Do you like my blog?

Tuesday, October 25, 2011

adakah anda blogger yang bertanggungjawab?

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, October 25, 2011
blog sekarang satu medium penyampaian idea, berita and so on. jadi bila kau rasa blog kau macam sampah dan tak famous langsung; jangan kisah sangat. lagipun orang lain tak bayar kau dengan duit kan, mereka cuma bayar dengan masa; nak tunggu blog kau loading macam siput babi yang degil.

maksudnya kena kisah jugak lah. masa tak boleh undur kecuali jam kau rosak; jarum dia longgar jadi boleh patah balik belakang. kemungkinan kau kena rotan dua puluh das kalau kau bagi ini sebagai alasan lambat datang prep petang masa zaman sekolah dulu. bila dah berbirat baru tau apa erti penyesalan terhadap alasan tak relevan.

intro yang panjang takkan mencambahkan kreativiti pembaca, tapi mencambahkan kemalasan dan kemarahan.

tanggungjawab kau pikul makin berat bila kau blogwalking dan lihat blog kau dalam bloglist orang lain yang ber'title "Yang aku suka", "yang hebat" atau lain-lain.

rasa tak apa aku fikir?

.dunia kau dalam blog sudah dikongsi dan kau wajib tidak menaip perkara yang bukan-bukan dan ajar bukan-bukan. dosa semua kau tanggung.

kan? kbaibai.

2 C.O.M.M.E.N.T.S:

Rosalia said... [Reply]

mesej yg mendalam :D peringatan utk smua dan diri sndiri

Hanif said... [Reply]

betul gak....blogger mesti bertanggungjawab!!!!
Thanks ingatkan aku yang mudah lupa