Do you like my blog?

Wednesday, December 21, 2016

Kisah Skincare : Moisturiser Bioessence (hydra tri-action)

THE TYPEWRITER : idati on Wednesday, December 21, 2016

Moisturiser.
Aku kenal moisturiser umur 18 tahun.masa tu kat matrix (budak2 laa ni umur 13 da makan kolagen dude!) Masa kat matrix, penjagaan muka memang ikut nasib.takde cubaan nak flawless ke putih gebu gebas (macam la sekarang ada). Lepas spm sebab pencuci muka aku habis dan tak dijual lagi (jenama dove), aku berhenti beli pencuci muka. Kahkahkah.

Hari2 sental muka guna air,pastu tepek bedak jonsen bebi dgn vaseline lipbalm.oh ade buh celak kening sket pasai aku tak ckup bulu..kening..haha.then pegi kelas.macam tu la.

Syukur ada rumet yg berkesedaran sivik.jadi dia suruh aku pakai jugak pencuci muka.(thanks syer). Aku jadi pengguna setia safi sejak tu. Dan datin yg telah memperkenalkan moisturiser safi gamat kepadaku yg muka asek mengelupas. thankss.

Aku setia. Sebab produk safi ni kalau hg setia,kulit hg elok je halus mulus,segala jerjer pun hanya naik sekali sekala kau datang ria..Sampai umur aku 25. Produk safi tak lagi berhasil pada aku.dah x glowing. (agaknya aku dah tua,kena pakai safi rania gold), tapi aku tergerak hati nak try bio essence.

Sebelum tu aku ade jugak try garnier yg sakura essence tu,malangnya tak sesuai ngan aku.sobsob.baru ingat nak pinkish2 muka ecewah.

Alhamdulillah bila try bioessence hydro ni,okeyy!sbb muka aku lebih kepada kering,jadi yg moisturiser utk fungsi mencerah2 ni akan buat kulit aku jdi lagi teruk. Thanks kak syi yg menyuggest bioessence. *Sebab aku xleh pakai sebarangan produk (macam la orang lain boleh) *Heyy itu aku..heyy...heyyy... Genait.