- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf Review HK 4 : Piano Putih itu White Piano by Angelicious Observer | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Friday, January 18, 2013

Review HK 4 : Piano Putih itu White Piano by Angelicious Observer

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Friday, January 18, 2013
Who http://www.emocutez.com
Hai, setelah sekian lama agak-agak dah bertahun dinaosaur, baru lah aku menyambung kembali Review HK ni. *hoho* kali ni aku nak review blogger pertama yang sudi join aku punya review ni iaitu cik Angelicious Observer, nama sebenar, Ain. kan?

Intro http://www.emocutez.com
Blog ni diberi nama Piano Putih Itu White Piano. well, mungkin blogger ni suka main piano *kot* kan?

"even i'm not double, but i'm truly complicated lady. don't easily accused if you are not knowing my truly original attitudes. know me better, then you will know my behavior much better. single word sometimes is good enough to explain every situations rather than thousand excuses that you yourself doesn't know what you are mumbling about."

haa.itulah yang tertulis kat intro utk blog piano ni. maybe writernya tak suka di'judge bukan-bukan *eh sapa yang suka di'judge? hahahaha. blog ni agak baru lah kiranya, tapi blogger nya tak tau baru ke lama. first entri adalah pada December 2012.

Template
template yg digunakan simple je, tak berat nak loading. berat hanya 56.75kb dengan kelajuan loading 0.15sec *clap3x* tahniah, memang ringan, unlike blog Hutan Kabut yang berat dengan gambar tuannya yang berat ooppss lalala. siap ada salji lagi ni haa. kat luar takde salji, tapi dalam laptop ada pulak salji ni.terima kasih, sejuk laptop aku. pinkish2 , ni mesti peminat pink ni. kan. http://www.emocutez.com



Header
blog piano menggunakan header pasang siap bergambar teddy bear *eh ape istilah aku ni??* sebagai header disertai dengan mukadimah 'SOME WORDS MIGHT BE HARSH BUT MOST OF THEM ARE HONEST STATEMENT. ITS HURT BUT ITS TRUE'. fuiyoo..itu dia warning awal.jangan main-main tau.

Shoutbox http://www.emocutez.com
jangan risau, blog piano ada shoutbox yang berlabel 'Cakap laju-laju'. in this case, taip laju-laju. tapi itu akan menyebabkan aku menjadi manusia paling typo dalam dunia. kantoi di situ.

Writing http://www.emocutez.com
Kebanyakan entri dalam blog ni lebih kepada fakta, tips, segmen, giveaway & review *ehem*. bagus sebagai permulaan untuk menarik readers sebelum menceritakan hal-hal lain. ayat yang digunakan pun mudah difahami. entri yang menjadi fevereto aku adalah Fakta Mimpi. hahahahaha...impressive. kenapalah blog aku tak banyak fakta.

Strength http://www.emocutez.com
Bahasa yang digunakan adalah sketchy dan mudah difahami. kalau puitis sangat, nanti mengalir pulak air mata aku kan. hihi. sidebar pun tersusun dengan elok, tak banyak benda merepek-repek such as gambar diri sendiri, kakak angkat, abang angkat, bf baru, bf baru clash, bf lama, bf lama dah jadi abang angkat, bf lama yang paling hensem dalam sejarah malaysia, kakak kepada abang angkat yang agak cun, idola dan sebagainya yang masing2 buat muncung itik. *oh madd*. aku

Weakness http://www.emocutez.com
Blog ni okey je *hek eleh macam blog aku best*. loading laju. cuma font tu macam kecik sikit.aku suka kalo font besar sikit. tapi depends on you kayy??!!


>>>>>sekian, jom kita ramai-ramai terjah blog Piano Putih itu White Piano. jangan lupa follow dan tinggalkan komen, k!

nak lihat LIST yang sudah di review?? tekan..


7 C.O.M.M.E.N.T.S:

Anum said... [Reply]

great sharing

angelicious observer said... [Reply]

terima kasih review blog saye, xde yang menarik pun,,blog awak lagi beast lah..unik name - Hutan Kabut. heheh

Pokok Manggis Depan Rumah said... [Reply]

jom pakat-pakat tengok blog Piano Putih itu White Piano..

Idati Malek said... [Reply]

anum :haha anum tak nak join review ke?kekekeke

Idati Malek said... [Reply]

angelicious observer :
unik ke?
lebih kepada cm bunyik kelam kabut jee...kekekeke

Idati Malek said... [Reply]

pokok manggis :
hahahaha......hari tu kata nak join

Miss Zu said... [Reply]

nanti leh review blog kita lak..huhu