- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf March 2010 | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Monday, March 29, 2010

wee. best2!

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, March 29, 2010 4 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post

thx.~

Sunday, March 28, 2010

Ini Google, Bukan Goggle

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, March 28, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Tiba-tiba sejak akhir2 ni aku suke Google nama orang yang aku dah lost contact.  Kot2 la aku boleh jumpa. Kalau nama artist tu konfem la aku jumpa tp kawan2 aku bukan artis melainkan cousin aku yang 2 orang tu je, jadi artis(pelakon tambahan atau lebih tepat pelakon latar belakang je.itu pun da suka habis dah).  Em. Kawan-kawan lama aku pun semua aku bubuh jugak. Tapi end up aku jumpa info pasal orang lain.haha. aku pun tak faham apa aku buat. Aku google nama sendiri, aku jumpa blog ngan facebook aku balik. So senang la kalau orang nak cari aku, mungkin.(perasan plak, sapa yang nak cari aku).   Aku nak Google nama Mohamad Ridwan Sarudin. Dan end up nya aku jumpa blog aku jugak. (tak caye cube la.hehe~). Aku jumpa fb orang yg mungkin aku boleh add, tapi tak add. Kebanyakan friend request fb aku ignore sbb x kenal dan kemungkinan besar jugak aku akan di ignore bila add orang, jadi aku inferior utk add. Haha. Then aku cuba ingat2 balik sapa aku penah minat masa dulu-dulu,…. …............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ …. fikir…..lagi…. ….lame nye …. …


ouh, xde.(kalau ada pun, lebih baik tak da.hahaha)

 Tak teringin nak google lagi. Assignment aku ajak menari shuffle
(ouh aku sakit pinggang la assignment, x larat..~)

Suka VS Tak Suka

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, March 28, 2010 6 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
ya ini entri otak bercelaru yg dipungut dari beberapa kepala yang berfikir. aku mahu mengarut tapi ini je yang boleh ditaip, entahlah, intersection kepala sudah konfius. weNk.sila bace kalau mahu, sila beredar ke entri lain jika panjang sangat, sila klik pangkah di atas belah kanan jika menyampah dengan aku. (hahha!!)

Bila suka seseorang, semuanya tentang orang tu akan jadi sesuatu yang menarik.  Nama dia akan jadi nama yang paling seronok untuk digunakan. Sebagai contoh, buat karangan@ assignment, seboleh-bolehnya nak gunakan nama orang tu dalam nya. Nama yang ada dekat-dekat ngan bunyi nama orang tu pun kita da cukup teruja mendengarnya.susah sangat kita nak cari keburukan dia.Kita berusaha untuk suka apa yang dia suka walau sebelum ni benda tu mungkin tak menarik langsung bagi kita.  Kita jadi lebih memahami, lebih berperasaan, lebih beremosi dan paling penting, lebih menghargai.  Dunia penuh warna bila memikirkan dia.  Saat paling sedih pun akan menjadi baik jika dia ada bersama.  Bila bersama, waktu yang berputar tak terasa, kalau tersangkut dalam lif rosak selama 10 jam pun tak apa rasanya (lama sangat kot.) Seronok bila dapat mendengar suara dia walaupun dia cuma mengucapkan ‘selamat pagi’ ataupun 1 mesej hanya bertaip ‘hai’. Itu dah cukup untuk membuat satu hari dipenuhi senyuman. Semua lagu yang berkaitan kalau boleh kita nak dia dengar sama. Kita nak tau mana dia pergi kalau boleh, nak tahu apa dia buat, apa yang dia makan. Kalau boleh kita nak makan sama macam dia, lalu di tempat yang dia lalu, pakai baju warna sama, gunakan pen, pensel atau pun apa-apa yang boleh dipinjam daripada dia.tengok dia dari jauh pun cukup gembira.kita nak ada di waktu yang dia perlukan seseorang. Bila tiba waktu dia perlu berseorang, kita jauhkan diri, tapi masih memerhati takut kalau dia rasa sunyi. Kita nak jaga perasaan dia sangat-sangat sampai kita tak rasa perasaan kita penting untuk dijaga sama. Kita takut kehilangan dia sebab rasa kehilangan mampu menghilangkan lebih separuh kebahagiaan hidup kita. Kita sayang sangat dengan dia sampai kita tak sedar diri sendiri juga patut disayangi. Kalau kena berkorban, mungkin kita yg lebih sanggup, supaya dia tak rasa sakit dalam hati ataupun dari segi emosi. Kadang-kadang kita perlu pengorbanan. Kita nak dia tahu kita suka dia, tapi tak semua mampu terluah. Tak semua orang yang kita suka akan sukakan kita balik. Kita hanya boleh suka, ingat, hanya suka. Dan selebihnya, pada dia.


Berbeza dengan orang yang kita tak suka.dengar nama pun dah cukup meluat. Kalau ada orang nama dekat-dekat sama ngan dia pun kita jadi menyampah. Kadang-kadang tak faham apa alasan yang munasabah untuk kita tak menyukai dia.Tak nak tahu langsung pasal dia, tak kisah kalau dia nak kata apa. Dengar dia cakap ataupun dapat 1 mesej dari dia, ataupun cukup sekadar dengar nama dia disebut, da cukup untuk memusnahkan 1 hari kita.kita rasa apa yang dia minat, kita tak boleh minat. Contohnya dia suka 1 lagu ataupun lagu tu ada kaitan ngan dia, kita akan tak suka lagu tu. Walaupun lagu tu lagu feveret kita sebelum tu. Kita tak nak join benda yang dia join, tak nak guna apa yang dia guna dan yang paling penting, baju n warnanya tak boleh sama. Kita tak suka orang bandingkan dia dengan kita. Kita akan jadi emosional bila dia menyibuk dalam hidup kita. Kita, terutama aku, lagi tak suka kalau tiba-tiba teringat pasal dia di kala aku tengah seronok-seronok. Kita memang tak sempurna untuk membenci orang lain tapi kadang-kadang orang lain yang memaksa kita begitu. Contohnya aku sampai sekarang tak suka ngan seseorang, aku tak faham perkara ni memang dah lama tapi aku still sakit hati. Aku tak suka nak meletakkan entri caci-maki yang penuh emosi, cuma aku nak mengatakan bahawa tertambah satu bilangan orang yang aku tak nak dengar nama dia. Di kala aku menulis entri ini, kepala aku dipenuhi bayangan dia atau masa sekarang, mereka, yang sangat aku tak suka. Aku tak faham kenapa. Korang faham tak agak-agaknya?

camana? celaru tak?.....

oleh aku yang kurang kenormalan pada waktu menulis atau menaip.

Saturday, March 27, 2010

I Wish To Be A Good Writer

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, March 27, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
"why does tonight, have to end?
why don't we hit restart,and pause it at our favorite parts.
we'll skip the goodbyes."
                                                       -matchbook romance
 
ye, aku ambil dari blog seseorang. do i have to tag him?
penuh kata-kata untuk si pemikir. dan aku suka cara dia menulis walau pelik sedikit. bukan macam aku yang menulis tanpa seni. hah. i wish i can be a good writer.

and i just like the phrase from that matchbook romance. i thought of some memories deep in the brain which stuck at the knees. in conclusion, i might be crazee.

Aku Gembira Walau Banyak Keje.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, March 27, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
tu je. noktah. ade masalah? hubungi 999. nyatakan.

Thursday, March 25, 2010

entri buat semut & kacang

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, March 25, 2010 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
aku boleh pulak TER rindu dengan dua orang ini. sila padamkan lampu untuk earth hour kan mata aku supaya aku tak memikirkan anda berdua lebih lama. dan sedih sorang-sorang. ish ish ish uish.


                    :::::: Mar, si semut UM::::::::::                                ::::::Pika , si kacang UMK::::::

aku teringat kite study group bersama, makan kuih sama-sama time rehat, pegi toilet pun same, tengok dan gelakkan orang sama-sama, mengata orang lagi la bersama, pegi pasar malam pun nak sama2, beli makanan kat pasar malam pun nak sama gak. nasib baik la baju tak salu sama, karang jadi boria plak, tau la kat matrik penang kan.
sedih la plak aku pk kan walau pun waktu singkat, setahun je, aku rasa waktu berkualiti walau aku study tak sebagus korang dua.  apa-apa pun realiti nya aku tak boleh nak tengok selalu gambar kat matrik, nanti aku TER sedih secara tiba-tiba sampai kena insomnia. hehe. ok. itu je.

