Do you like my blog?

Saturday, February 19, 2011

Cara-cara Meng'anjing' Manusia

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, February 19, 2011
tak mahu cakap panjang, tapi ada manusia yang mungkin 'wishlist' nya tertera 'aku ingin jadikan manusia itu anjing' atau nama glamour sekarang 'menganjing'.(warf! warf! *bunyi anjing kacak).


1) Pilih manusia untuk dianjingkan.
  •  iya, boleh jadi kawan-kawan sendiri, boleh jadi outsider, boleh jadi saudara-mara, boleh jadi juga musuh kepada bf/gf anda. boleh jadi juga anda nak menganjing diri sendiri kerana anda sendiri tak suka diri anda.

2) Jalan lenggang-lenggok sambil point punggung yang berlenggok itu ke arah manusia yang malang tersebut sambil mulut mengata-ngata bebas 
*point ini kalau nak buat pada diri sendiri, sila buat depan cermin besar
  • kenapa tak nak point guna tangan sedangkan anda ada tangan? kerana ia macho point guna 'lenggang-lenggok'. kalau guna tangan nampak sopan sangat. lagi best kalau pakai ketat sikit (kalau konfiden perut tak buncit,boleh pakai ketat lebih), nampak lah lenggokan tersebut dengan ketara  sekali.*dung! dang! dung! dang! -mungkin macam ni lah bunyinya lenggokan tersebut.

3) Keluarkan kata-kata sarkastik di depan manusia yang malang itu
  • contoh kata-kata : ee, adalah orang tu kan tadi dalam kuliah..bla bla bla..kesian kan (buat jelingan kurang manja ke arah manusia malang yang terpilih)

4) Pastikan suara anda kuat ketika menjampi serapah
  • kalau nak menganjing orang suara mestilah kuat. tak tengok movie ke, kalau witch nak jampi serapah manusia depan dia mesti nak spell kuat-kuat. inikan pulak nak menganjing (spell manusia jadi anjing)

5) Ajak kawan-kawan buat jampi serapah anjingan
  • bukan takat kawan-kawan. anda boleh kenalpasti musuh manusia malang itu. buat group. proses anjingan pasti berjalan lebih cepat

6) setiap kali manusia malang lalu, bisik-bisik dengan orang sebelah sambil mata jeling-jeling manusia malang. gelak-gelak sikit.sumpah itu menyakitkan hati.
  • kalau sebelah korang tak ada kawan, ada warga Bangla pun boleh lah jugak. janji dapat gelakkan manusia malang.

7) buat blog.
  • lebih mudah untuk taip entri lalu linkkan ke blog manusia malang(jika ada,kalau tak, link ke FB dia).


#jangan buat macam ini, okey.sesungguhnya ia tidak berperikemanusiaan tetapi berperikeanjingan. (aku buat entri untuk ingatan).
#yang point 7 tu ok. tapi ayat mesti pada-pada, pastikan ia berbentuk pengajaran kepada semua, bukan f*ck you semata. ia tak normal untuk manusia yang berakal.*entri aku ni berpengajaran ke?




7 C.O.M.M.E.N.T.S:

miss miera said... [Reply]

hahahahaa
staillah !

Cik Atiqah Shaharin said... [Reply]

haha.. aku bc entri ni tros rse nk bela anjing pastu lpaskn bg dia gigit org yg aku nk mganjing tu.hehe

kamarukom said... [Reply]

guling2 aku gelak makcikkkk!! hahaha

idAti mALek said... [Reply]

miss miera:
stail?
pa dia yg stail?hahaha

idAti mALek said... [Reply]

Cik Atiqah Shaharin :
aku pun rasa style gak,.heheheh~

idAti mALek said... [Reply]

kamarukom :
tenang tenang,,..jgn tgolek

alinac lover said... [Reply]

peh! bgus ek menganjing..kdg2 oke gak nih ahahahhaha