- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf kembali ke sisimu KL | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Tuesday, June 5, 2012

kembali ke sisimu KL

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Tuesday, June 05, 2012
setiap hari pun ingat tentang blog. tapi tak ada masa sangat nak update.

aku dah kembali ke KL. setelah 5 minggu di Penang dan cakap bahasa Penang tak berapa pekat dengan tujuan memahamkan patients. kadang-kadang aku sendiri yang tak faham apa aku cakap. patients apetah lagi. dan bersungguh-sungguh juga aku mengingat bahasa mandarin yang lao shi ajar dulu selama 3 tahun. otak aku dapat lekat beberapa ayat sahaja; dan of course yang paling penting ni jiao shen me ming zhe?(siapa nama awak?). ayat feveret 'ni che bao le ma?'(awak dah makan?).

pernah sekali aku tanya patients 'ni zhu zhai na li?'. jawapan patients tu aku tak faham, dan dia berkata satu ayat ringkas yang meyakinkan aku bahawa di hujungnya ada tanda soal.

iya, dia soal aku dalam bahasa cina. aku terkaget keseorangan. hati terluka.
tolong saya lao shi.


4 C.O.M.M.E.N.T.S:

Anum said... [Reply]

lps nie kena belajar bahasa cina

A.I said... [Reply]

HAI!
lama tak dengar update.
untunglaa dah praktikal... =)
good luck then,

Idati Malek said... [Reply]

@anum :
hahahahaha..tu lah pasai nyaaaa

Idati Malek said... [Reply]

A.I:
alaaaa...aku busy..hahahahahaha