- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf cheapest things for the soul | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Wednesday, September 28, 2011

cheapest things for the soul

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, September 28, 2011
kawan-kawan dalam kelas aku sibuk cerita tentang hutang pelajar dalam laman web UKM. kami masing-masing ada hutang. ada rm100, ada rm200, ada yang sampai rm300. bagi kami melihat not RM10 pun sudah cukup sakit untuk dibayar, apa lagi ratus-ratus.

bukan aku tak mensyukuri nikmat diberi dan apa yang aku berhak dapat dan setakat mana rezeki aku. tapi hari-hari yang kami lalui agak perit. yeah, money do talks kan. tambah-tambah bila dalam kampus macam ni, i mean, mostly people around us got scholarship and we didn't. mungkin ada dosa kami di masa lampau lalu dibayar cash dengan tak dapat JPA atau Allah memang nak bagi kami kesusahan sebelum kesenangan nanti. itu cuma assumption aku sendiri, dan aku rasa ia agak berasas. aku pernah baca cuma idiots sahaja yang cakap 'money talks', jadi sekarang akulah si idiots itu.*refer ayat atas*.

we heard people around talking bout having new branded outfits for this new semester. but we can only buy one half-branded things that we needed most for the whole sem. when we go buy things, we choose the cheapest brand from the rack.

last 2 years when others wearing specially-buy-dress or specially-buy-outfits for dinner, we just can afford wearing the clothes from last Hari Raya or borrowing friend's clothes to make us look a lil bit differ that day. just that.



we choose the cheapest things to buy from the cheapest stores ; shoes, beg, books, foods, soaps, toothpaste, pens.etc.

sekarang nak kena amik vaksin pun rasa sakit nak bayar. aku risau duit sem ini pun tak bertahan lama.

terluka. :'(

3 C.O.M.M.E.N.T.S:

Cik Atiqah Shaharin said... [Reply]

ksian korg. slmt unimap xde cmtu. tp duet pt ktorg still x ckup gk la.

mohd farid A.K.A payed said... [Reply]

ala..la...la...la...cianya.....xpa nte claim kt nania the raksasa k.

haikalblank said... [Reply]

hahaha samalah nasib kita! aku tak ada ptptn. yeah, nampak macam mak aku kaya. tapi sebenarnya seksa tak ada pinjaman. huh!