Do you like my blog?

Saturday, December 31, 2011

sayonara 2011

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, December 31, 2011 1 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
mengakhiri tahun 2011 ini dengan hati yang sesak dengan exam. dan menyambut tahun baru 2012 masih sesak dengan exam *pong (bunyi pengsan)*.

tahun 2011 banyak sangat mengubah aku. aku pun penat jugak diubah, tapi dah makin dewasa tak boleh pura-pura macam budak tadika. muka pun dah bulat. aku pun malu nak publish aku yang semakin membulat dengan bahagia..miahaha.

tak lama lagi encik mafia pun bulat macam aku. :D *sebelum kahwin nanti dua-dua pergi slim world*.
tak nak la masa jadi pengantin, aku gemuk. sedih aku. :P

azam tahun baru: kurangkan 6-10kg. (kalau lebih pun tak de hal)

method :
- jalan kaki pergi kelas
- makan nasik sekali sehari, lain-lain makan buah-buahan
- ikut mak pergi menoreh getah *walaupun aku tak tau menoreh, menjahanamkan boleh, tak de hal!*
- sesekali turun silat kalau tak busy
- senaman muka setiap hari dengan menampar diri sendiri
- beli baju saiz XS dan gantung kat dinding. sampai baju tu aku boleh pakai longgar
- angkat berat guna botol kicap saiz besar
- skipping macam orang gila
- tampal gambar paling gemuk yang aku pernah ada kat dinding *mesti aku malu kan?*
- tampal gambar orang gemuk yang cantik gila bila kurus
- tampal gambar aku masa kurus
- tampal gambar pakwe ku yang hensem *kalau aku gemuk sangat, nanti pakwe lari ..keh3*
- tampal gambar baju kahwin yang saiz kecik molek
- aku tak suka joging, tapi aku suka mengemas. jadi setiap pagi aku selerakkan bilik, malam-malam aku kemas. *berpeluh tuu!*
- buat apa-apa asal berpeluh *makan benda pedas tak dikira*

sekian beberapa plan aku untuk misi menguruskan badan tahun 2012. doakan aku. AMIN YA RABBAL ALAMIN.

gambar yang mungkin masih kurus

mungkin laa kurus...huaaa

Wednesday, December 28, 2011

taik game

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, December 28, 2011 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
satu masa tu pergi program anak angkat kat johor, adik angkat yang masih kecik umur 9 tahun tu tanya aku "Kakak, kakak pandai main game tak? Jom kita main game!".

aku pun "Eh, akak tak pandai main game la..hee hee hee.nanti kalah" bajet comel. budak tu puas hati dengan jawapan aku. mungkin pada mata dia aku adalah seorang kakak yang hanya baca novel cinta.


puii.

aku lah yang memenuhkan lappy dengan game yang bukan-bukan. kadang-kadang orang tak main pun game tu, tapi aku main. HAHAHA.

maafkan aku adik kecik.

Personality Test : I behave seductively?

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, December 28, 2011 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Your view on yourself:
You are intelligent, honest and sweet. You are friendly to everybody and don't like conflict. Because you're so cheerful and fun people are naturally attracted to you and like to talk to you.


The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.


Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.


The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?


Your views on education
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.


The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.


How do you view success:
You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.


What are you most afraid of:
You are afraid of having no one to rely on in times of trouble. You don't ever want to be unable to take care of yourself. Independence is important to you.


Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.


Want to find out your own personality people? HERE.

sapa nak pendrive TOSHIBA 8GB dengan 16 cute design, RM45 sahaja...FREE DELIVERY lagi. klik.

Free Shoutmix akan ditutup? Jom try free SB yang lain.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, December 28, 2011 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

bagi yang menggunakan shoutbox free dari Shoutmix mungkin telah diberitahu yang Shoutmix akan menamatkan perkhidmatan percumanya bermula Januari 2012. bagaimanapun jika berminat, bolehlah terus menggunakan shoutmix yang berbayar. *kalau berbayar, mestilah lagi best kan?*

sebilangan besar blogger menggunakan shoutmix sebagai platform untuk promosi blog masing-masing. jadi di kesempatan ini, aku nak suggest shoutbox yang okey lah pada aku.

1. http://www.fibox.ws/

2. http://www.shoutjax.com

3.http://cbox.ws/


yang aku gunakan sekarang fibox. boleh login ke FB terus. senang, tak payah signup lagi :D
selamat mencuba lah semua :D

banyak lagi yang okey tapi aku terlepas pandang :D

*Tutorial Hutan Kabut : shoutbox comel

Tuesday, December 27, 2011

The Reason

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, December 27, 2011 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
he is the reason why I sleep while my phone still on my hand. 
he is the reason why I smile even nobody with me.
when I,
staring too long at the pictures,
waiting for one message during midnight,
laughing in tears,
drowning in daydreams,
stay up all night talking,
writing love poems,
listening to love songs,
drawing couple pictures,
start being a girl.

he always be the reason.



He is the reason I keep staying strong,
He is the one that will be there for me when things go wrong.
He is my shining star,
He is the only guy that has my heart.
He is the one that takes my breath away,
I love him more each and everyday.
He means the world to me,
He is the one I'm talking about when I say "We were meant to be",
When I walk with him,it's like he is the only one I can see.
He is the reason for the smile on my face,




No one could ever take his place.
He is the love of my life,

He is the one I'm always thinking of,
He is the guy I'm hooked to like a drug,



Hes the reason I'm still living,
Without him I'm nothing.
He is my world,my life,
My everything.



*tapi apa-apa pun, family comes first. :D












Don't shy to be an as*hole

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, December 27, 2011 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Just a short dialog to boost my spirit..hehe





hahh...ambikk!

Monday, December 26, 2011

kata-kata yang random

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, December 26, 2011 1 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
kata-kata ini adalah ngomelan aku. tak perlu link atau kredit sangat entri ni. jangan treat blog aku macam buku karangan BM masa sekolah.

bak kata Mafia aku, semua benda yang kita minat terpulang pada sokongan orang sekeliling. kalau kita suka sangat pada satu bidang tu, tapi semua orang tak bagi sokongan, lama-lama kita pun lumpuh.

kalau kita tak suka pada satu bidang tu, tak berminat pun. tapi kalau ramai yang bagi sokongan dan dorongan, insyaAllah kita boleh kuat.

dua-dua situasi ni ada pada aku sekarang.

i just wanna say:

ikut masa aku adalah loser. kadang-kadang aku winner. jadi,

stop telling me I'm a Degree student, and stop telling me what should I do.
degree student pun manusia jugak, degree student tak dapat mandat dari langit macam cerita dongeng.
dari sekolah tau aku asyik diberitahu aku kena buat apa. macam kerbau kena cucuk hidung.

semua orang ada first time. dan tak semua first time semua orang sama - berjaya. mungkin juga ada yang gagal tahap dewa sampai nak terjun monorel bukit bintang. terpulang masing-masing. kenapa kita perlu kritik first time orang lain. dalam sejarah hidup kau mungkin first time bahagian ini hebat, tapi first time bahagian lain kau kunci rapat-rapat.

sebab kau pun loser.

tak ada siapa perfect dalam hidup ni. Nabi pun selalu solat taubat kalau-kalau ibadatnya tak sempurna. kita ni pulak nak mengaku perfect dan idolakan orang lain yang kita rasa perfect.

puas hati aku.

Monday, December 19, 2011

Cara Mengatasi Rasa Bangang yg Membuak-buak

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, December 19, 2011 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
kita memang perlu rasa bangang tahap hyper supaya kita tau yang langit bukan tinggi 190cm.kalau macam tu pak arab semua tu kepala dah tahap angkasa lepas sebab terkeluar dari langit. aku sedar sekarang adalah masa paling sesuai untuk give-up, sebab macam tak ada purpose lagi aku stay kat sini. dengan kata-kata yang menghentam-hentam gegendang telinga aku sejak seminggu ni, aku dah tinggal nyawa-nyawa ikan dengan tempat ni.

bila aku rasa down, aku selalu ingat kata-kata "ada sebab kenapa Allah tak bagi kau macam yang kau nak, Dia bagi apa yang kau perlu". bila aku buat salah dan kena maki tahap dewa aku masih boleh senyum sebab aku ingat "Mistake is a Gift". sebab tak ada orang yang buat kesalahan yang exactly sama macam aku dan boleh terima makian dan pengajaran.

kau cuba senyum walau hati sakit. tapi sampai masa kau sorang-sorang tak ada kawan sekeliling, yang ada hanya batu-bata memisahkan kau dan orang lain; kau boleh mula tidak hipokrit. kau kira 1,2,3 dan menangis macam orang gila.

itulah yang aku baru buat. cukup 3 minit.

Wednesday, December 14, 2011

Short Review on Our 3rd Year together

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, December 14, 2011 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
busy re-doing my case study until no time to update one of the precious day in our love journey.                         (13th December)

it's been 3 years. why our feelings become stronger. ♥ 

even we don't buy cakes to celebrate, buying each other gifts as love symbolic, we have exchange our feelings for years,. we both always give and take. what's more precious is the quality of time we spend together. this date is just our reminder on how long we have been, and how strong we are to go through the years together.

our moments make me smile. thanks for being my soulmate. hope to be happy always for the coming years and later. and hopefully until the hereafter.


will update later.

Monday, December 12, 2011

Ily birthday boy.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, December 12, 2011 1 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
i'm so sad I can't write proper wish for my beloved Ridwan. sorry.

by the way, Happy Birthday sayang. happy 21st birthday. May Allah bless you.
May our relationship last forever.

tomorrow will be our 3rd year together.

I love you.
I love you more.
I love you more than I love myself.









Thursday, December 8, 2011

semuanya disaster hari ni

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, December 08, 2011 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
tah la, aku cuba fixed the things tapi bila perkara datang balik, I feel disaster.

syaitan nirojim mana yang hasut aku.

Tuesday, December 6, 2011

Siapa nak rasa hebat, jom join :D

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, December 06, 2011 5 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
woah inilah giveaway pertama yang paling banyak hadiah yang dia nak bagi. terkejut aku! muahahahaha....
ada 85 hadiah untuk dimenangi. gila laa gila laaa...HAHAHAHAHA $$$$$$$$$$$$$!!!!!!!!!!!!

siapa nak join just klik here.


NEW Giveaway BANNER

ni senarai sponsor hadiah untuk giveaway :





kalau macam ni, hari-hari aku suka menaip! hahahahahaha

Monday, December 5, 2011

i'm on pain killer

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, December 05, 2011 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
sejak Jumaat lepas aku rasa belakang sakit-sakit, aku ingat tidur atas toto selama 2 minggu ni dah bengkokkan vertebrae aku. aku masih bersabar, pergi kenduri Ica pukul belakang aku pun terpaksa tahan. mungkin jugak sebab dulu masa silat selalu jatuh ; tertiarap, terlentang, terhentak, semua ada.

dalam masa 2 minggu ni jugak dah macam-macam jadi kat classmates kitorang ; Isma masuk ward sebab denggi, Diya pulak tengah demam tapi belum keluar diagnose pasal denggi ke apa, Farah kena tendon cut ke ape benda entah, dan aku? Aku kena sakit-sakit belakang yang teruk. Mula-mula doctor ingat UTI kot, tapi dia cakap simptom semua pasal urine, aku dah tau ;aku kurang minum air putih.

yang poyo nya,aku siap tunggu dalam jabatan patologi lagi nak diorang explain pada aku apa result atas kertas yang dia bagi tadi.

masalah urinate tu lead pada sakit-sakit belakang yang agak severe. lepas ni aku nak hidup dengan sihat. bebaskan diri dari penyakit.


i'm on pain killer now. aku sedang hanyut dalamnya.

Sunday, December 4, 2011

kenapa aku taknak jadi orang dewasa dan berkerjaya

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, December 04, 2011 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
tempoh hari dalam pukul 4 petang, aku duduk-duduk dalam jabatan tulis dokumentasi patient. hell skemanya aku; sambil layan sorang patient yang aku rasa extra happy sebab sakit. pertama kali aku jumpa.

he's non-stop Facebooking via cellphone.

jadi aku decide untuk troll dia secara kecil-kecilan; mengelakkan troll aku dikesan oleh therapist yang ada.

"ehemm...amboi , FB je ye.dari tadi lagi khusyuk...." *sambil tangan affected dia sedang diberi heat therapy.
"oo..hehe..alah, masa sakit baru nak ada life, dulu kerja je 24jam FB tak pernah bukak,"
"macam tu pulak?,"
"ha-ah. dulu kerja; bangun tido, pergi kerja, makan, tido, balik rumah, ..macam tu je. tak jumpa orang, tak contact sesapa..rasa takda life gila.ni dah sakit ni banyak masa lapang, baru la tahu life tu apa.seronok jugak sakit ni,"

statement dia yang last tu buat hati aku argue selama sejam dan sambung lagi malam itu; adakah aku akan jadi monster yang tak ada life bila mula kerja nanti?sampai sakit pun seronok...

entah.

Saturday, December 3, 2011

Masa sekarang tak jamin masa depan sapa-sapa

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, December 03, 2011 4 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
aku cukup anti orang yang memperlekeh course apa aku ambik, atau sapa-sapa. apa kalau sekarang aku amik Pharmacist kat UKM, boleh jamin ke masa depan aku cerah?

buatnya aku kena tendang masa tahun 2 sebab gembira tak tentu hala, masa depan aku macam mana?

kalau aku sekarang belajar kat Kolej Apam Polka Dot (nama direka atas dasar tidak breakfast) dalam course Arts of Ants (ini pun reka), masa depan aku gelap ke?

buatnya aku jumpa satu spesis semut yang dah pupus 600juta tahun lepas, haaa......kaya gua!

Thursday, December 1, 2011

punca kenapa kita selalu dapat fakta salah

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, December 01, 2011 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
aku bukan nak berlagak cool ke pandai ke bangang jauh sekali.

tapi kalau insight dah terlebih sangat, Google pun jadi kitab, pergi kedai buku beli 2,3 references hatta 10 sekalipun, jumpa member-member mintak pandangan.

dan jadilah, bagi diagnose terhadap penyakit sendiri. syabas.



macam tu tak payah belajar medic 5 tahun sampai pecah kepala; anytime Google boleh bagi diagnose kat kau. key-in saja simptom yang korang ada.

.Goooooooogle.

"simptom selalu rasa takut pada unknown caller"(enter).
Loading.......

1. paranoid
2. mood disorder

free splint untuk aku yang menderita. boleh?

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, December 01, 2011 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
reflective writing. way way.

everyday.
cukup 20 hari vomit pasal RW. punyalah busy sampai terlupa hobi suka tangkap gambar sana-sini. ye, pagipagi bangun tenangkan fikiran macam mana nak kurang sakit. mandi, minum milo panas, panjat bukit broga err HTJ cukup. 20 hari weh macam ni, nasib baik aku suka jalan.

semua jenis sakitlah senang cerita aku hadap (sakit ringan je)- cognitive fx aku pun ada jam sikit. stokin memang tak lekang. mungkin esok patut buat AFO splint untuk kaki aku.

.untuk selesa di pagi hari, arghhhh!! senak perut lah macam ni.......

dah la, aku rasa macam poyo pulak ni.