duta kat sane?
Dati : baru je dpt offer. So pasni I salu la pi overseas.pqa, I dgr u punye bf pn keje overc kan..

Pqa : tolong la korang nih!!normal la sket…..(nmpak nye pqa jeles ng 'kekayaan' kitorang..hahahahah!!!)
Dan waiter tu tersenyum2.aku ase sbb dye dgr kitorang duk merepek2..hahaha…
Seronok makan…hehe….kenyang.alhamdulillah.
mak cik ecot yg kontrol.
 
pka yg buat2 normal je nih...(oh gosh!!!)
 
isma yg pantas!!!!!!
 
hana yg sombong je gaye nye.
 
aku x larat tngok gambar aku....(huuuu~)

bercanda plak minah 2 org nih....!!!
 
pose laju2...nty kene perli plak...hehe
On the way balik KL, ade lori tergolek tepi jalan.ish3….
Lori yg malang tersebut.(terpanjang plak pix nih)

Ecot hepi duk tepi tgkap,dpt tngok UPM mse on d way tu.(org cakap, kalo rindu tu, x dpt tngok org tngok bmbung pn jd la kan…)hahahah….ecot tngok bumbung UPM je la, bf nye x sdar pn dye lalu kot..heheh
jumpe kura2 yg manja..aku pgil dye "ayang..ayang.."..dye dtg kat aku...comei sangat99...rase nak cubit je dye laju2,....huhu(bley ke cubit?)..dye lapar, makcik cleaner x kasik makan(bg kat aku je la jage kan senang)

Kejap je da smpy KL.x smpat aku tdo..Balik bilik, pitam terus.huhuk.