ProM praNg Fasa 2!!

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, March 25, 2010 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
ok.
last entry, about the prom, juga yg ini, akan cakap pasal prom (x habis-habis).
sebenarnya, nak tunjuk gambar dari kamera kolej. tak dapat nak letak semua, penat la.
jadi aku telah memilih beberapa(sebenarnya agak banyak), untuk korang lihat.
tengok la, kot ada gambar korang. haha. tapi aku bukan cik fotografer yang baik, ada gambar yg 'tergegar' sikit.
agak ramai yang merajuk dengan aku sebab tak ada gambar dinner dorang dalam entri lepas. so, aku harap lepas ni, yang merajuk2 tu, senyum la dengan lebar sampai ke telinga ya. gambar yang formal2 punya aku malas sikit nak letak. nanti orang ingt blog aku ni blog Newsflash plak.(ouh bukan!) cuma, saja aku rajin nak editing pix tis tyme, so , cube semak di luar~ (check it out yo~) <---bahsa zaman kanak-kanak.

cantik dalam gambar ibarat indah khabar dari rupa.
tapi sebenarnya agak cantik, cume aku agak terkecewa.

aimi & Farah ygta pernah mekap pun mekap gak...fufufu~

ok. model.

most wanted bachelor (boleh ke aku cakap camtu? haha)

aku kenal sorang je, pipah~ yg tudung merah itam tu.

Budak2 Zapin sebelum menari. excited ke ape aku tak tahu. hehe

muke mesti mahu skema sesikit. heheh

ok. nak gak tunjukkan VIP kite memandangkan aku cik fotografer yg TER tanggungjawab TER tangkap gambar pada malam itu.

Fefelo kite (ape tu fefelo?pepatung kah? kekuda kah? kekambing mungkin?)

JAKSA Kolej. (saye da pomot ni, naik kan la merit saye!~)<--cam x ikhlas.

bismillah...(laparnye..~)

cantik. bergaya.

siti nurhaliza jadi 2 org. (takut kan?)..hehe

makan tanpa aku nampaknye.~

khemah di luar yg agak kesian.

1 lagi meja yg agak kesian. setelah pakai vogue2, duk khemah x vogue plak.

jiran bilik sebelah aku macam pengantin~

nagareru kisetsu no man na kade. futuhi no nagasa wo kanji masu.
(xder la aku gurau je. dorang nyanyi lagu lain yg lebih patriotik bunyi nye. aku rase la!)

ok. pilih mane cantek. tu! aku pilih tu!!

penari zapin sudah berubah wajah!!! sudah tidak ada baju 'pelik'.

another shot. another pose.

farid dan kawan2 nya yg tak nak bangun2 dari meja.

ini ecot. tak tau la jeling kat sape.

murni yang nampaknya tidak memakai baju silat mlm itu.

dialog mereka, bukan aku.tolong la percaya.

ini pengacara majlis. (farah ada mase utk menjeling~)

mira, aku da letak gambar ko!!!!

da mcm sorority life plak aku tengok. 

lelaki tadi, dan yg ini, orng2 yang sama. (tak de lagi dah kot. hehe)

bukan org yang sama.

band yang hidup (Live Band laa...)

pika. (korang cume perlu lihat pika, yg blur itu tak perlu. sebab aku kata x perlu)

aku suka gambar ini. kerana, aku suka. kenapa? sebab aku tangkap.

cuba bagi aku sebab kenapa kawan2 aku macam ni?(betul ke kawan aku?)

tak ada sapa yg nak tgkap gambar dengan sapa.
aku yg suruh dorang tangkap gambar sama2 untuk mengkaji jarak antara planet pluto yg telah lenyap dan planet marikh.bagus kan idea pembelajaran aku? hahahaha!!!

fai & aku. (akhirnya aku ada. bukan ke mmg ada?)

gaya tak penting. janji aku ada. haha.

ade entiti yang menakutkan sedang lalu di belakang kami. orang cakap entiti suka lalu2 kat org tgkap gambar. kepada yg suka tgkap gambar tu..aiyoo, aku tak tau...

sapa yg ada lesen ke tak ada lesen ke msti tau, merah tanda berhenti. jadi, berhenti lama2 sket.

ok. ade sedikit hijau(aku ada rabun warna sikit. ok aku tipu. aku rabun sebenar). jalan!!!!!

ok. ada yang nak merajuk lagi? silakan. aku tak nak pujuk ke pape ke tak nak. hehe. padan muka.. wekk

Tuesday, March 23, 2010

Prom Prang Prom....!!!

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, March 23, 2010 6 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
pesona. bukan aku nak menaip pasal watak yang mempesona, peribadi mempesona, akhlak mempesona mahupun proton personna.apatah lagi kisah terpesona aku pada seseorang(erk??)

apa yang aku nak highlight adalah makan malam kolej aku yang indah itu yang diberi nama Malam Pesona Alam bertemakan Prom Night.

  ok, ini banner aku buat, bukan banner rasmi.(hodoh kan?)

boleh korang agak macam mana kalau aku yang pakai baju ala-ala Liyana Jasmay pegi prom?

 cute nye.

ok, dia tidak muncul di majlis kami. sakit perut kot...(ayat cover, jemput pun x penah..hehe)

ini melampau sket utk aku. (melampau banyak kott).

simple, tp?

mcm rockstar pun ok kan?

nasib baik dak melayu x pakai camni mlm tu. kalo x aku cincang.(mcm bagus je aku)

ouh jangan sekali membayangkan aku mcm ni.
sebab aku sendiri tak sanggup nak bayangkan, mungkin ibarat bungkus nangka. (hahaha!!). mak aku mungkin akan menembak aku barang sedas dua setelah anaknya ini membuat perubahan drastik bila duk Kuala Lumpur yg sememangnya banyak lumpur.(atau lebih tepat taik burung, dan taik ayam belakang kolej aku).

tak nak skema sangat. cuma aku nak cakap, aku tak makan dengan kenyang pada malam itu (xpe, da kembang dah pun~), sebab aku kena amik gambar untuk newsflash KTSN. dengan kamera sony alpha 300 milik kolej (T.T) , aku pun menangkap gambar mereka(korang sume la!!----dak ktsn je) dalam pelbagai gaya.(ada sesapa x nak kasik aku kamera tu secara free? warf!)

nak tergelak pun ada.  dapat plak ada red carpet, fuh!! memang macam prom. cayalah korang!!! (agak-agak aku ada gaya mamarazzi tak? hehe).

tugas pertama aku & Hana malam itu adalah mencari(menangkap secara tiba-tiba) orang yang dress-up baaaiiiikkk punyaa!! bukan utk dijadikan menantu sesiapa, tetapi untuk ditauliahkan menjadi Prom King & Prom Queen pada malam yang amat mempesona itu. (ouh?)
aku & Hana yang dulu nya berlakon sebagai OKU, kena mencari 10 lelaki & 10 perempuan untuk dijadikan bahan kajian(ouh ey? kesian.)
perempuan, tak ada masalah, lebih dari 10 pun boleh cari. yang lelaki ni, aku tak faham, sampai aku tengok cam nak menyorok bawah meja pun ada bila aku ngan Hana suruh pose.(tak faham~) (T.T)

aku ngan Hana ada gaya cam bapak ayam nak jual diorang ke? hehehe~
 jom tengok fesyen2 yang aku berjaya tahan(tangkap, culik, ugut, dan yg setaraf dgn nya)


mangsa kami yang pertama.(cam nak tido pun ada..erm?)

ok. ini kiut.

roopini yang seksi.(ooppssie!!)

2 orang yg gorgeous aku rasa. ya, memang. dua2 lawa.

zaman kecik2 aku sangat "excited" ngan dress camni.(aku ingat orang putih yang kaya je boleh pakai. tp sekarang pun aku ala2 excited gak atau dlm bhsa tempat aku ala2 jakun)

jari yang luka tidak menghalang utk bergaya. hehe. but still, beauty & vogue.

wow. nampak macam diva kat red carpet. syabas kawanku Izyan !!

sangat kiut dress tu. anak sedara aku mesti suka(aku suka gak, tapi x kan pakai kot,...jgn bayangkan! jangan sekali2!! ingat!! aku cubit guna playar nanti)

sopan & bergaya. kan? ouh,aku nak gak label cmni..huhuk.

kawan ku Fazz yang macam princess. woohoo!~

maybe mekap lagi sikit ok.x nampak cm pale sngt. (pandai je la aku komen, pakai bedak pun failed..ya, mengantoikan diri sendiri)

pose by a lady i called beauty.(sleeping beauty???)..act aku xtau nama.bubuh je la apa sesuai. hehe.

kiut. elegant. smart. bagus!!!

jom tengok lelaki2 yang nasib tak terpupus kat side depan. susah aku nak cari, dorang asik main sorok2 kat belakang.

 senyum yang mahal.(bagus2!!..)

aku ngan Hana yg paksa dia amik gambar. hehe

ce. bergaya la tu.

pose statik dari ipin si pembaca doa makan(minum sekali la, majlis pun!!). hehe.
alasan : x pandai nak pose sorang2. ok aku amik lagi 1 gambar berdua. korang komen.

apa pendapat korang?..
aku : ari tu kemain ko komen gambar silat kitorang ey?

suhardi nampak menyerlah, kat red carpet lagi...fuh!!

dhines yang takut tangkap gambar sorang2(mcm la aku nak jual gambar dia kat chow kitt...hehe..) jadi Hana terpaksa bergambar sama.

i always love white suit.

mangsa terakhir bagi lelaki oleh aku & Hana. bagus2!! menarik.

tempat itu dinamakan Kg Pengantin yang terletak di Jalan Genting Klang. i thought it is in klang, rupe2 nye 10 min je dari KTSN. cis, penat aku berlagak ngan......... sebab nak g jalan2 kat Klang.(i hope she's not reading this).heheh. 

ada bilik yang disediakan. mmg cam bilik pengantin yang ala2 mewah la. so, cuba semak di luar(check it out) gambar2 yang kawan2 aku pose maaauuuutt punye..

 isma yg tampil bergaya.(ce, skema nye ayat daku)

x suka gambar aku.!!!!!(tapi nak gak ada muka kat entry ni..hehe)

isma & Ecot.

pakai tudung tu, muka aku cm kakyong la plak...(warrgghh~~!!!)

spiderwoman yang x tau panjat dinding, panjat kerusi pun ala2 gayat.


fuh..style!

another pose by izyan.(ni belum jadi pengantin lagi..hehe)

katil yang sedap untuk lena doploh pat jam waktu malaysia.(waktu bangladesh dilarang sama sekali)..

bukan gambar pengantin, kan da tulis tu. adoiyai.lagi 1, aku x kawin dgn dorang. ade ke kawin bertiga?(hehe)..pempuan plak tu semuanya...(erk?)

di luar BILIK PENGANTIN, iaitu di TANGGA PENGANTIN, KARPET MERAH PENGANTIN, & APA2 YANG PENGANTIN, ade beberapa pose menarik yang aku nak share.
ok. cute. (ooppss....e  x   p  a  n   d  .......) (^,~)

 ini macam model. setuju x? model minyak cap kapak@minyak murni.(warf~)

beratur cam kat kantin sekolah. fuh. tgh beratur pun bergaya (wahaha!!)..mak cik, ABC satu...~!!!(kantin sekolah ade ABC ke?)

photographer pun nak la bergaya. ksian asik tangkap gambar kome je.(nak tayang kamera yg bukan milik aku.)

lupa plak aku ni gambar mula2 b4 majlis.

hari yang penat, disudahi dengan hujan dan payung aku tercabut namun berjaya disambungkan kembali (pada yg m'gelakkan aku pasal payung, x nak kasi pinjam payung! lepas ni kalau hujan lebat2 korang tak ada payung, aku biar je.hehe.biar aku plak gelakkan korang)

ok. tu je kot. aku ada homework nak buat (cam budak sekolah je).tengok la gambar. tak nak tengok tak pe, tak masuk diagram exam. aku pasti punya, konfem!!. soalan dah bocor(pasal ni je la). hehe

 tgh carik org hensem ...(ooopppssiiee...ade ke?)hehe.

so, ini aku. ada x bakat aku jadi mamarazzi.(poyo! idati poyo! idati poyo!)
ade lagi gambar x upload, belum siap edit lagi. excited sangat nak upload. haha. maybe next time aku upload more goOd pics k.

i felt lonely act.