- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf Food Hunting : Ice Room | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Thursday, February 7, 2013

Food Hunting : Ice Room

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, February 07, 2013
dulu kat TV3 dalam Jalan-Jalan Cari Makan ada bawak pergi ice room, tapi aku rasa ni kat cawangan lain, maybe kat damansara, ah sama je menunya. aku pernah pergi kat kota damansara dan nilai, dua2 sama.

so dalam Ice Room ni, bukan ais je dia jual, adalah makanan-makanan lain, which is agak mahal sebenarnya untuk taraf-taraf student. tapi sekadar nak lepak boleh la sekali sekala. bawak famili saja nak melayan ais sejuk gila boleh la. tengahari terik dapat ais, pergh menggigil wa cakap lu,

kali pertama pergi adalah dengan wan, kali kedua dengan famili. so, jom layan gambar.

First time pergi : Ice Room Kota Damansara




sejuk gigi.


2ND TIME : ICE ROOM NILAI
opah dan cucu2

mama, wafiq dan botol susu


mango .nyum

coco crunch tak sedap

yang ni bagus, kurang manis




dekat ice room ni, bila kita sampai, carik la tempat duduk mana selesa, yang aku tau bila kat dalam memang sejuk gila. lepas tu waiter datang bagi menu, pilih la. ada kertas order dengan pensel disediakan atas meja, so korang kena tulis sendiri. boleh lah berangan jadi waiter jap. kalau tak reti nak tulis, panggil je waiter tu bantu. takkan lah dia tak nak tolong kann?

untuk senarai outlet ice room malaysia, klik sini.
untuk senarai menu di ice room, klik sini.


rating : 3.5/5

1 -  sangat kesian. jangan jual lagi
2 - agak kesian.fikir2kan.
3 - boleh tahan. boleh upgrade lagi
4 - sedap. tahniah.
5 - sangat sedap.tahniah! will come back for more


6 C.O.M.M.E.N.T.S:

Nurzakiah Hanum said... [Reply]

SEDAPNYA

Idati Malek said... [Reply]

hoho...mestilah sedap..tapi sejuk sangat

Idati Malek said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Hanif Idrus said... [Reply]

Dua kali dah baca pasal Ice Room kat Nilai ini..
Kalau datang ke sana kena singgah

Hanif Idrus said... [Reply]

Salam kenal….dan I follow sekali
U in my bloglist
Check It Out!!!!
Hanif Bloglist ( http://hanifidrus.blogspot.com) di bloglist anda.
Hanif blog bloglist
Check blog anda berdasarkan bloglist abjad
Every week saya datang melawat tapi dengan syarat always updated blog..hahahha
Tujuan--senang saya blogwalking supaya tak hilang kawan blogger..hehehe

Idati Malek said... [Reply]

thanks hanif :)