Do you like my blog?

Saturday, March 17, 2012

warming up photoshop yang berkarat

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, March 17, 2012
sebab ada projek yang perlukan guna photoshop,maka aku kena la menghilangkan kerak2 basi sekian lama.

mula dengan silly2 poster..*yeke?*

sewaktu balik beramai-ramai. sumbat 14 org satu van.hebat van tersebut!

kami student occupational therapy sdg blatih O&M untuk rehab low vision and blind. :D

6 C.O.M.M.E.N.T.S:

ezzamalik said... [Reply]

wahhh cantik.tapi mcamana nak crop gambar and buat warna putih keliling eh?tq

zuk zuhaiza said... [Reply]

wahh occupational therapy. best kan. nanti bleh work together. hehe

Idati Malek said... [Reply]

ezzamalik:
haha thanks yep.

senang je, guna photoshop.
untuk crop bentuk petak je kite boleh guna "Reactangulae Marquee Tool" utk choose bahagian yang kita nak, and drag ke tempat kita nak.

untuk crop bntuk polygonal, boleh guna"Polygonal Lasso Tool", and drag.

utk putih keliling gambar, double klik utk gambar yg kita mahu letak putih, then choose. pilih "Stroke". boleh ubah warna nya dan ketebalan..

^hahaha...sori x pandai explain

Idati Malek said... [Reply]

zuk zuhaiza :
haha yeppp..
insyaAllah nty keje sama2.kalau ada rezeki.

Pokok Manggis Depan Rumah said... [Reply]

berkarat ker ni..
mcm ok aje..
pandai la ni.. :-)

Visit Pokok Manggis Depan Rumah

Idati Malek said... [Reply]

pokok manggis :
haha,,,mmg x bape pun.