Do you like my blog?

Friday, April 13, 2018

Birthday 27 tahun ; pertama kali pergi me'nate steak hub

THE TYPEWRITER : idati on Friday, April 13, 2018
(Ya rabbi post basi T.T) - this is April 2018 dah dati!

Hey guys. Tahun ni adalah birthday yang paling cantik agaknya dalam sejarah hidup aku iaitu 171017. I'm turning 27 already yey.

Jadi pada tahun ini aku request untuk dinner di Me'nate steak hub. Teringin. Masa preggy takde perangai ini,tapi dah ada anak,datang pulak perangai. Haha.

Dia punya ayat "kalau dia tak keberatan,belanja kita makan kat me'nate, boleh?".

"Boleh je.tunggu kite balik".

Sebenarnya aku tak mengharap sangat.paham. dah tengah bulan. Tapi apa pun thanks suami yang disayangi, sebab memenuhi permintaan isteri mu yang cantik ni.KAHKAH.

kami pilih untuk pergi menate setapak. Sebelum pergi aku dah research sikit pasal menu dan harga. So sebenarnya bajet bawah rm150 boleh je makan kat me'nate. Bawah rm100 pun boleh.

Masa kami sampai tak ramai orang. Lagipun dah dekat pukul 10.

Bila sampai, staff welcome kami, dan offer seats dan baby chair (untuk anak kami Raudah). Dia bagi menu. Dan explain kalau steak boleh pilih dari peti terus.kalau menu2 lain mcm spaghetti,pasta and so on harga biasa2 je, ada dalam menu.

The best thing is bila pilih nak daging mana untuk steak, korang pilih la harga mana mampu bayar. Dah ada tulis kat plastik tu. Masak free. Air free flow,minum la sampai kembung.

Staff pun sedia explain kalau korang kurang jelas pasal perbezaan daging-daging yang ada. Jadi malam tu kami punya kos makan around rm130+ macam tu.

Kami makan :
2 steaks (medium well cukup lahh..malaysian kot.haha)
1 slice kek
1 set mushroom soup
Free flow drinks (ada coffee machine, air transparent, air masak)

me'nate setapak













1 C.O.M.M.E.N.T.S: