- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf December 2014 | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Wednesday, December 31, 2014

Food Hunting : Gomok Cafe at Ipoh Town

THE TYPEWRITER : idati on Wednesday, December 31, 2014 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Hai, rasa dah begitu lama aku tak food hunting. belakangan busy job hunting kan? biasalah baru habis study zaman sekarang pulak competition sangat tight.

berbalik pada job hunting aku tadi, aku nak membawa korang kembali ke hometown ku di perak. aku orang gopeng, perak. Ipoh pulak adalah tempat sekolah aku, bainunians, kalau korang nak tahu la.

sempena dengan akhir2 tahun ni aku pun nak jugak menggunakan annual leave aku yang berbaki 9 hari. banyak pulak kan? tapi tak ada lah one shot aku nak 9 hari. seminggu lah aku cuti, tambah dengan MC sebab viral fever second time ni ha. *nangis*

Macam biasa bila cuti2 macam ni lah aku nak mengacau syah, kawan sejak bainun aku. memang dah selalu aku menempel kat umah sewa dia kat ampang ipoh.hik2.

Malam tu dia bawak aku ke restoran classic, kat fairpark ipoh. tapi full gila orang, so dia bawak aku ke kafe baru bukak, Gomok Cafe namanya. kalau korang nak cari gamba mungkin akan kecewa, aku sejak akhir2 ini penyegan sikit nak bergambar. kih3.sangat kan. Gomok ni agaknya dari perkataan Gemuk. sapa2 yg nak kurus jngan masuk Gomok Cafe, ok gurau wahahaha
sumber: Google

Masa mula2 sampai tu, aku tengok, kecik comey je cafenya. tempat full. alhamdulillah ada kosong satu meja. aku dengan syah pun masuk belek2 menu. boleh tahan harganya, tapi mengenangkan bukannya selalu kau nak makan camni kan...pilih2.

malam tu aku rasa nak makan pasta. so apalagi, spaghetti carbonara RM 18  dengan recommended beverage, Berry berry smoothies RM10. baru launch katanya hari itu.

berry2 smoothies

spaghetti carbonara

Syah pulak order Mooooo Burger RM22 dengan Virgin Pina Colada RM8. pina means pineapple. so ia adalah minuman nenas ada susu macam milkshake. tak tau aku nak terangkan tapi ianya sedap! hehehe. berry2 smoothies pun sedap tau!
syah dan air virgin pina colada nyee

Moooo Burger

yang paling best sebab waitress dia peramah ooo. tanya la macam2 pasal menu dia, semua dia rajin jawabkan. dia recommend menu special tapi sebab harganya RM60, tak termampu lah aku nak order kan. disebabkan aku hanya orang biasa, makanya aku order menu yang biasa lah.


Wei tambahan wei, aku baru tau gomok cafe ni ownernya adalah ex bainunians. Wah senior2 gua tu bhai. Pergh bangga habis. Bainun habis tau. Disuggest kome2 pegi le ke kedai senior gua tu okey.



rating : 4/5

1 - sangat kesian. jangan jual lagi
2 - agak kesian.fikir2kan.
3 - boleh tahan. boleh upgrade lcagi
4 - sedap. tahniah.
5 - sangat sedap.tahniah! will come back for more

Bagi yang berminat nak pergi ke Gomok Cafe dan menggomokkan diri, silalah ye:


 Alamat Gomok Cafe :No 1, Jalan Leong Sin Nam,30100 Ipoh, Perak
No Telefon :013-348 2636
Facebook Page :https://www.facebook.com/pages/Gomok-Ipoh/ 
Instagram : http://instagram.com/gomokipoh


Monday, December 29, 2014

Suspected denggi, again.

THE TYPEWRITER : idati on Monday, December 29, 2014 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Suspected denggi untuk yang kedua kalinya.

Kali lepas viral fever macam nak mati,bengkak2 muka. Masa tu nak kena submit soft bound thesis. Dugaannya masa tu hanya tuhan yang tahu.

Kali ni pulak masa workload banyak. T.T
Ini bukan masa yg sesuai utk kena denggi. *nangis*

Kata denggi,ada masa plak update blog?
Well utk pengetahuan semua,denggi or suspected denggi ni,corak demamnya.on off. Mcm semalam pukul 12pm aku tengah bahagia bermekap2 pergi kenduri cantik2,pukul 12.45pm aku menggigil2 kat rumah kenduri macam kat eskimo. Tau2 pukul 2.30pm diagnose suspected denggi.

So sekarang tengah off denggi.mintak2 off terus la denggi ni,aku nak sihat.

posted from Bloggeroid

Sunday, December 21, 2014

Wan mencarut

THE TYPEWRITER : idati on Sunday, December 21, 2014 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
"Kite nak bukak babi manager japp"

"Ape?babi? Mencarut!!"

"Ni laa..kan gamba babi," sambil menunjuk apps Money Manager yg menggunakan ikon babi.

Oooh

Aku yg perkenalkan apps tu rupenya. Lupaa.

posted from Bloggeroid

trend bridesmaid

THE TYPEWRITER : idati on Sunday, December 21, 2014 1 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
sejak akhir-akhir ini, aku banyak attend kenduri kawin kawan-kawan. yeah tibalah masanya untuk aku berhenti attend kenduri kawin anak kawan2 mak aku, dan sekarang masa untuk pergi kenduri membe2 pulak.

tapi stil aku attend je kenduri kawin kawan2 mak aku tau.orang dah jemput, rezeki jangan ditolak. sambil2 tu doakan pengantin juga. amin.

dan tak lupa jugak, timeline aku dibanjiri dengan gamba kenduri kawin dan tunang. sempena musim cuti sekolah kan, mmg tiap minggu gantung periuk la tengahari kan.

tapi satu yang menangkap lensa mata aku ewah lensa bagai kan, sekrang ni trend kawin ajak kawan2 jadi bridesmaid. selalunya yg jadi bridesmaid ni, selalu kawan-kawan baik atau cousin2 yg rapat.

pastu photoshoot cam2 gaya aihhhh...comei2 semua baq hanggg...monopod wajib wei.

itu takde hal lah.

tapi aku macam terfikir, kalau nak invite kawan2 yg rapat kan, ramai. kau sekolah rendah kawan baik lain, sekolah menengah lain, matrix lain, U lain, kerja lain. macam mana kau nak manage untuk jemput semua yg pernah jadi kawan baik kau tu?

contoh kau cuma jemput orang yang terdekat ngan kau je masa tu jadi bridesmaid. tiba2 bestfriend kau masa matrik datang ke majlis, kau busy tak sempat layan semua orang. gamba pun bridesmaid2 ni je yang conquer kan. serius kalau aku di tempat itu, aku sangat terasa hati. aku datang jauh2 nak raikan kau, sebagai seseorang yang pernah jadi kawan baik masa matrix kau kan. sebagai kawan yg excited tunggu kad kawen kau every year sejak tahu kau dah bertemu seseorang yg special.
tapi yelah. aku matrix setahun je ngan kau. kau U 4 tahun dengan dorang yg jadi bridesmaid.

tapi kalau aku tak ada apa2 pertalian sahabat, aku tak kisah pun suke kau lah kan. haha

macam tu lah perasaannya. tapi kalau kau dah take consideration atas semua ni, jangan risau. aku pun malas nak cakap bebanyak, karang aku pulak kawin ber'bridesmaid bagai.hahahah malu aku terus delete entri ni woi.

ok bye, esok kenduri leen plak. leen x ajak aku jadi bridesmaid aku paham, aku gmok,haha tunggu aku kurus berebut orang nak aku jadi pengapit tauu..

gambar sekadar hiasan. rembat dari Google.

Saturday, December 13, 2014

Cause I'm Happy :)

THE TYPEWRITER : idati on Saturday, December 13, 2014 1 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
just a short update hello you all.

hari ni genap 6 tahun aku dan dia, tapi aku sedang bekerja. T.T

nanti baru update.

Happy birthday 24 dear Ridwan :) (12/12/2014)

Happy 6th year together (13/12/2014)

Friday, December 5, 2014

K Colly Sweet 17 Original; ini buktinya

THE TYPEWRITER : idati on Friday, December 05, 2014 0 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Hai, again aku tak sempat nak cerita tentang khasiat K Colly Sweet 17 ni. Walaubagaimanapun hasil berbeza2 bagi setiap orang ya!



Ni adalah hasil bila saya scan QR barcode k colly sweet 17 yang saya beli. Original tau! Terbukti!

Kalau nak boleh place your order via whatsapp;

Sebelum ni adalah RM 169!

Sekarang saya jual RM100 termasuk penghantaran.

Btw, Secret Skin White Kawaii pun saya jual tau. Whatsapp saya.

0175527072 (Idati)

posted from Bloggeroid

Wednesday, December 3, 2014

K Colly Sweet 17 Original Hanya RM100!

THE TYPEWRITER : idati on Wednesday, December 03, 2014 2 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post
Hai, aku masih belum berkesempatan nak cerita lebih lanjut tentang khasiat k colly sweet 17 ni pada semua.

Tapi kalau masing-masing dah buat research, dan decide nak beli, aku ada jual ye!

Instead of RM 169, aku jual

RM 100 sahaja!

Termasuk kos postage.
Untuk sabah/sarawak saja tambah lagi rm5.

Harap maaf,luar malaysia aku tak pos,buat masa ni.







posted from Bloggeroid