- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf December 2012 | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Saturday, December 29, 2012

burung kuang kuit

THE TYPEWRITER : idati on Saturday, December 29, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
hari tu lepak-lepak dengan kekasih coklat siapa lagi kalau bukan ridwan sarudin  (hehehehe) dan nania the raksasa makanan dekat kedai open-air favourite, bercerita tentang kisah-kisah mistik. maybe. haha.

so aku nak share pasal burung yang aku tak tau nama, tapi aku panggil burung kuang kuit sebab bunyi dia 'kuang, kuang, kuit'.

apa yang misteri pasal burung ni?
dulu-dulu masa kecik, selalu dengar burung ni berbunyi malam-malam. (aku duk kampung). yang misterinya, dia berbunyi masa malam dah semakin sunyi, orang lain senyap. lepas tu mula-mula bunyinya sayup je 'kuang, kuang ,kuit'. tapi makin lama makin kuat,bunyinya makin dekat. sudahnya dengar macam dekat sebelah bilik je. sampai sekarang aku tak tau kenapa macam tu. yang pasti bunyi nya memang jelas dan mendekat.

lagi satu aku teringat arwah opah aku pernah la cerita masa dulu-dulu dia pergi jaga durian kat kebun dia atas gunung. dia bawak la 2 orang budak lelaki kampung aku tu teman dia jaga. (kot la aku tak ingat dah citer). tengah-tengah larut malam menjaga durian tengah hutan, mestilah sunyi. tiba-tiba ada bunyi burung kuang kuit. macam yang aku cakap tadi la,bunyi dia akan makin kuat.

tapi yang lagi bijak 2 orang budak laki tadi pergi ajuk pulak bunyi 'kuang, kuang kuit' tu. arwah opah aku tegur la 'korang jangan bawak main bunyi tu," tapi dah tak dengar cakap masing-masing sibuk terkuang2 kuit sambil gelak-gelak.

nak buat citer bila tido dorang berdua tadi mimpi balik masa dorang sibuk mengajuk bunyi kuang kuit tu, rupa2nya ada sorang perempuan cantik rambut panjang tengah bertenggek atas pokok tengok dorang panggil-panggil dia. sebab tu dia datang.

lepas je mimpi tu, aku rasa deman teruk la dua orang tu.

kalau orang tua tegur tu,terima la. jangan lawan, kan dah terkena. hehehe.

macam mana dengan korang, pernah dengar bunyi burung kuang kuit tak?

kedai murah kedai 1 malaysia :)

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, December 29, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
sebelum aku tulis lagi lanjut atau mengecop aku apa-apa,lebih baik aku clear minda semua manusia yang membaca ni, aku cuma promote kedai murah. bukan kerana minda politik.

dekat UTC KL (of course aku tak tahu UTC stand untuk apa), a.k.a Pudu Sentral, ada macam-macam kedai 1 Malaysia. and aku punya highlight semuanya MUURAHH SIOT!

apa yang aku nampak; kedai rakyat 1 Malaysia, Kedai kain 1 Malaysia, Klinik 1 Malaysia dan my favourite Kedai Buku 1 Malaysia. hihihi.  so eager aku nak membeli pelbagai buku. they've got many series of Buku Lat, dan aku sangat eager nak beli. malangnya aku pun cukup-cukup makan di hujung sem ini. jadi aku kena tunggu duit yang akan datang.

semalam aku dah tak tahan aku beli jugak buku Ridhwan Saidi, Amerika. which aku memang dah lama nak beli. instead of RM25 harga biasa, aku beli dengan harga RM22!! dan perkara pertama yang wan cakap bila aku kata kat wan "Kte dah tak tahan lagi tengok buku tu semua!!!kite beli jugak satuu!!!!rawwrrrr"..of course rawwr tu aku cuma tambah, hehe, dan wan replies "Cik nurul dah gila.hehe". manja betul nama cik nurul, which is aku takkan toleh kalau orang lain panggil. dalam hati "sapa nurul? aku dati lah".


 yey. neway hari tu encik ridwan pun beli buku sirah nabi dengan harga RM55 sedangkan harga asal RM65. tengok kat situ, berbaloi-baloi. kalau boleh aku nak berdiri atas KL tower dan menjerit "MUUUURAAAHHH WOIII!!!!!".

and of course people won't notice.

the most surprising part adalah hari khamis aku tengok harga beras sekilo RM3+ but semalam aku beli beras 1kg RM2.50. aku rasa nak mengamuk, murah nya! benefit untuk student yang sengkek macam aku tapi masih mahu gemukkan badan dengan mewah.hihi.

nah kau nilai la sendiri.yang cash 5k tu cashier tu tersilap.aku bayar rm20 je..hahahahaha

the book! yey.

yang ini aku belum jumpa lagi

Friday, December 28, 2012

to people who find me annoying

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Friday, December 28, 2012 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
look into yourself.
what makes you feel annoyed to me?

the fact said that people get annoyed or jealous because they want to be like the person they annoyed or jealous of.

so you want to be me?
HAHA.

get a life,
LOSER.

Friday, December 14, 2012

diari uzai 1

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Friday, December 14, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
hari ini bermula dengan teh o panas lagi, tapi biskut meri aku sudah habis dibaham Lola malam tadi ketika aku tak sedarkan diri.

memang celaka lah kerja ni, buat aku tidur mati. sedar-sedar Lola dah pergi kerja muka kenyang.
mesti dia bangga kerana berjaya menjumpai simpanan meri aku.

oh semalam aku ada kutip anak kucing dalam longkang dengan harapan dapat mencurahkan kasih sayang.
sedar-sedar pagi ni dia dah mati keras.
apa kesalahan aku?


Oleh,
Uzai.

Thursday, December 13, 2012

4th year in love

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, December 13, 2012 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
semalam 12 12 12 adelah birthday my beloved armour and shining star, ridwan kesayangan. jutaan ucapan kasih sayang aku tuju untuk diri mu. hoho malu plak ai.selamat hari lahir ke 22 my sayang kui kui kui. pang.

and today, another special day. can u imagine 2 special day come after another. huhu. ia adalah hari di mana tahun ke 4 kita made statement that we are really falling for each other. aww. *syok sendiri*

i know i'm a bit show off (a bit sangat?). don't mind me, okay.

sory disebabkan awek mu yang tak berduit buat masa ini tak mampu berikan apa2. even not being the first to wish (aku tido plak). betapa sakitnya hati ini bukan sebab tak dapat jadi pertama yang wish, even second pun tak dapat. apa yang aku buat jasad aku tido mati. huish huish..

lebih mentragikkan lagi, i can;t even afford to buy you dinner. i don't give u card this year. i don;t wrap the present for you, because i have nothing by this time. instead, you give me ring. a precious one, written our names with your birthday on. supposedly i'm the one who give you something. i'm sory. *tearsburst*.


may our relationship sail forever.

Sunday, December 9, 2012

balasan

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, December 09, 2012 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
hari ini breakfast bukan bisket meri lagi, tapi roti gardenia bersama cheese. inilah yang dikatakan mengada.

hari ahad hari ini. KL cuti. tapi dari atas apartment aku, aku masih nampak kereta bergerak. tak banyak. rakyat KL masih dibuai mimpi. aku? dah gendut dengan breakfast sahaja.

ada banyak nak disiapkan memandangkan semalam aku dah bermalas2. rasakan balasan kau idati

Saturday, December 8, 2012

watak Lola

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, December 08, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
kalau awak rasa saya sesuai berkawan, marilah.

nama saya ramlah. lagi manja Lola. umur saya 20 tahun. lagi 5 tahun saya mahu jadi perempuan sebenar atas kad pengenalan.

mak bapak saya salah bagi nama Ramli.
mungkin terlalu suka makan burger ramlee.
atau tengok cerita P.Ramlee.

saya belajar business.
di LHT.

bisnes cap ayam namanya.

watak moja

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, December 08, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
selamat petang semua. nama aku moja. aku lelaki tulen. masa kecik dulu mak aku dah set masa depan aku jadi doktor pakar bedah.

sekarang aku di KL, bukan menjadi doktor pakar bedah, tapi jadi doktor cermin kereta.

masa depan aku masih panjang, umur aku 22 tahun.

hobi aku melipat baju dan mengutip kucing di tepi jalan. separuh dari rumah aku didedikasi utk welfare kucing.


watak uzai

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, December 08, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
hai nama aku uzai. sejak dari kecik aku suka makan biskut meri cicah air teh o panas. bercakap tentang teh o panas, dulu aku tak tau apa beza teh dan teh o. sehingga la umur aku 18 tahun.

sehingga kini aku masih teringat dua perkara yang boleh menggagalkan PMR aku, pasal teh dan reaction kimia terhadap lime juice yang aku tak pernah hafal.

selamat berkenalan, namaku uzai. aku seorang lelaki, terperangkap di dalam badan seorang perempuan.

orang panggil aku Jay.
panjang lagi, Jaybon.

sebab lagu aku tersenyum.

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, December 08, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
tersenyum pulak aku nyanyi lagu ni sorang-sorang.
flashback balik. hahaha.











Hey, I just met you,
And this is crazy,
But here's my number,
So call me, maybe?


Sunday, December 2, 2012

i request to relax

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, December 02, 2012 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
masa kecik kita expect bila dewasa kita akan jadi lagi bebas, bebas dari suruhan buat benda2 kita x suka macam kena bangun pagi mandi air sejuk then pergi sekolah. aku ingat lepas habis sekolah, we all be FREE to play anything. like in childhood.tapi masa berubah,so as diri kita.physically n mentally. kak yong bukan kak yong yang suka tibai aku guna bulu ayam lagi,dan tasya takkan sama besar dengan zaman yang aku stil boleh dukung dia. itu dalam fikiran aku, in short. time has changed. dan sekarang pun dalam sibling cuma aku yang tak kawin lagi. masa kecik dulu aku tak pernah bayangkan pun kakak aku dukung anak sendiri macam mana. bagi aku, hanya mak aku dan yang setaraf dengannya yang layak dukung anak sendiri. mungkin masa tu aku fikir kami akan kekal macam tu. i'd never rushed to grow up. tapi masa mencemburui kita. besides of taking my childhood away, it also takes our beloved, you know. mereka pergi untuk memberi ruang pada generasi baru. who? our grand,grand,grand nanny/pa. so, should i hate the new generation? generasi yang suka main game gune touch screen hp. generasi yang umur 3 tahun dah ada facebook. should i?

and now i grown up, i merely can't think what it looks like to be me once, did i ever did something to compliment myself. i'm tired now.

i'm doing the things i don't like. dan setiap hari people will come dan cakap "macam mana awak nak kerja nanti?". shit i hate that. rezeki itu di mana2, bukan ketentuan manusia nak bagi aku makan. sedangkan ulat dalam batu boleh hidup.

it;s not like i'm not being grateful but this is the limit. i endure it for too long. i'm doing things in misery. i hate what i'm doing now. okay. okay faham?

i want to relax.

teaser wedding nana

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Sunday, December 02, 2012 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
kerana tidak ada masa lapang yang terlalu banyak untuk dibazirkan, yang ada hanyalah masa-masa sempit besar kuman (telahpun digunakan untuk menggelapkan pemandangan duniawi, baca:tido), aku hanya mampu buat short update eventhough so many things to type. so here's a teaser, from the unofficial photographer. that's me.