- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf Tutorial 2 | Memasang html dalam entri (tanpa box) | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Thursday, February 17, 2011

Tutorial 2 | Memasang html dalam entri (tanpa box)

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, February 17, 2011
ya ini cara aku nak convert script terus dan letakkan dalam entri.

gunakan converter ini saja.klik link di bawah.


- korang letak codes yang nak dipaparkan pada entri korang/tutorial korang/komen korang dalam Input box
- format tags jangan usik-usik lah okey.
- yang button lain, boleh explore sendiri (terbukti aku pemalas)
- lepas copy code/script yang korang nak, tekan convert yang kat tengah tu.
- done, dia keluar dekat Ouput box.
- copy output box,paste dalam entri korang.  :)

#pemalas nak guna manual, macam ni lah. aiyaa.

kredit to : http://www.raracandyfloss.com

boleh juga guna laman web ini.
cuma paste kod yang ingin dipaparkan dan tekan button 'encode'.

0 C.O.M.M.E.N.T.S: