Do you like my blog?

Saturday, May 18, 2013

dinner kolej 2013 : euphoria di inderaloka

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Saturday, May 18, 2013
i think i have grown up but i'm not, mentally. well, growing old is mandatory, but growing up is optional. and i choose to stay forever young in heart, and in mind.

semalam ada dinner kolej. well, ini adalah last dinner kolej yang bakal kami student 4th year attend (untuk kolej je la, bukan course). rugi kalau tak pergi. kita dah bayar kan dalam yuran, pergi makan je kan, won't hurt anyway. hihihi. just hurt the weighing scales, a bit, okay okay, a lot. ciss diam.

jadi sebagai student yang memegang watak tahun akhir, aku memilih untuk tidak beriya sangat. faham maksud beriya? beli baju baru, mekap 8 inci, dan berharap untuk dapat title prom queen. ohh so not me. watak aku, pakai lah bagi nampak better dari hari biasa yang aku berniat hanya nak beli makanan kat kedai sebelah plaza, THE RAMS! (ayat nak gojes). jengg.

balik praktikal terus tidur. bangun-bangun, demm, pukul 5. baru nak bukak FB tanya orang dinner kolej kat mana? yang pelik semua orang akan nak bagitau tema kat aku. 'Euphoria di Inderaloka'. apekejadahnya ni?
 euphoria orang gila aku tau la. tapi ada sebut macam magika2, ahh aku tak kisah. aku nak datang dinner pun dah cukup magik.

so setelah disiasat, rupanya dinner dekat je, kat HGH Convention Centre. nak berlari pun boleh. tapi pastikan bawak towel dengan sabun la, peluh macam hujan nanti. sekarang kan panas. jadi aku dan kawan-kawan telah decide untuk naik kereta comel si pas (bukan parti pas, tapi nama manja faz CKB). harap maklum, jangan pro parti mana-mana mem'bashing dan menge'hack blog daku yang murni ini.

inderaloka adekah refer kepada malaria tapioca? haha. okey tak. inderaloka means fairyland.
so Euphoria di Inderaloka means Happiness in Fairyland.
betul ke? ni ikut logic aku dan pakcik google.
tapi meaning dorang bagi 'Celebration of Excellence'.. err

jadi, kami duduk di meja nombor 100, cantik nombor nya, macam orang yang duduk2 kat situ jugak lah wahaha bapak perasan. duduk bersama budak2 medic 2nd year. ni kalau dorang tak tanya kitorang tahun bape, kompem kena cop 1st year. hiahiahia. bukan nampak muda, tapi nampak tak tentu arah.

ada yang pakai macam princess, ada yang jadi pengantin bunian, ada yang jadi witch. ish3. banyaknya duit dorang ni. kalau aku ada duit banyak, aku nak beli rumah je. (lari topik).

aku telah decide memakai jubah sahaja. yang aku beli bertahun lepas, masa pi umrah. wahaha. aku tak selalu pakai jubah. dulu aku 1st time pakai jubah pergi exam, lepas habis exam, dines si classmate 1 Malaysia berkata 'Idati, lepas ni kau ada apa-apa program ke, perayaan ke?'. tu dia stok muka yang tak penah pakai jubah, sekali pakai orang ingat aku ada misi khas. haha. lain kali pakai bikini pegi dinner. kompem orang tak persoalkan. gila. haha.

the highlight of the night, THE FOOD!
i come for you food, lalala, i'm drown for you food, lalala.  (obsess makanan)

korang pernah pergi dinner dapat goodies berupa deodorant tak? haa. ni first time jugak la aku dapat. pasni 1 UKMKL bebas bau ketiak, semua 1 bau je. wangi. sapa busuk, maksudnya dia tak attend dinner.tolak merit dia sampai jatuh longkang. haha.

my hearts.

housemate aku yang tak berhenti menyuap. bila dah kenyang baru termenung.

rancangannya cuba untuk buat gambar macho. tapi?

tunjuk air biru. air sirap kaler biru. sirap lejen kaler merah ok. ini sirap mutate.

kumpulkan puding buat bekalan dunia.

ini tak ramai yang setuju buat masa dinner. semua orang nak gambar dinner cantik kan? kami tak kisah. wahaha.

aww. hipokrit sangat aku ni.





dengan prom queen, the witch!! nama ape tah.

tandas memang tempat paling diberi perhatian oleh gadis2. zaman dulu orang tak masuk tandas bawak kamera. zaman sekarang bawak DSLR masuk jamban adalah pro. kah3. 

eh. mengarut2.kandid.

nombor tak bertuah. puih la. tapi meja bertuah.

okay lah bai.

terima kasih organizer. ini adalah dinner terbaik dalam kenangan dinner kolej kita sepanjang 4 tahun ni. eh tahun lepas aku tak pergi.

1 C.O.M.M.E.N.T.S: