- See more at: http://www.kertasmerah.my/2012/07/panduan-asas-seo-meta-tag.html#sthash.YveKx12V.dpuf December 2016 | Hutan Kabut

Idol!

Facebook HK

Wednesday, December 28, 2016

Kisah contact lens : I'm using auralens :)

THE TYPEWRITER : idati on Wednesday, December 28, 2016 4 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post

My fav lens dah sampai horeyyy... Aku bukan pemakai tegar contact lens.cumalah pakai lens untuk event2 yg kena makeup (ewah) je..
contohnya hari raya,kenduri kawen,dan majlis kawen aku sendiri!..

Peringatan kepada yg teringin,yang memang pakai lens,bila nak beli tu cek betul2..jangan sembarangan beli e.g pasar malam, pasar lambak etc semua tu...

Macam aku nak beli lens yg brand lain dari biasa pakai,harus lah aku refer pada kawan2 optometrist aku,sama ada lens brand ni selamat atau tak.Yg selalu jadi mangsa adalah as (asnida rahim) student opto ukm,yang mana sekarang opto kat Menara Optometry melaka plak.... hahahahha...solution dan eyedrop pun aku pilih yg disyorkan.

Dulu2 yelahh aku macam ehhh,asal murah takpe solution tuuu..lens mahal kan..tapi tak pun.salah tuu..
Tapi paling bagus sekali kalau nak pakai lens,pergi lah optometri untuk fitting lens.mean dia cek power,kualiti air mata,etc baru dia suggest lens terbaik untuk mata ko (long term). Contoh pergilah Menara Optometry. Gittew. Eh promote plak.

#auralens

Wednesday, December 21, 2016

Kisah Skincare : Moisturiser Bioessence (hydra tri-action)

THE TYPEWRITER : idati on Wednesday, December 21, 2016 1 C.O.M.M.E.N.T.S Links to this post

Moisturiser.
Aku kenal moisturiser umur 18 tahun.masa tu kat matrix (budak2 laa ni umur 13 da makan kolagen dude!) Masa kat matrix, penjagaan muka memang ikut nasib.takde cubaan nak flawless ke putih gebu gebas (macam la sekarang ada). Lepas spm sebab pencuci muka aku habis dan tak dijual lagi (jenama dove), aku berhenti beli pencuci muka. Kahkahkah.

Hari2 sental muka guna air,pastu tepek bedak jonsen bebi dgn vaseline lipbalm.oh ade buh celak kening sket pasai aku tak ckup bulu..kening..haha.then pegi kelas.macam tu la.

Syukur ada rumet yg berkesedaran sivik.jadi dia suruh aku pakai jugak pencuci muka.(thanks syer). Aku jadi pengguna setia safi sejak tu. Dan datin yg telah memperkenalkan moisturiser safi gamat kepadaku yg muka asek mengelupas. thankss.

Aku setia. Sebab produk safi ni kalau hg setia,kulit hg elok je halus mulus,segala jerjer pun hanya naik sekali sekala kau datang ria..Sampai umur aku 25. Produk safi tak lagi berhasil pada aku.dah x glowing. (agaknya aku dah tua,kena pakai safi rania gold), tapi aku tergerak hati nak try bio essence.

Sebelum tu aku ade jugak try garnier yg sakura essence tu,malangnya tak sesuai ngan aku.sobsob.baru ingat nak pinkish2 muka ecewah.

Alhamdulillah bila try bioessence hydro ni,okeyy!sbb muka aku lebih kepada kering,jadi yg moisturiser utk fungsi mencerah2 ni akan buat kulit aku jdi lagi teruk. Thanks kak syi yg menyuggest bioessence. *Sebab aku xleh pakai sebarangan produk (macam la orang lain boleh) *Heyy itu aku..heyy...heyyy... Genait.