Do you like my blog?

Tuesday, August 12, 2014

Insurans?

THE TYPEWRITER : idati on Tuesday, August 12, 2014

Baru kejap tadi aku terima panggilan dari seorang cik telemarketer yg memperkenalkan dirinya wakil staf dari allianz. Dia memperkenalkan aku dengan plan insurans mycare 150, dgn byaran serendah rm60 sebulan.

Rasa mcm tertarik nak ambik,sebab rm60 kan. Tapi rasa tak sedap hati jugak. Aku dah bagi details mcm nama penuh dan alamat tapi baru nak sambung terus bateri flat, on balik hp ada 5 missed calls.
Tapi tak sempat call balik sebab busy.

Terlanjur aku tanya di fb & google no nya.
03-2726 3500
03-2787 4200
03-2075 0000
03-2036 6888

Itu antara nombornya. Hasil google adalah negatif sama sekali. Hikmah agaknya bateri hp flat.

7 C.O.M.M.E.N.T.S:

Pokok Manggis Depan Rumah said... [Reply]

Insurance mamang macm tu. Rasanya baik menabung bulan-bulan lagi. Tapi terpulang pada diri sendiri.

Anonymous said... [Reply]

03-2036 6888 dan 03-2787 4200 mmg valid ada nombor tu. Br tadi wakil dia org nama Rafael (igt Awi Rafael tadi) call explain product Mycare. Biasa lah advs da byk masuk iklan dkt tv ni. Tp x aambil kut sb tanggungan dah byk sgt. Insurance mmg mcm ni. Tapi bg siapa2 diluar kat sana tu yg x ada insurance better ada la. Paling tidak pun 1 plan pun dah cukup.

idati said... [Reply]

@Anonymous

betul tu, mmg dari mycare.tapi bila insurans ni tak appropriate lah bincang dan ambil persetujuan melalui on phone. supposely kita jumpa in person n bincangkan

amiruddin abdul manam said... [Reply]

Bru je td..n dh close deal dh..bulan2 bayar 100..dia kata anda di bwah program sunprotector..pegawai yg berhubung adalah noorazma mohd fauzi..CRB 5762..bleh caya ke x??

idati said... [Reply]

@amiruddin abdul manam

yeke?dia ada mintak no kad debit ke?

Anonymous said... [Reply]

Dia mintak no kad debit aku. Aku bg. Nasib ada rm60. Tipu ke apa ni? Da 4 hari tak tolak 60 tu. Cam cibai.....

idati said... [Reply]

@Anonymous

mungkin dia kesian nak tolak duit ko tu..ngam2 tinggal rm60.heheheh