- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf kata-kata yang random | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Monday, December 26, 2011

kata-kata yang random

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, December 26, 2011
kata-kata ini adalah ngomelan aku. tak perlu link atau kredit sangat entri ni. jangan treat blog aku macam buku karangan BM masa sekolah.

bak kata Mafia aku, semua benda yang kita minat terpulang pada sokongan orang sekeliling. kalau kita suka sangat pada satu bidang tu, tapi semua orang tak bagi sokongan, lama-lama kita pun lumpuh.

kalau kita tak suka pada satu bidang tu, tak berminat pun. tapi kalau ramai yang bagi sokongan dan dorongan, insyaAllah kita boleh kuat.

dua-dua situasi ni ada pada aku sekarang.

i just wanna say:

ikut masa aku adalah loser. kadang-kadang aku winner. jadi,

stop telling me I'm a Degree student, and stop telling me what should I do.
degree student pun manusia jugak, degree student tak dapat mandat dari langit macam cerita dongeng.
dari sekolah tau aku asyik diberitahu aku kena buat apa. macam kerbau kena cucuk hidung.

semua orang ada first time. dan tak semua first time semua orang sama - berjaya. mungkin juga ada yang gagal tahap dewa sampai nak terjun monorel bukit bintang. terpulang masing-masing. kenapa kita perlu kritik first time orang lain. dalam sejarah hidup kau mungkin first time bahagian ini hebat, tapi first time bahagian lain kau kunci rapat-rapat.

sebab kau pun loser.

tak ada siapa perfect dalam hidup ni. Nabi pun selalu solat taubat kalau-kalau ibadatnya tak sempurna. kita ni pulak nak mengaku perfect dan idolakan orang lain yang kita rasa perfect.

puas hati aku.

1 C.O.M.M.E.N.T.S: