Do you like my blog?

Monday, October 8, 2012

Teka personaliti 1 - Jam

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Monday, October 08, 2012
Kita ada banyak cara masing-masing dalam meneka personaliti seseorang. kadang-kadang ada yg tak ambik port pun kan. but this time aku akan share beberapa cara aku menilai personali seseorang; walaupun tak selalu tepat*tak ada evidence based* mungkin juga kurang citation.  tapi ahh persetankan saja sebab pengalaman adalah guru yang lebih berharga berbanding buku kan.

Jam.

Pilih jam - kau bawak sorang manusia pergi kedai jam banyak2. kau tengok jam apa yang dia pilih, berapa jam yang dia berkenan, berapa lama dia merenung jam.










Maksud tersirat :

- susah nak pilih jam, tapi kalau dah terjumpa satu yang paling disukai walaupun mahal, mesti nak teringat-ingat(kalau tak beli) walaupun dah blah pegi kedai lain.bagi suggestion lain konfem tak jalan punya : orang yang selalu stick dengan apa yang disukai (setia) atau orang yang degil. (atau dua2)

- pilih jam lama-lama tapi tak berkenan walau dah 10 kedai pergi : orang yang betul2 teliti atau orang yang terlalu banyak masa lapang.  (atau dua2)

- pilih jam warna-warni : childish , happening. suka pendam perasaan.

- jam skema : punctual, rigid, tak terima idea atau sememangnya desperate tak ada jam.

- jam kartun2 : childish ataupun desperate. atau tak kisaj janji pakai jam.(atau dia memang kanak2)

- jam besar gedabak : attention seeker. low vision pun boleh jadi. 

- jam blink2 : perempuan - suka bergaya, lelaki - konfem gay.

- pilih design yang tak difahami : orang yang ada pemikiran pelik2  tetapi lebih kepada kreatif.

- pilih banyak2 jam : memang suka kumpul jam atau sememangnya dia boros. hahahaha.

- tak pakai jam : tak suka jam, tak suka aksesori, lupa pakai jam, jam rosak ataupun tak reti tengok jam. itupun nak tulis ke?

SO,KORANG MACAM MANA?

7 C.O.M.M.E.N.T.S:

Anum said... [Reply]

ermmmmmmm

Si GadisSemasa said... [Reply]

saya jenis yang firsttt sekali . hohohoh

Idati Malek said... [Reply]

anum : ape yg hmmmmmmmmmm nye?hoho

Idati Malek said... [Reply]

Si GadisSemasa : first??
childish?

hahahahhahahahahah

pika ruslan said... [Reply]

ko yg no. 1.. nani yg no. 2..ak yg las skali..kahkah

Idati Malek said... [Reply]

pika ruslan:
ha'ah..baru perasan ko x penah pakai jam..hahaha...bodo.~

Bidadari Besi said... [Reply]

Pertama. AHAAHA! Samapi sekarang masih terfikir jam dekat kedai tu T.T