Do you like my blog?

Saturday, February 9, 2013

Review HK 7 : Terukir Di Langit by Syahirah

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, February 09, 2013
http://www.emocutez.com  Who
aku baru balik dari kenduri ni, tak ada mood nak pergi berjalan. sambil ditemani milo ais, mari teruskan review ke 7 jeng jeng jeng, blog Terukir di Langit oleh blogger yang bernama syahirah. oh ya, aku baru betulkan blog aku, tak ada popup iklan gila lagi kan? kalo ada, lekas2 bagitau.
tuan punya blog
Intro http://www.emocutez.com
Blog ni diberi nama Terukir di Langit, dan aku agak tuan blognya mesti minat dengan lagu Terukir di Bintang kan. haha. aku pun suka lagu tu ehem nevermind. tau tau pulak sejak bila syahirah ni mula blogging sebab tak ada 'Blog Archieve' yang aku boleh rujuk.

Template 
seperti kegilaan gadis-gadis hari ini, warna pastel memang trending lah. blogger girl pun turut terjangkit jugak dengan fenomena ini, so salah satunya blog ini lah. sidebar pun elok tersusun, tak ada widget merepek-repek seperti bumi yang berputar atau itik menari, bagus! size dan colour font pun bagus sebab senang nak baca (tak mengundang rasa marah). berat blog adalah 59.61KB which is, ringan!!senang loading. bagus,bagus!
pastel colour

Header
header yang digunakan adalah girlish & stylish. memang feminin habis lah, tapi simple je. tak perlu tepek muka yang dimekap besar-besar dan di'gloom' 10x kat situ, dah okey dah .good job!
header blog 

Shoutbox  http://www.emocutez.com
yeah, shoutbox tak perlu cari kat mana dia menyorok, ada je kat sidebar. jangan segan silu nak tinggalkan jejak okey?

Writing http://www.emocutez.com
syahirah banyak tulis entri pasal review drama korea/japan dan personal daily. tapi yang bagusnya bab review adalah dia review sendiri lepas tengok, bukan copy paste review orang lain. so aku suka entri ini Hana Yori Dango Japanese Drama Review. sebab dia compare jugak antara 3 versi cerita tu iaitu Korea(Boys Over Flower), Taiwan(Meteor Garden) dan Japan(Hana Yori Dango). aku pun dah tengok tiga2 cerita tu, so macam wahhh mengimbau memori daku. hua hua.

Strength http://www.emocutez.com
writing yang sketchy, blog senang loading, font senang baca, entri yang original :)

Weakness http://www.emocutez.com
cuba letakkan iklan nuffnang yang kat bawah tu ke atas. senang nak generate duit iklan kalo macam tu. and antara post tu kalau boleh letak divider yang clear sebab macam kadang-kadang tak perasan dah terlompat baca dalam entri yang lain. hehe tu je. teruskan usaha berblogging!

okay apa lagi bloggers sekalian, jom kita terjah, follow, apa2 jelah dekat>>>>>>Blog Terukir di Langit


apa?korang pun nak blog di review?? jeng2. tekan sini.
nak lihat LIST yang sudah di review?? tekan..

2 C.O.M.M.E.N.T.S:

Hanif Idrus said... [Reply]

Kena terjah tuan blog direview ni....

syahirah said... [Reply]

thanks review blog saya :)