Do you like my blog?

Friday, October 6, 2017

Cara Tambah Duit/Pelaburan ASB guna Portal ASNB

THE TYPEWRITER : idati on Friday, October 06, 2017
Hai guys! sejak sistem pelaburan ASB dah tak pakai buku ni, actually lagi mudah. but ada orang pening kan sebab semua guna portal.

nak transfer dari maybank2u/cimbclicks pun boleh, tapi ada caj tak salah aku.

without further ado, aku share terus , cara korang boleh tambah duit/ masuk duit ASB guna portal yang ada. yang penting kena ada online banking.


1. Bukak website ASNB portal



2. Log masuk pengguna



3. Pilih Jenis Unit Amanah. (contohnya Amanah Saham Bumiputera & klik Pelaburan Tambahan)


4. Baca dan setujukan semua. Tekan SETERUSNYA.


5. Masukkan Amaun duit yang nak masuk. Contohnya RM1000.


6. Pengesahan. masukkan captcha dan tekan SETERUSNYA.


7. Pilih jenis online banking korang. Klik PROCEED TO PAY

8. Aku pilih CIMBCLICKS.


 9. Login online banking memasing (yang duit ada nak ditransfer tu)


10. Teruskan proses. Macam kita biasa transfer duit tu. termasuk request TAC.

11. lepas siap bayar, page ni akan keluar. klik Click Here to Complete Your Transaction

12. Tada!! Successful. Berjaya dah!


ok lah. itu saja. selamat melabur guys.

*malas nak letak watermark, doakan kebaikan je lah kat aku ye bagi sapa2 yang nk copy. daaa