Do you like my blog?

Sunday, February 8, 2015

Kebaikan K Colly Sweet 17

THE TYPEWRITER : idati on Sunday, February 08, 2015
sekarang ni tengah banyak produk-produk mencerahkan dan mencantikkan kulit kat pasaran. tinggal nak pilih je. tapi pilih jangan sebarang pilih tau! nanti bahaya pulak!

so hari ni saya nak suggest kat korang untuk makan K Colly jika :

K Colly ni ada banyaakkkk sangat kebaikan. tapi yang paling penting adalah ia tak ada kesan sampingan. sebab tu saya berani makan. 

Antara kebaikan K Colly Sweet 17 adalah :

✔ Pencerahan kulit yang berkesan antara seawal 3 hari
✔ Membantu memulihkan kulit rosak, kusam, bermasalah
✔ Memulihkan kulit yg tidak anjal, kendur dan kering
✔ Menghilangkan kedutan kecil dan garis halus di tepi mata
✔ Mengurangkan masalah jeragat atau jerawat di muka
✔ Menghilangkan rekahan dan kedutan kulit selepas bersalin
✔ Memberikan tenaga sebenar yg cergas sepanjang hari
✔ Baik untuk ibu2 yg hamil atau menyusukan anak
✔ Mengurangkan masalah selulit, parut atau kesan kehitaman
✔ Mengurangkan kesakitan ketika haid / sengugut
✔ Menghilangkan kegelupasan di bahagian muka
✔ Memperbaiki struktur bahagian bibir yg kering dan merekah
✔ Meningkatkan imunisasi badan / cegah penyakit
✔ Mengurangkan kesan rekahan di bhgian tumit atau telapak kaki
✔ Mengecilkan pori2 kulit kesan drp kerosakan kulit
✔ Melambatkan proses penuaan sejajar dgn keanjalan kulit
✔ Sesuai untuk lelaki mahupun wanita/remaja
✔ Memberikan keyakinan diri apabila masalah kulit dapat diatasi

fatiya pun makan k colly. act ramai je artis yang consume k colly ni.hehehehe

APA? TAKUT TAK HALAL?
hohohoho...jangan risau ye kengkawan.. K-Colly Sweet 17 adalah produk keluaran Malaysia, halal JAKIM, Sijil GMP, berasaskan formula teknologi nano dari Korea, dgn kehalusan kolagen 1,500,000MG.

Berikut adalah bahan-bahan yang terkandung dalam K Colly Sweet 17 :  
  • Hydrolized Marine Collagen
  • Astaxanthin
  • CoEnzym Q-10
  • L-Glutathione Berry Plus
  • Multivitamin, Pure Pearl Powder
  • Hyaluranic Acid
  • 12X Stem Cell (Apple, Cranberry, Pomegranate, Tomato, Rossele, Cherry Acerolla, Snow Lotus, Raspberry & Peach)
  • Omega 3
Mesti korang macam tertanya2, apahal lah aku kena consume K Colly ni? aku dah cukup cantik kot nii....hahaha...takpe2..

Jawapannya kerana K-COLLY SWEET 17  merupakan Produk NO.1 lah weiii yang lengkap mengandungi semua keperluan tubuh badan anda untuk kesihatan dan juga kecantikan. 1001 khasiat dan kebaikan hanya dalam 1 botol K-COLLY SWEET 17. Ia bukan je untuk kecantikan tetapi juga membantu memblok karbohidrat dan kalori yang berlebihan dari makanan harian korang.

K-COLLY SWEET 17 dapat membantu korang untuk menjaga kesihatan dan kecantikan kulit.
Lagi ia memang mudah di makan,tanpa perlu bancuh jika ingin cepat.cuma masukkan 1 sudu plastik serbuk kedalam mulut dan kemam.Hanya makan 1 sudu pagi sebelum sarapan dan sebelum tidur  dan korang akan tampil segar dan menawan setiap hari.rasa dia memang sedap! manis2 gittew..tapi ia bukan gula tau!

WAIT WAIT WAIT!! TAPI SAYA PREGGY MOMMY SEKARANG! BOLEH KE MAKAN?SELAMAT KE?

