- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf Nak Kerja di Rumah : TaskV jawapannya! | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Tuesday, February 24, 2015

Nak Kerja di Rumah : TaskV jawapannya!

THE TYPEWRITER : idati on Tuesday, February 24, 2015
seperti entri-entri yang sebelum ini, aku banyak cakap tentang "susahnyaaaa nak cari kerja" kan?
terutama bagi graduan-graduan baru universiti yang makin ramai,bak kata pepatah kita belajar masa sekolah dulu *jauh ingatannyaa* , "bagai cendawan tumbuh lepas hujan".


ini aku ada berita baik punya untuk korang! especially untuk yang kaki online, serius!

Siapa yang layak mohon kerja ini?


  • Pernah tak korang mengimpikan kerja yang hanya dibuat di rumah dengan gaya profesional *instead of job kat rumah yang macam makcik-makcik potong bawang untuk kilang bawang goreng*,untuk itu, serahkan pada makcik-makcik.
  • Atau korang dah kerja tapi nak cari duit lebih lagi sebab yelahh...nak kawin la, nak beli kereta la, nak beli rumah la kan..
  • atau korang surirumah yang bosan laki tak bagi kerja kat luar tapi korang nak bantu suami sangat-sangat.
  • atau korang banyak sangat masa senggang masa kat universiti. ye lahh..bukan hari-hari ada kelas pun.
  • atauu korang kalau boleh nak kerja yang pakai komputer atau laptop sahaja. ewah, kata generasi baru, nak bergaya lah sikit kan.macam cerita drama malam-malam tu *kerja mengadap komputer je*
  • atau korang memang blogger tegar yang sangat sangat cintakan kerja-kerja di rumah ni?
  • Atau korang semua sekali di atas?

Jangan tunggu lagi, join lah TaskV.com !


Apa tu TaskV.com?

TaskV.com ni sebenarnya satu portal baru yang menawarkan khidmat senarai kerja kosong, tapi! TAPI! ini bukan lah portal yang macam Jobstreet, jobscentral, maukerja dan sebagainya..tak sama wei tak sama! *kadang2 lepas mohon, ada nombor asing call korang siap takut nak angkat sebab nervous nak interview kan? yang ini tiada lagi*

TaskV.com ni khas untuk kerja-kerja yang boleh dilakukan dari rumah atau mana-mana tempat yang korang selesa contohnya coffee house ke, dalam ofis masa rehat ke, tepi tasik ke...mana-mana lah. yang penting korang :

1) sangat sangat sangat serius nak kerja yang di rumah
2) ada PC atau laptop yang boleh digunakan
3) sambungan internet yang laju supaya memudahkan kerja korang dan majikan iaitu TaskV.com
4) boleh berkomunikasi dan memahami bahasa Inggeris asas melalui email (sebab tawaran kerja datang dari pelbagai negara contohnya Amerika, United Kingdom,  Canada, Europe dan negara-negara Asia yang lain)
5) korang dah SEDIA!

Dalam team TaskV, mereka akan kumpulkan tawaran kerja dan memastikan kesahihan tawaran kerja tersebut dan boleh dilakukan secara jarak jauh sebelum bagi kat korang yang dah daftar. so korang takdelah masalah takut kena tipu ke apa ke dengan job yang diberikan. Dan korang jugak takdelah susah payah nak belek satu-satu page yang tawarkan job kat rumah sebab team TaskV dah kumpulkan untuk korang. *bagus dorang ni, rajin!*

Khidmat yang di tawarkan kepada ahli TaskV adalah perkhidmatan mencari dan menyediakan senarai tawaran kerja yang sudah di sahkan kesahihan melalui job board dan kemas kini melalui email setiap hari apabila ada kerja terbaru di senaraikan. Jadi mudahlah untuk korang yang dah daftar dengan TaskV ni. ada je update mereka setiap hari untuk korang *takde lah korang tercengang-cengang tunggu hehehe*
korang tak perlu menunggu secara manual macam ni lagi! yey!

Lagi yang best pasal TaskV ni sebab nya ada banyak FAEDAH untuk korang tau! Contohnya macam :

1) bekerja di rumah melalui sumber yang disahkan
2) dibayar sama ada melalui paypal atau cek (atau cara lain yang ditentukan oleh majikan atau korang)
3) dapat upah dari $25 - $750 (bergantung pada jenis task yang korang buat)
4) boleh tentukan jadual bekerja sendiri (ini yang paling aku sukaa.. bangun tengahari pun boleh buat kerja muahaha eh tak  baik camni tauu mihmihmih)
5) job masuk melalui e-mail je (takkan adelah bos yang akan call korang pukul 8am membebel-bebel apasal tak masuk ofis lagi oppss)
6) akses 24/7 ke job board yang boleh guna apa-apa devices macam PC, laptop, tablet atau mobile device.

Dalam TaskV ni, ada 9 kategori bidang pekerjaan utama yang korang boleh pilih tau:

- Admin Support
- Business Services
- Customer Service
- Design & Multimedia
- Networking & IT
- Sales & Marketing
- Software Development
- Web Development
- Writing & Translation

Yang lagi best, korang boleh subscribe untuk terima job alert mana - mana bidang yang korang suka dan boleh akses semua jenis kerja di job board tanpa mengira kategori. *ka-ching!!ka-ching!*

Yuran Keahlian ?

Ya, ada! Ini sebagai langkah-langkah untuk mem'filter' insan-insan yang betul-betul mahu bekerja macam korang! so job boleh terus dapat kat korang yang serius.

Jangan risau tentang harga sebab TaskV tawarkan 5 plan keahlian yang boleh di pilih mengikut keperluan pencari kerja. Lebih lama tempoh keahlian di beli, lebih murah harga di tawarkan dan banyak penjimatan untuk korang.

Pembelian akses keahlian adalah mengunakan PayPal atau kad kredit/debit melalui sistem pembayaran PayPal.

Yuran keahlian adalah seperti di bawah ni:
1 Minggu - $7.00 ($1.00 sehari)
1 Bulan - $17.00 ($0.56 sen sehari)
3 Bulan - $27.00 ($0.30 sen sehari)
6 Bulan - $37.00 ($0.20 sen sehari)
Setahun - $47.00 ($0.12 sen sehari)

Kejap!kejap!kejap!

Untuk masa terhad sahaja, TaskV tawarkan diskaun bagi pembelian plan keahlian setahun (Diamond Plan) sebanyak hampir 70% iaitu $14.99 sahaja ($0.04 sen sehari).

Promotion code: REVIEW
Sah sehingga 28 Feb 2015 sahaja.

Sini aku ajar cara nak join TaskV & claim tawaran diskaun:

1: Pergi ke laman http://taskv.com

2: Isi nama, alamat email & pilih kategori kerja yang di inginkan.

3: Sahkan alamat email dengan klik pada link yang di hantar oleh TaskV.com




lepas klik, korang akan dibawa ke page ini, sila skroll ke bawah.

4: Cipta login info, maklumat akaun dan masukan promotion code ke ruangan di sediakan.

5: Teruskan proses pembayaran di PayPal & selesai. Boleh akses serta merta setelah bayaran selesai.



Done! Korang boleh bekerja serta merta! tak perlu tunggu2, tak perlu tertido2 depan komputer okay!

Apa lagi fikir, cepat2 grab peluang yang ada ni sementara tengah promosi.
Ingat kata-kata ini, "Orang biasa cari peluang, orang hebat buat peluang".

so apa tunggu lagi, jom TaskV.com!

3 C.O.M.M.E.N.T.S:

Pokok Manggis Depan Rumah said... [Reply]

Wah menarik untuk dicuba ni. Jom pakat cuba.

idati said... [Reply]

@Pokok Manggis Depan Rumah

haha..dah daftar blom?

Firefox firdaus said... [Reply]

Kenapa tak cuba tempat yang percuma admin?. macam upwork ke. saya dah 10 tahun kerja. saja nak kongsi sikit pengalaman. mohon ke blog saya utk kongsi idea

[Jemput ke blog saya untuk tips Kerja Part Time Online]