- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf February 2013 | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Friday, February 15, 2013

Family Picnic di Teratak Angah,Ulu Kemensah

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Friday, February 15, 2013 5 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
siapa-siapa yang tak tau tempat ni, boleh lah google. dia dekat belakang zoo negara je. apa dia? zoo negara tak tau?

tak terkata aku.

sila google sekarang! pergi!

okey, kat ulu kemensah waterfall ni, memang ada banyak area yang dipecah2kan, so tempat kami park adalah kat teratak angah. untuk datang kat sini dengan family, boleh buat booking dulu chalet yang ada. dia macam private river(ade ke?), kalau tak sewa chalet(pondok) tu takleh la nak berpiknik.siap ada sediakan kemudahan untuk BBQ.  so kita kena bawak lah apa nak dipanggang, memburu monyet untuk dipanggang adalah dilarang sama sekali. memburu ikan pun tak boleh. memburu manusia apetah lagi.

wan asyik tanya aku, kenapa nak pergi sampai ke KL sedangkan rumah aku pun dekat dengan sungai yang lagi best. haha. aku saja je, nak tengok tempat orang. lagipun orang nak sponsor, tak leh tolak lah kan. lepas ni tak payah pergi pun takpe.

mula-mula sampai aku terkejut, pergh ramai nya manusia, tapi lepas tu aku tak kisah sebab dorang harmless pun, tak teringin nak kacau orang. ramai famili lah. ramai jugak budak muda, yang tengah bergayut kat tali. yang gemuk pun nak gayut jugak, pokok tu dah siap mintak nyawa aku tengok. tabahlah pokok.

untuk booking ke teratak angah, klik sini.



































nanti aku tunjuk plak sungai2 yang ada kat area aku ni plak okey.nantikan.

masa depan yang cerah

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Friday, February 15, 2013 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
selepas membangkitkan diri,
aku lebih konfiden.

lantaklah benda dah jadi.
aku ada masa depan yang luas dan cerah di depan ni menanti aku.

semoga semua berjalan lancar, amin ya rabbal alamin.

tetap bertahan

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Friday, February 15, 2013 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
aku tak pernah open sangat dengan mak bapak aku pasal ni, tapi seriously aku sedih dengan pilihan kos aku sekarang. boleh buat takat jaga pointer, tapi hati tah ke mana. asyik kena perli macam..........

unbelievable, yet true story,
aku masih bertahan ke sem akhir kos ini.

bagitau aku siapa yang boleh bertahan dengan kos medikal sampai sem akhir tanpa menarik diri walaupun tak suka dengan kos ni?

bagitau aku.

aku nak buat group FB untuk tujuan itu.

Thursday, February 14, 2013

Wedding Cousin : Zai & Adam

THE TYPEWRITER : Idati Malek on Thursday, February 14, 2013 3 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
ingat dulu aku ada cakap nak update pasal wedding cousin aku?
tak ingat?
apa yang korang ingat?

so, wedding ini telah berlangsung bulan lepas, 6 Januari 2013, which is masa itu exam pun aku tak habis lagi. hihi. setelah merempit malam sebelum itu ke Klang, sampai lah aku ke sana. hihi.

sebelum terlupa, cousin aku tu perempuan lah. belah mak aku memang ramai perempuan. adik beradik aku pun SEMUA perempuan. orang selalu cakap kat mak aku "untungnya anak semua perempuan, tunggu pinangan je kan?". sambil tu mak aku senyum simpul-simpul seolah2 di dahi tercop "TAK PUNN!!". aku akui, memang tak. ingat ini anak dara zaman dulu ke? jaga badan, pakai kebaya ketat-ketat, senyum jeling kat anak teruna.

first and foremost, jaga badan? what does it mean? kesihatan or shape? aku, none! senyum jeling kat anak teruna? haii.. tebiat sangat aku ni, aku main Hoi! je. puas hati. eh.

so here goes pix masa akad nikah di masjid...emm..berdekatan. hehe *pix masa akad bukan oleh aku k. thanks to tasya & along* i just rampas dari memori kad tasya. hihihi eh gedik plak gelak camtu hohohoho...

kusyen lapik merah tu legend ooooo....tak percaya, nanti aku tunjuk bukti. nanti laaa..*bila entah*

i'm not there. masih di KL, hidup tak tentu arah.

paktam, abg adam, ajai awok, maktam


 


makang.

then, the event,


Date : 6th January 2013
Venue : Hotel Crystal Crown, Klang


pre-veteran dan veteran hijau.

pelamin. aww.

pengantin baru lah jugak ni kan.

marhaban.







sambut menantu baru :P






anak sedara & cousins.

watak utama event hari ini.



ehem itu bukan cara pegang dslr dgn betul excuse me, kesalahan teknikal *aku bukan  fag*



page boy and flower girl

mak sedara anak sedara sama perangai.

family kakak ku yg 1st , kakyong makyong.
family 2nd sister, anyah 


tak dilupakan, the new family, nana, the 3rd sis.




cantik tak rozita che wan kami?  HAHA




sekian sahaja untuk wedding entry ini. harap semua cuci mata tengok gambar je. hihihihi..aii penat.