Do you like my blog?

Sunday, March 6, 2011

red and white dinner review

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, March 06, 2011
Semalam adalah dinner kolej aku yang bertemakan merah putih. this year aku bukan lagi gambargrafer macam tahun lepas*dengan muka tercengang-cengang pegang DSLR kolej, tapi serius seronok pegang kamera sebab semua orang akan senyum dekat ko.(walaupun not exactly ditujukan untuk ko)*. boleh tengok lah hasil zaman kejahilan terhadap DSLR punya kerja + editing caca marba di


sebenarnya tak layak pun jadi gambargrafer. sekadar nak mengada-ngada*well aku memang mengada-ngada*. jadi semalam along,acu,ateh,atam,apek dan semua peringkat nama sudah jadi 'Merahnya Mak Ngah'. aku tak berpeluang nak snap picas banyak sebab aku duduk meja nombor 100. belakang sanaaaa...kalau hangpa nak tau aku duk mana la.haha.

the best part in the dinner are:
semua orang cantik, tempat tertutup, makanan sedap, bas tak delay.

the not so best part in the dinner are:
surau kecik(well i guess this can't be help), sound system kat belakang tak ada, makanan SERIOUSLY TAK CUKUP*ok aku tahu ramai yang complain ini*, waiter tak polite langsung*untuk meja aku*, bau perfume yang menjulang-julang di depan muka di sana-sini.

tak nak komen pasal persembahan, multimedia, anugerah-anugerah yang diwujudkan pada malam itu kerana aku tak nampak. aku duduk belakang. mengasingkan diri dari duniawi mekap 3 inci dengan dress-dress atau kot-kot kesan daki penjajah*poyo ayat ni*.. actually aku tak nampak, jadi aku buat lah hal sendiri. hahaha!

ada snap few picas for the post. 
Cik Kain Batik yang paling vogue di meja kami*yang lain-lain?jangan tanya*

Farah yang tekun membaca menu.

ini dua biji gelas kosong.

macam ancient picas yang diwarnakan.

faz tak best sedang buat muka tak best

dia je lah jadi model.

makcik jadian.

aku The Makcik Jadian dan Faz the Makcik Dewan Makan
aku The Slenges dan Nania The Raksasa

dalam beberapa minggu lagi, aku dan coursemate aku akan pergi praktikal 2 minggu di bahagian Orthopedics. jadi sebagai persediaan menghadapi sedikit cabaran untuk menempuhi karier sebagai Occupational Therapist di masa akan datang*insyaAllah 2 tahun lagi*, ini yang kami buat.

ini static splint untuk fracture at 1st metacarpal. suprisingly Mr Soh said our(pika n me) splint is a good splint. :) 5bintang-bintang untuk diriku dan Pika The Pikatak.

selepas itu ada buat dynamic splint. tapi aku tak ada picas. lagipun Mr Soh tak komen 'goodsplint' jadi malulah nak upload di sini.haha (^,~)

ni pulak muka sejak akhir-akhir ini dalam kuliah bersama Nania The Raksasa.

spek tu Isma punya ok.

sekian ceritera hari ini semua.



3 C.O.M.M.E.N.T.S:

CKB said... [Reply]

hohoho~~~~

AISHA INANI said... [Reply]

spek kawan ko tuh smart ahhh! mcm teringin. hehehehek.

dinner korng meriah ehh.
tmpat aku mcm bosan jep. hmmm.

idAti mALek said... [Reply]

AISHA INANI:
smart?mekasih...

meriah sangat...sampai cepat sngt aku balik...haha...