Haa...ini pun jangan risau. K Colly Sweet 17 boleh diambil untuk ibu mngandung yang kandungannya sudah 4 bulan ke atas yee....breastfeeding mommy pun boleh makan ni.

Antara kandungan utama dlm K-Colly Sweet 17 ialah Omega 3!
Penyelidikan saintifik sentiasa memperluaskan pengetahuan kita tentang keperluan pemakanan semasa kehamilan. Antara perkembangan terkini dalam bidang ini ialah kepentingan asid lemak omega 3 dalam perkembangan bayi dalam kandungan yang sihat dan kesihatan ibu hamil.

Apakah itu Acid Lemak Omega 3?
Omega-3 adalah sebuah keluarga rantai panjang asid lemak poli tak tepu (polyunsaturated fatty acid) yang merupakan nutrien penting untuk kesihatan dan perkembangan badan. Malangnya, ini tidak disintesis oleh tubuh manusia dan mesti diperolehi dari diet, vitamin, suplemen atau makanan tambahan.

Kajian menunjukkan bahawa kedua-dua komponen utama asid lemak omega 3 yang paling bermanfaat adalah EPA (Eicosapentaenoic acid) dan DHA (asid docosahexaenoic). Kajian menunjukkan bahawa setiap asid lemak mempunyai manfaat yang unik. EPA penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, sistem imun, dan tindak balas keradangan. DHA membantu meningkatkan kepintaran otak, mata, dan sistem saraf utama iaitu penting untuk ibu mengandung, bayi dalam kandungan dan ibu yang sedang menyusu. Ia juga amat berguna kepada kanak-kanak yang mempunyai masalah di dalam pembelajaran.

Apakah kepentingan Omega 3 dan Apakah fungsinya?
Pengambilan Omega 3 lemak yang mencukupi adalah penting untuk mengekalkan pengeluaran hormon yang seimbang seperti hormon prostaglandin. Prostaglandin membantu mengawal banyak fungsi fisiologi penting termasuk tekanan darah, pembekuan darah, penghantaran saraf, radang dan tindak balas alergi, fungsi buah pinggang dan saluran gastrousus dan pengeluaran hormon lain. Bergantung kepada jenis asid lemak dalam diet, jenis prostaglandin yang tertentu boleh dihasilkan dalam kuantiti yang besar. Ketidakseimbangan prostaglandin ini boleh membawa kepada penyakit.
Peranan omega-3 dalam mengeluarkan prostaglandin yang bermanfaat mempunyai manfaat kesihatan yang begitu banyak, termasuk pencegahan penyakit jantung, meningkatkan fungsi kognitif dan pengawalan keradangan. Dos omega 3 yang tinggi digunakan untuk merawat dan mencegah gangguan emosi. Kajian baru mengenal pasti potensi kebaikan pengambilan omega 3 termasuk kanser, penyakit radang usus dan penyakit autoimun yang lain.


Mengapa Pengambilan Omega 3 Penting Terutamanya Semasa Mengandung?
Omega 3 didapati penting untuk perkembangan sistem saraf otak dan awal penglihatan bayi. Kajian menunjukkan bahawa ibu mengandung didapati kesusutan omega 3 dalam badan jika pengambilan omega 3 yang kurang dalam pemakanan akibat janin menggunakan omega 3 untuk perkembangan sistem saraf otak. Omega 3 juga digunakan selepas bersalin untuk membuat susu ibu yang penting untuk perkembangan bayi. Kajian telah mengesahkan bahawa pengambilan tambahan EPA dan DHA kepada diet seorang ibu hamil mempunyai kesan positif ke atas pembangunan penglihatan dan kognitif bayi. Kajian juga telah menunjukkan bahawa penggunaan omega 3 yang lebih tinggi boleh mengurangkan risiko alergi di kalangan bayi.

Asid lemak omega 3 mempunyai kesan positif ke atas kehamilan. Peningkatan pengambilan EPA dan DHA boleh mencegah kelahiran pramatang, mengurangkan risiko pre-eklampsia dan boleh meningkatkan berat kelahiran bayi. Kekurangan pengambilan omega 3 juga meningkatkan risiko kemurungan ibu mengandung. Ini dapat menjelaskan mengapa gangguan emosi selepas lahir mungkin menjadi lebih buruk dan mula lebih awal untuk kehamilan berikutnya.


Apakah Makanan Yang Mengandungi Omega-3 (EPA + DHA)?
Sumber EPA dan DHA adalah ikan air sejuk seperti salmon, tuna, sardin, ikan bilis dan ikan hering. Ramai orang risau tentang kehadiran merkuri dan toksin lain dalam ikan, terutamanya semasa mengandung. Atas sebab ini, sumber minyak ikan EPA dan DHA dari vitamin ataupun suplemen adalah paling selamat. Minyak ikan yang berkualiti tinggi daripada pengilang yang mempunyai reputasi yang baik memberikan manfaat kesihatan EPA dan DHA tambahan tanpa risiko ketoksinan.

Ramai orang berfikir bahawa flaxseed dan / atau minyak flaxseed mengandungi omega 3. Tetapi flaxseed mengandungi rantai pendek omega 3, ALA (asid alfa-linolenik), yang berbeza dari EPA dan DHA yang mengandungi rantai panjang omega 3. EPA dan DHA Omega 3 memberi keperluan badan untuk pembangunan kesihatan yang optimum. Walaupun ia pernah berfikir bahawa badan manusia boleh menukar ALA kepada EPA dan DHA, penyelidikan terkini menunjukkan bahawa pertukaran tersebut jarang berlaku. Minyak ikan merupakan sumber EPA dan DHA yang lebih dipercayai.


Okey lah...saya nak beli lahh....nak makan cemana ni weii? hahahaha

CARA PENGAMBILAN :
- Masukkan 1 atau 2 scoop ke dalam mulut secara perlahan-lahan.
- Biarkan 3-5 saat, serbuk akan mencair dengan bantuan enzim air liur. - Diamalkan 1 kali sehari sebelum sarapan @ sejam sebelum tidur

*1 atau 2 scoop bergantung pada pengambilan setiap individu. tapi jangan lebih 2 scoop, sebab membazir je. takde effect..hehehe..ada orang masa 1 bulan pertama dia ambil 2 scoop sebab nak enhance kecerahan tu, dan bulan2 seterusnya ambil 1 scoop utk maintenance..tapi saya tak la nak sangat cepat cerah, so just untuk kesihatan dan kecantikan kulit je, saya cuma ambil 1 scoop. dah okey dah*

Tips makan K Colly :
Khasiat dan nutrisi K Colly Sweert 17 lebih cepat meresap ke dalam salur darah bila dikemam berbanding dengan cara dikacau/dilarutkan dengan air. Makan 1 jam sebelum sarapan dan sebelum tidur.
Elakkan drp meminum minuman bergas, kafein seperti kopi atau nescafe serta minuman herba.
Banyakkan minum air kosong/air masak untuk lebih berkesan dan pemulihan kulit dan badan.

Nah, aku sajikan testimoni K Colly dari ramai orang okey!
















Korang kalau nak dapatkan K Colly Sweet 17 yang murah dan original lagii, boleh la whatsapp aku lelaju tau:

Whatsapp SEKARANG JUGAK SEBELUM K COLLY NAIK HARGA WEII!

017 552 7072 (Idati)

Untuk tahu ciri2 K Colly Ori vs. K Colly Tiruan, boleh follow instashop aku jugak sebab aku ada post di situ tentang ciri2 ni...instashop aku adalah

@irshop_idatimalek (instagram)

oh kejap. lupa bagitau harga...


RM 99 SM
RM 105 SS

POSTAGE INCLUDED!

Kenapa murah? sebab aku gi kedai borong la...

selain dari K Colly, aku ada jugak jual Secret Skin White Kawaii Collagen, Aurawhite, Auramen, V Asia Advance White & Nurraysa Beauty Skincare.

Selamat mencuba wei! hehe
*kalau korang nak testimonial dari aku sendiri, sila whatsapp aku yee, sebab testimoni aku limited, taknak orang copy paste sangat la..sikit2 xpe.hehe*.

0 C.O.M.M.E.N.T.S: