Do you like my blog?

Wednesday, September 26, 2012

kenapa kita kena tahu kita cantik tak

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, September 26, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
minggu ini atau bulan ini mungkin aku lebih fokus pada positive word iaitu cantik.

sebagai contoh lah anda sangat cantik dan comel tapi anda tak sedar pun, tiba-tiba ada lelaki separuh abad add anda di 'beastbook' dengan mesej "Hai mata awak chantek sangat sangat lah. saya suka sangat, boleh tak approve saya, saya nak tengok gambar awak yang lain... :)". <--aku punya ayat ni sopan sangat, ada orang cair tak?

jadi,sebagai anda yang tak sedar anda cantik dan comel, dan banyak kali ulang-alik tandas nak tengok cermin untuk memastikannya (cermin tandas kan besar sikit), anda akan anggap ia mengarut. lalu anda approve.

dan sebenarnya lelaki itu kekurangan kasih sayang lalu mandrem gambar korang yang cantik jelita, terus anda tergila-gilakannya.

dan buah hati anda? OHH TIDAK.

game biasa yang ditakbiasakan

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, September 26, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Ini adalah rule asal game ni yang sangat bosan dan menyebabkan sore-throat dan eye-sore, serta cirit-birit yang serius. :
Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 50 Truths about you. At the end, choose 3 people to be tagged. You do not have to tag the person who tagged you.
Rule yang begitu petak menjadikan muka aku lebih nonagon.


Dan ini pulak rule yang aku baru reka in the spot :


Tak payah tunggu orang tag, sukahati la nak buat apa pun. pastu tak payah susah-susah tag orang sebab org lain lemas perut. lagi satu, tak payah nak bagitau sangat kebenaran *kalau nak tau lebih masuk meminang lahh weii, buat sesi ta'aruf! *tiba-tiba.*, tipu sikit baru best. merapu-rapu sangat dialukan. kalau taktau english, bajet je macam tau..
1. Real name: Nama sebenar
2. Nickname(s): Nama nick
3. Zodiac Sign: timbang Barisan Nasional
4. Male or female: perempuan melayu tak berapa nak akhir
5.Elementary School: elemen tanah
6. High School: high school musical
7. College: kolej matrikulasi malaysia
8. Hair color: warna rambut asia
9. Tall or short: wide.


10 . Relationship Status : relationSHIP sails forever.
11. Sweats or Jeans: sweating is good, but deodorant is expensive.
12. Phone or Camera : food!
13. Health freak: zombie
14. Orange or Apple : cempedak goreng, of course
15. Do you have a crush on someone? : no. i have smash someone face.
16. Eat or Drink: vomit
17. Piercings: kunci bilik aku ada piercing besar cam jaclyn victor
18. Pepsi or Coke: skyland juice


HAVE YOU EVER?
19. Been in an airplane: on? or in?
20. Been in a relationship: the sailing ship?
21. Been in a car accident: motor eksiden ahh wei..
22. Been in prison?: yeah! dekat umah pakteh, oleh pakteh.*sebab nakal*


 FIRSTS?
23. First piercing: penting ke
24. First best friend: placenta
25. First award: mata paling buntang/bulat
26. First crush: crushing ice
27. First word: blablabla...


 LAST?
28. Last beverage : air yg tak sedap, malu nak cakap
29. Last person you talked to in person: anak cik jaini
30. Last person you texted: mafia
31. Last person you watched a movie with: mafia
32. Last food you ate: fish n chip not so cheap
33. Last movie you watched:  ....
34. Last song you listened to: tak tahu tajuk
35. Last thing you bought: charger hp
36. Last person you hugged: pillow


 FAVOURITES :
37. Food: makanan yang kenyang dan kurus
38. Drink: minuman
39.Cartoon : inuyasha
40. Flower: bunga plastik
41. Animal : kucing the cat
42. Colors: pink
43. Movies: kartun
44. Subjects: fotografi


HAVE YOU EVER:
(Put an X in the brackets if yes)
45.[ x ]fell in love with someone. - like of course
46.[ ]celebrated Halloween.
47.[x  ]had your heart broken. - haha
48.[x  ]went over the minutes/texts on your cell phone.
49.[  ] turned someone down 
50.[  ]Broke someone's heart

Friday, September 14, 2012

14th Sept. - idati

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Friday, September 14, 2012 1 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
jadi, di sini lah aku lagi untuk kesekian kalinya. di kl. kadang-kadang aku suka kl, kadang-kadang aku rasa better tak payah ada kat sini. untuk jangka masa pendek di tahap-tahap usia yang masih nak having fun, kl memang sesuai. untuk jangka masa panjang kl memang SO NOT.

from the balcony of my home

dari balkoni tak nampak klcc n kl tower pun. but stil in kl (macam kat japan plak)

from my bed. ah..the sky & clouds..i want  to touch them.

the scenery from my room

study tables
but somehow i missed my tiny room in my hometown.

di belakang pintu. orang tak nmpak. hoho.


jangan peduli keselekehan itu.(extension tu meletup bila sampai KL)
lately aku terlalu banyak barang-barang warna pink. don't get me wrong. i'm still idati who loves to tell dumb jokes and laughing around seperti gangster yang suka pakai tudung hitam.
sebab sebenar aku suka warna pink adalah sebab aku nampak warna pink macam sedap untuk dimakan dan diminum.

alasan yang macam nampak macam escapist tapi itu memang hakikat.

maybe next raya i'll suggest my ridwan to wear pink baju melayu.how cute. ha ha ha. *he'll be reluctant, i know*

yeah. to my ridwan, i dedicate to you this OST from my favourite movie, Twilight. 1000 years.
i have loved you for a thousand years

i love youfor a thousand more


Christina Perri - A Thousand Years

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more





lepas ni, no matter what happen. i'll stay.
mari persetankan kata-kata yang tak penting, idati.

Wednesday, September 12, 2012

bersatu teguh, bercerai roboh.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Wednesday, September 12, 2012 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
buat tesis tentang stress.
adekah aku yang akan end-up bertambah stress? aku harap tidak sama sekali.

and to the person who keep bugging my head, upside down. stay away. i'm not in the semester of honeymoon.
i'm in the mood of finding a punching bag.

so, here we go. a thesis on stress by idati.

sekian tajuk tak berapa berkait kerana aku di ambang tengah-tengah antara sedar dan tidak.

it is called sleepyhead.



Thursday, September 6, 2012

lelaki ideal di masa lampau

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, September 06, 2012 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post

Tengah kerisauan membuat proposal dan segala macam jadah, aku pun pasang lagu. Kata orang dengar lagu adalah terapi muzik yang baik. Kata orang, bukan kata aku.

Kala keserabutan yang bukan saja terpancar di desktop laptop, di atas katil di wallpaper handphone, laptop mainkan lagu Change The World, OST anime Inuyasha. Tiba-tiba aku teringat zaman sekolah. Rasa macam nak balik ke zaman sekolah. Waktu yang aku masih mempunyai perkara paling aku risau cuma ;bila nak tengok cerita Inuyasha. Apa jadi, apa jadi?

Tapi kalau diberi pilihan, aku nak jadi budak kecik balik. Masa di mana aku bukanlah terburu-buru untuk menjadi dewasa.

Masa di mana inuyasha adalah lelaki paling ideal untuk aku. Hahahaha.

Masa kecik yang gemilang kini ditampar oleh masa depan yang horrible. Akibat proses pembodohan yang melampau , makanya…otak dimakan semut.