- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf Review HK 5 : Kupu-kupu Comel by Cik Momo | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Tuesday, February 5, 2013

Review HK 5 : Kupu-kupu Comel by Cik Momo

THE TYPEWRITER : idati on Tuesday, February 05, 2013
Who  
Hai semua. Untuk pengetahuan aku pun tak tau macam mana blog aku telah di hack dengan tak cool sekali menyebabkan kesukaran dan kebencian untuk mengupdate. Hoho. Eh sori. Mari kita teruskan dengan segmen review aku yang begitu lembap sekali berjalan seperti siput menumpang kura-kura.  Review kali ke 5 (cis, baru lima?) ini aku membawakan blog Cik momo yang diberi nama kupu-kupu comel. awww...kiut sungguh.
tuan punya blog kupu2 comel pun comel macam kupu2. :)
Intro
Blog ni diberi nama Kupu-kupu Comel. Aku rasa tuan punya blog mesti suka benda-benda girlish dan comel-comel. Dan mesti stock pinky jugak kan?  Menurut cik Momo, sebelum ni dia ada blog lain, dan pernah kena review. So kali ni blog yang baru, so aku lah orang pertama yang review. Tahniah buat diri aku kerana diberi penghormatan me’review blog cik Momo.

Template
Template yang digunakan comel dan simple je. Ada lagu oops itu aku pantang sikit tapi ada maaf sebab boleh pause kan. Hihi. Timbangan blog adalah 100.34kb dengan load speed 0.19sec. agak laju tapi sedikit berat sebab berat above 100kb.  Kalau boleh buat 2-3 entri sahaja untuk satu page.  mungkin jugak lagu tu memberatkan blog jugak.
template


Header
Blog ni menggunakan header muslimah girl yang super cute. Haruslah dicontohi dari membuat header letak gambar seksi-seksi. THUMBS UP!
header yang cute


Shoutbox
Ya, ada shoutbox yang boleh main bukak-tutup-bukak-tutup. Jangan lupa tinggal jejak tiap kali melawat blog kupu-kupu comel.

Writing
Cik Momo banyak menulis personal opinion di dalam blog ni. Sama macam Hutan Kabut jugak lah. Ada jugak resepi, join giveaway dan macam-macam lagi. Tapi aku paling suka entri yang baru tak baru lah, yang ni Beza Dulu dan Sekarang.  Sebab kebanyakan yang dia cakap memang betul dan aku setuju 100% Cuma beza aku ada advance sikit dari cik momo lah. Huhu memain memain. Cik momo yang advance dari aku lah. Aku ada laptop masa kat U, kat matrik aku masih kenal CPU. Haha.

Strength
Entri yang ditaip adalah original dan base on pengalaman sendiri. Itu yang aku suka. No copy paste.

Weakness
Macam aku cakap tadi, aku cuma kureng sikit bab lagu *tapi lagu sedap je actually*
Sekian itu sahaja review aku tentang Blog Kupu-Kupu Comel ini.

Jom kita terjahhh ramai-ramai dan follow dan comment blog inii >>>>>>>>Blog Kupu-Kupu Comel macam landak laut.. ehhh… hahaha

apa?korang pun nak blog di review?? jeng2. tekan sini.
nak lihat LIST yang sudah di review?? tekan..

1 C.O.M.M.E.N.T.S:

Cik Momo said... [Reply]

thanks for the review. ape yg kurang tu,akan di perbetulkan. tq ye :)